Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gjennomgang av forslag til

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gjennomgang av forslag til"— Utskrift av presentasjonen:

1 Gjennomgang av forslag til
opptaksmodell

2 Bruksområde Opptakssystemet skal omfatte alle godkjente offentlige fagskoleutdanninger, samt godkjente utdanninger ved private fagskoler som ønsker å være med i systemet med de rettighetene og pliktene det medfører. Utdanninger som kan søkes gjennom systemet skal bare kunne søkes gjennom systemet. Ceres har ansvar for utvikling, drift og vedlikehold av opptakssystemet.

3 Brukermedvirkning Ceres har ansvar for å opprette kommunikasjonslinjer og brukerfora til støtte for fagskolenes brukermedvirkning både i utviklingsfasen og driftsfasen (inkl. videreutvikling).

4 Lov og forskrift Ceres har ansvar for at opptakssystemet følger eksisterende lover og forskrifter, slik som Forvaltningsloven Personopplysningsloven Fagskoleloven m.m. Det bør være sammenheng mellom «titlene» du setter opp her og overskriftene på slidene som kommer. Per nå er det ikke helt det. Jeg tar meg derfor den frihet og kommer med et forslag til deg…

5 Integrasjon med skoleadministrative systemer
Ceres har ansvar for å legge til rette for utvekslingen mellom systemene. Fagskolene har ansvar for å tilpasse lokale skoleadministrative systemer, slik at data kan utveksles mellom systemene.

6 Tilgangskontroll og brukeradministrasjon
Ceres har ansvar for å utvikle, drifte og vedlikeholde et rollebasert tilgangskontrollsystem som regulerer tilgangen til de ulike applikasjonene via ID-porten. Fagskolene og Ceres vil ha et delt ansvar for brukeradministrasjonen.

7 Åpne nettsider Ceres har ansvar for å utvikle, drifte og vedlikeholde åpne nettsider for informasjon om fagskoleopptaket, slik vi i dag gjør for grunnutdanninger ved universiteter og høgskoler på

8 Basisdata Fagskolene har ansvar for å registrere utdannings- og fagskoledata, inklusive kvalifikasjons- og rangeringsregelverk, kontaktinformasjon, lenker til læreplaner m.m. Ceres har ansvar for å behandle og kode denne informasjonen slik at den kan brukes i automatisk saksbehandling m.m. Det må sikres at bare godkjente utdanninger blir meldt inn, om mulig vha. akkrediteringsinstansen NOKUT.

9 VIGO Det må avklares om og evt. på hvilken måte utvikling og drift av opptakssystemet må tilpasses/integreres med VIGO.

10 Nettsøknad Ceres har ansvar for å utvikle, drifte og vedlikeholde en nettsøknad, med tilgang fra de åpne nettsidene, herunder et system for registrering av søkere uten norsk F- eller D-nummer. Ulike personalia blir hentet fra Det sentrale personregisteret (DSP) og Kontakt- og reservasjonsregisteret (KRR). Ceres har ansvar for å hente vitnemål- og kompetansebevis fra Nasjonal vitnemålsdatabase (NVB) og evt. annen strukturert, digital informasjon til bruk i opptaket. Ceres har ansvar for søknadsregistreringen og førstelinje brukerstøtte mot søkerne

11 Datoer og frister Ceres fastsetter felles datoer og frister i opptaket i samarbeid med fagskolene.

12 Saksbehandling Ceres har ansvar for å utvikle, drifte og vedlikeholde
et system for saksbehandlertildeling en webapplikasjon for saksbehandling av søknader, inklusive funksjonalitet for automatisk saksbehandling av dokumentasjon av fullført videregående opplæring. et system for meldingsproduksjon fra fagskolene/Ceres til søkerne via SMS, epost, digital postkasse og/eller oppdatering av Nettsøknaden. Fagskolene har ansvar for å saksbehandle søknadene og ha en operativ brukerstøtte/førstelinjetjeneste mot søkerne for dette.

13 Opptakskjøring Fagskolene har ansvar for å sette opptaksparametere, slik som antall ønskede tilbud per utdanning. Ceres har ansvar for å kjøre opptak og informere søkerne og fagskolene om resultatet. Ceres har ansvar for å drifte og vedlikeholde en applikasjon for svar på tilbud om studie- og/eller ventelisteplass. Søkerne registrerer svarene. Ceres har ansvar for brukerstøtte knyttet til svarregistrering. Fagskolene tar stilling til svar etter fristen.

14 Møttregistrering Fagskolene har ansvar for å rapportere fremmøte til studiestart innen fastsatte frister. Ceres har ansvar for å legge til rette for slik rapportering.

15 Statistikker og rapporter
Ceres har ansvar for å produsere rapporter og statistikker fra opptaket og legge til rette for at fagskolene selv kan ta ut slike rapporter. Dette vil bl.a. omfatte løpende rapporter gjennom opptakssesongen og kobling mellom søking/opptak og kvalifikasjonsgrunnlag og rangering.

16 Opplæring Ceres har ansvar for å dokumentere og gi opplæring i det nye systemet, slik at implementering og bruk skjer i ordnete og greie former.


Laste ned ppt "Gjennomgang av forslag til"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google