Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HVA ER ?.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HVA ER ?."— Utskrift av presentasjonen:

1 HVA ER ?

2 Twitter er et av de mest kjente sosiale medier
Sosiale medier er nettsteder der brukerne selv skaper innholdet Sosiale medier er uformelle og brukerstyrt De kalles også nettsamfunn .

3 Twitter er altså et eksempel på det man kaller et sosialt medium eller nettsamfunn
Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer med hverandre via bl.a. e-post, sosial nettjeneste eller meldingstjeneste, i stedet for å møtes ansikt til ansikt De fleste bruker disse nettsamfunnene til sosiale formål, men de blir også brukt i stadig større grad til profesjonelle- eller opplæringsformål. .

4 De mest kjente sosiale medier er:
….

5 Noen forskjeller mellom Facebook og Twitter
Facebook: Nettverk hvor du har en egen side som brukes til å poste det du måtte ønske, laste opp bilder og kommunisere med venner Twitter: Nettverk hvor du har en egen side som brukes til korte statusoppdateringer - litt som en slags blogg

6 Noen forskjeller mellom Facebook og Twitter
Facebook: I motsetning til Twitter, hvor hvem som helst kan følge deg, har du på Facebook selv kontroll over hvem du godkjenner som “ny venn”. Twitter: De som ønsker å følge deg på Twitter behøver du ikke å kjenne selv. De liker å følge deg for hva du skriver. På samme måte kan du følge andre på Twitter

7 Noen forskjeller mellom Facebook og Twitter
Facebook: Dialog og kommunikasjon fremfor kun informasjon. Veldig omfattende, finn personer/venner, del video, bilder, send e-post, online chat, med mer! Twitter: Et mer rendyrket informasjonsverktøy

8 Twitter er gratis å bruke. Det er i utgangspunktet på engelsk
Det lar brukerne sende korte, tekstbaserte meldinger og lese andres meldinger Disse meldinger kalles TWEETS Hver Tweet kan bestå av inntil 140 tegn .

9 Nedenfor vises først hvordan du kan finne ut hva Twitter inneholder
Det gjør du ved å finne andre twitterbrukere som f. eks. Jens Stoltenberg eller Kronprinsparet Ved å søke på disse og se på deres twittersider vil du få et inntrykk av hva Twitter inneholder Som twitterbruker kan du velge å følge de personene du ønsker, eller du kan skrive Tweets (meldinger) selv på din egen twitterside .

10 Gå inn på internett og gå til www.twitter.com

11 Hva du kan gjøre her: Finne de som er brukere av Twitter, f. eks. Jens Stoltenberg eller Kronprinsparet Logge inn dersom du allerede er bruker av Twitter Registrere deg på Twitter.

12 For å bli kjent med hva Twitter inneholder kan du f. eks
For å bli kjent med hva Twitter inneholder kan du f. eks. søke på kjente navn, for å se om de har en twitterkonto (er brukere av Twitter). Prøv med Jens Stoltenberg. Da kommer du til følgende side:

13 Velg under ”people results” jensstoltenberg Statsminister og Ap-leder.
Da kommer du til twittersiden til Jens Stoltenberg.

14 .

15 Eller prøv å søke på: Kronprinsparet.

16 Og velg under ”People results” Kronprinsparet Det kongelige hoff for å komme til Kronprinsparets twitterside .

17 .

18 Dersom du synes Twitter virker interessant og du ønsker å opprette en twitterkonto, kan du se på presentasjonen: ″Lag din egen twitterkonto″. .


Laste ned ppt "HVA ER ?."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google