Oppdrag fra KD og mandat for

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Orientering om felles rammer og innhold i fagskoleutdanningen i helse- og sosialfag Aud Larsen Leder NUFHS.
Advertisements

Redskapsintegrering i teknisk fagskole Lærerkonferansen på Gjøvik 2010.
Nasjonalt opptakskontor for fagskolen Fagskolekonferanse, 13. – 15. mai 2009 i Bodø.
NENTs uttalelse om bruk av forsøksdyr
Informasjon fra Nasjonalt Utvalg for Teknisk Fagskoleutdanning
Seminar 1. juni 2011 Norges Kreative Fagskole Avdelingsdirektør Joar Nybo Database for statistikk om fagskoleutdanning.
Ny statistikkdatabase for fagskoleutdanning
Ny statistikkdatabase for fagskoleutdanning. Bakgrunn: ”Arbeidsgruppe for fagskolestatistikk”, høringsrunde knyttet til denne og Prop. 1 S ( )
Forum for Fagskoler Database for statistikk om fagskoleutdanning – forventninger fra privat sektor Knut Erik Beyer-Arnesen Forum for fagskoler - medlem.
Læring på arbeidsplassen
Nettprosjekt Kundeservice på nett •Bakgrunn –SiT hadde gamle nettsider med mye og utdatert innhold og funksjonalitet •Formål –Bidra til at.
Fylkeskommunenes forvaltningsansvar
INNHOLDSFORTEGNELSE ‣ 1 – Nasjonalt Fagskoleråd ‣ 2 – Om fagskolen ‣ 3 – Om fagskolen ‣ 4 – NOKUT ‣ 5 – NIFUs Kandidatundersøkelse 2012 ‣ 6 – NIFUs Kandidatundersøkelse.
Redigert presentasjon til rådgivernettverksmøte INVEST, vår 2013 F agskoleinfo på karrieresenterets hjemmeside:
Doble bachelorgrader – formelle krav og muligheter Beth Linde Studie- og forskningsseksjonen.
Videre utdanning? Mange muligheter……..
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
En helhetlig tilnærming til lærerutdanning
Redigert presentasjon til rådgivernettverksmøter i N-T vår 2013 F agskoleinfo på karrieresenterets hjemmeside:
Fagskoleutdanning i helse og sosialfag Nasjonale retningslinjer –Opptak –Planer –Vurdering –Dokumentasjon Læreplanarbeidet –Status og utvikling.
Orientering om felles rammer og innhold i fagskoleutdanningen i helse- og sosialfag Aud Larsen Leder NUFHS.
Siste nytt fra NUFHS (Nasjonalt utvalg fagskoleutdanning i helse- og sosialfag) Aud Larsen leder.
Siste nytt fra NUFHS (Nasjonalt utvalg fagskoleutdanning i helse- og sosialfag) Aud Larsen leder.
Livet som fagskolestudent
RFF’s ÅRSKONFERANSE 2013 BERGEN 6. – 8. MAI. RFFs vedtekter (utdrag): Navn og formål  Rådet for offentlige fagskoler (RFF) er et koordinerende organ.
Fagskolekonferanse om kodeverk og rapportering Værnes SSBs bruk av data – hva og hvorfor Rita Aanerud, Statistisk sentralbyrå.
Rapportering av fagskoledata til DBH Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun. MUF-konferansen 2013 Color Magic 27. november 2013.
Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun.
FAGSKOLEUTDANNING.
RUFIT Bioingeniørfaglig institutts rådgivende utvalg for Immunologi og transfusjonsmedisin Blod i sentrum, nasjonal blodbankkonferanse sept Teresa.
Nasjonalt Fagskoleråd Aud Larsen nestleder. Nasjonalt fagskolråd Initiert av KD Etablert april 2010 Første møte i desember 2010 Partssammensatt.
Fagskoleutdanning - seminar om fylkeskommunenes forvaltningsansvar 5.april 2011.
ET UFORLØST POTENSIAL ‣ fagskolestudenter kontra studenter på høyskoler og universiteter ‣ Økt oppmerksomhet blant politikere og i næringslivet.
Siste nytt fra RFF. Hva har RFF gjort det siste året: Representasjon i NUTF, NUFHO og Det nasjonale Fagskolerådet Utarbeidet forslag til etiske retningslinjer.
Fagskoleutvalget André Kristiansen Fagskoleutvalget, sekretariatet 22. september 2014.
Nye nasjonale fagspesifikke planer
Foto: Jo Michael Hvordan arbeider Fagskolerådet – saker? Seniorrådgiver Helge Halvorsen, NHO avdeling Kompetanse/leder av Nasjonalt Fagskoleråd Årkonferanse.
1 Rådet for studenter med funksjonshemming Opprettet
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Videre utdanning? Mange muligheter……..
Elvy Saus På oppdrag for Nasjonalt fagskoleråd
Innpassing/godkjenning IHR studentutveksling Leangkollen.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Videre utdanning? Mange muligheter…….. Terningen Arena 2015.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Forum for Fagskoler studenter ved private fagskoler i 50 fagskoler over hele landet Skoler med yrkesrettet utdanning innen IKT, teknologi, design,
Faglig ledelse, hva er det?
Råd og utvalg i fagskolesektoren
Videre utdanning? Mange muligheter……..
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning
Handlingsplan 2017 status Ledelse, medvirkning og ressurs
Organisering av fagskolesektoren
Introduksjon til DRI 1001: Digital forvaltning
Fylkeskommunal tilskuddsforvaltning
Nestleder Nasjonalt fagskoleråd
Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning
Gode alene – enda bedre sammen?
Oppsummering og veien videre
Statistikk basert på data samlet fra lærestedene (UH og fagskole)
Implementering av kompetanseplaner/strategier
Hva skjer i programmet nye Kristiansand
Organisasjonsjustering hos USIT Allmøte 6. april 2017
Referansegruppe 14. desember
Brukerundersøkelse, vår 2017
Organisasjonsjustering hos USIT Allmøte 01. juni 2017
Gjennomgang av forslag til
Datainnsamling i SO i dag
Forkurs i matematikk for opptak til lærerutdanning
Utskrift av presentasjonen:

Oppdrag fra KD og mandat for Referansegruppe 30.12.2018

CERES vil sikre fagfolk for fremtiden Samordna opptak for fagskoler Felles nasjonal opptaksforskrift Endringer for realkompetansesøkere Tilleggspoeng for fagskole ved søkning til UH Overgangsordninger fra fagskole til UH Nasjonal klagenemd for fagskoleutdanning Fra fagskolepoeng til studiepoeng Fagskoleutdanning inn i vitnemålsportalen 48 ulike tiltak er foreslått i Stortingsmelding nr. 9, hvorav flere berører CERES: Felles samordnet opptak og info på www.samordnaopptak.no Felles nasjonal opptaksforskrift Aldersgrense på 23 år for realkompetansevurdering Veiledning for fritak for deler av utdanningen pga realkompetanse Tilleggspoeng for fagskole ved søkning til UH Overgangsordninger fra fagskole til UH Nasjonal klagenemd for fagskoleutdanning Endring fra fagskolepoeng til studiepoeng 30.12.2018

Overordnet mål for prosjektet Opprette et nasjonalt samordnet opptak for fagskoler Bidra til måloppnåelse i hht. Stortingsmelding nr. 9. Utvikle et opptakssystem hvor fagskoleopptaket kan kjøres Digitalisere, standardisere og effektivisere fagskoleopptaket I sum; oppfylle eiers krav og skape likhet mellom de ulike opptakene. 35 offentlige fagskoler 49 private fagskoler Her kan du også kanskje nevne at det er flere opptak som etter hvert skal samordnes nasjonalt. 30.12.2018

Fordeler og ulemper med et samordnet opptak Synliggjøre opptak til fagskoler som et alternativ til høyere utdanning Ett sted for søkerne Effektivisering Markedsføringsverdi Likebehandling av søkerne Sikkerhet Ulemper Felles frister Felles rammer Fordeler Ett sted for søkerne Effektivisering Markedsføringsverdi – søkningen gjennom SO har gått en vei, til værs! Sikkerhet (ny personvernlov) og stabilitet (driftsavtaler) 30.12.2018

Opptakssystem 35 offentlige fagskoler 49 private fagskoler 30.12.2018

Hva skal utvikles? Søkerportal og informasjon til søkere gjennom nettsider og førstelinjetjeneste Informasjon, samarbeid med og koordinering av fagskolene Teknisk oppbygging av regelverk tilpasset fagskolene i opptakssystemene og i nasjonal vitnemålsdatabase (NVB) Løsning for å saksbehandle søknader Løsning for å kjøre opptak og informere søkerne om resultatet Levere data om de nye studentene til fagskolene Levere statistikk til Kunnskapsdepartementet, fagskoler, media og andre som har behov Her kan du si noe om hvordan vi arbeider internt med dette. Organisering av prosjektet. Et samlet prosjekt, masse folk i sving, flere delprosjekter, jf. sliden før som jeg har skjult. 30.12.2018

Samarbeid Hvem: CERES Fagskolene Fylkeskommuner Studentorganisasjonen Råd og utvalg Hvordan: Referansegruppe Seminarer Brukertesting Informasjonskanaler Hvem: Samarbeid er svært viktig for at vi skal få til et velfungerende opptak. Kanskje si noe om tillit også? Tillit til hverandre er viktig i Samordna opptak – vi må stole på hverandre, og for å kunne gjøre det må vi kjenne hverandre. Hvordan: Samarbeidsformer: Det vil bli muligheter for ansatte og elever å gi tilbakemeldinger underveis i prosjektet Ikke en uttømmende liste, her er vi kanskje åpne for forslag Viktig med god informasjonsflyt 30.12.2018

Referansegruppens sammensetning Fagskolen i Hordaland Fagskolen Rogaland Fagskolen Tinius Olsen Fagskolen Troms Fagskolen Østfold Fagskolen Ålesund VEA Folkeuniversitetet Høyskolen Kristiania NOROFF Nasjonalt opptakskontor for fagskoler Organisasjon for norske fagskolestudenter 30.12.2018

Formål med referansegruppen Formålet med referansegruppen er å sikre at utviklingen av et nasjonalt, samordnet fagskoleopptak skjer gjennom et samarbeid mellom CERES og fagskolene, og for å sikre at fagskolenes behov og ønsker blir hørt underveis i utviklingsprosessen. Referansegruppen skal være en arena for utveksling av informasjon om progresjonen i prosjektet, og gruppen skal ha en rådgivende funksjon underveis i prosjektet. Referansegruppene skal bidra til at opptaksmodellen som utvikles er brukervennlig og tilpasset de behovene som fagskolesektoren har. Referansegruppen skal også fungere som et bindeledd mellom CERES og fagskolesektoren. 30.12.2018

Ansvarsfordeling Referansegruppen har en rådgivende funksjon. CERES har besluttende myndighet ved utviklingen og forvaltningen av de systemer og tjenester som inngår i det samordnede fagskoleopptaket, og begrunner og informerer om sine beslutninger til referansegruppen. CERES vedtar mandatet for referansegruppen. 30.12.2018

Referansegruppens oppgaver bidra med synspunkter på overordnede og prinsipielle temaer og problemstillinger som er aktuelle for utviklingen av et samordnet fagskoleopptak bidra til å sikre at fagskolenes behov og synspunkter blir hørt bidra til at prosjektet forankres i fagskolesektoren ved å sikre at de har støtte i egen organisasjon bistå CERES i å opprette god kontakt og samarbeid med hele fagskolesektoren delta på arrangementer som gjennomføres i forbindelse med prosjektet, som oppstarts-, erfaringsdelings- og opplæringsseminarer, workshops, o.l. delta i testing av systemer og tjenester dersom dette er hensiktsmessig, eller være behjelpelig med å finne andre egnede kandidater som kan delta i testgrupper. svare på henvendelser fra CERES underveis i prosjektperioden NB: Sjekk at dette er i samsvar med mandatet vi har sendt ut. Gi råd og innspill i utviklingsprosessen Bidra med informasjon om opptak og studier ved fagskolene Kartlegge gjeldende opptaksregelverk til studier som i fremtiden skal delta i fagskoleopptak (opptakskrav, poeng,…) Gi råd om enhetlig begrepsbruk, slik at samme begrep brukes likt av alle fagskoler. 30.12.2018

Hvor finner dere informasjon? www.ceres.no CERES sender ut informasjon på e-post til alle skoler Dersom dere lurer på noe, kan dere ta kontakt med oss: fagskoleopptak@ceres.no Vi vil opprette en informasjonsside på www.ceres.no, hvor vi legger ut informasjon om prosjektet. Her vil det komme informasjon om referansegruppen, om hvordan arbeidet går og hva som gjøres, og informasjon om samlinger/workshops/brukertesting. vi arbeider med å finne fram til gode kommunikasjonsmetoder og kanaler. Vi vil også rådføre oss med referansegruppen om dette. Vi kommer også til sende ut invitasjoner til samlinger og brukertesting til skolene. Kan vi åpne for at folk tar kontakt med oss? Hvis ja, har vi en felles e-postadresse vi kan oppgi? 30.12.2018