Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Office 356 kurs For både nybegynnere og erfarne. Håper alle finner noe å lære/bli inspirert av. Er beregnet for PC, ikke Mac. Et innføringskurs, dere kan.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Office 356 kurs For både nybegynnere og erfarne. Håper alle finner noe å lære/bli inspirert av. Er beregnet for PC, ikke Mac. Et innføringskurs, dere kan."— Utskrift av presentasjonen:

1 Office 356 kurs For både nybegynnere og erfarne. Håper alle finner noe å lære/bli inspirert av. Er beregnet for PC, ikke Mac. Et innføringskurs, dere kan be om opplæring i avdelingen.

2 Noen begreper før vi starter
SKY Online Offline Skrivebord Vindu Lagre lokalt på PC Lagre i Sky Filformat Word .doc PDF .pdf Last opp Last ned

3 Hvilke muligheter finnes i Office 365?
E-post Kalender Lagre dokumenter internt (tilgjengelig for bare ditt styre) Lagre dokumenter eksternt (tilgjengelig for alle i NORILCO) Dele dokumenter og filer Felles notatblokk i deres styre Office-pakken på nett Word Excel PowerPoint Dette er alle mulighetene som er tilgjengelige i Office –vi skal kun gå inn på de viktigste.

4 Logg inn første gang på office.com med tilsendt brukernavn og passord.
Rep-motet2018 Glemt passord? Send til simen

5 Når du logger på, velger du blant disse:
Dette er forsiden din. Du kan alltid komme tilbake til denne siden ved å klikke på det den blå firkanten med 9 hvite prikker øverst i venstre hjørne.

6 Outlook = E-post og kalender
Alle i styret kan ha tilgang til e-posten Innboks Andre mapper – dere kan lage deres egen struktur! Innboksen kan inneholde «ubehandlet» post Sorter til mappe når mailen er besvart eller tatt til orientering Dette gjør det mer oversiktlig for flere å ha samme e-post! Dere kan markere e-post som Viktig -  Følges opp - Fulgt opp - Dere kan opprette oppgaver Første gang du logger inn må du angi språk og tidssone UTC > Lagre Innboks – alle mailer du har mottatt Kladd – mailer du har skrevet, ikke sendt Sendt – alle mailer du har sendt Alle må opprette en mappe som heter «personsensitivt» der innholdet slettes etter en viss periode. Autosvar!

7 Automatisk svar -Medlemspleie
Pass på at noen alltid sjekker e-posten! Du kan synkonisere e-posten med telefonen din, og få varsel med en gang noen har sendt en e-post Hvis du heller vil inn å sjekke mailen til faste tider –gjør gjerne det, men si i fra om det i et automatisk svar! -forventningsavklaring!

8 Kalender Du veksler mellom kalender og mail-visning med ikonene nede i venstre hjørne. Du kan lage fargekategorier for ulike avtaler

9 OneDrive –intern lagring
Mitt styre sin sky OneDrive er en online lagringsplass –en sky! Kun de som er logget på deres e-postkonto kan se det dere har lagret i OneDrive Når du lagrer dokumenter, bilder eller presentasjoner i OneDrive, vil de alltid være tilgjengelige, uansett hvor du er, eller hvilken enhet du bruker. Når et dokument ligger lagret i OneDrive kan flere samarbeide om å jobbe i det samme dokumentet samtidig –og se hverandres endringer i sanntid. Dere kan dele enkelte mapper eller filer med andre. …Og neste styre kan overta hele deres arkiv av kunnskap! 

10 OneDrive Eksempel på mappestruktur dere kan ha i OneDrive

11 Sharepoint – ekstern lagring
Sharepoint er en online lagringsplass for hele NORILCO –en felles sky! Alle som har en adresse kan se det dere har lagret i SharePoint. Dere kan lagre årsmeldinger og regnskap i Sharepoint –så slipper dere å sende det til sekretariatet når dere skal levere rapporter Dere kan dele dokumenter på tvers av avdelinger Sekretariatet kan sende dere dokumenter med personinformasjon på en sikker måte, for eksempel medlemslister, etiketter eller deltakerlister. Felles sky for NORILCO Ikke bruk Sharepoint til å dele personopplysninger

12 Brosjyrer Presentasjoner
SharePoint Dere har fått et fellesområde i SharePoint, for offisielle dokumenter, og andre dokumenter dere vil dele med andre avdelinger og sekretariatet. Vi vil vite hva dere trenger før vi etablerer en mest mulig ryddig mappestruktur. Hvilke dokumenter er interessante for dere å dele med andre distriktsavdelinger? Årsmeldinger Brosjyrer Invitasjoner Presentasjoner Styreliste Regnskap

13 Officepakken online FORDELER Alle endringer du gjør lagres automatisk
Du kan få en versjonslogg over tidligere endrede versjoner Flere kan redigere et dokument samtidig Det lagres et sikkert sted Du kan nå filen fra alle enheter med internett Det er gratis ;) ULEMPER Noen funksjoner kan fungere dårligere, eller finnes ikke online. Du må ha tilgang på internett

14 Officepakken online

15 Word online: Word programvare installert på PC:

16 Hva er forskjellen på PDF og Word?
PDF-filer Brukes på ferdigstilte dokumenter Kan vanligvis ikke redigeres Brukes på offisielle dokumenter Både tekst og bilde vises som bilde Word-filer Brukes i utgangspunktet på utkast Kan endres av hvem som helst Brukes på uoffisielle dokumenter Det er synlig for leser hva som er tekst, og hva som er bilde PDF og Word er to ulike filformater man kan lagre dokumenter i.

17 Det er hjelp å få! Trenger dere mer inngående opplæring i Office, publisering på nettsidene og medlemsregisteret? Kan dere rekruttere noen datakyndige frivillige til å ta seg av slike oppgaver for dere? Sekretariatet kan svare på spørsmål på telefon, eller avtale å komme på et kurs. Gå gjerne sammen med flere avdelinger om lokale kurs  Vi vil gjerne hjelpe!


Laste ned ppt "Office 356 kurs For både nybegynnere og erfarne. Håper alle finner noe å lære/bli inspirert av. Er beregnet for PC, ikke Mac. Et innføringskurs, dere kan."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google