Likestilling i kommunalt planarbeid

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kjønn og likestilling- menn i barnehagen
Advertisements

Hvordan arbeide med likestilling og likeverd i barnehagen?
Erfaringer og erkjennelser fra praktisk likestillingsarbeid i Steinkjer kommune Karin Hovde, KUN senter for kunnskap og likestilling.
Prinsesse eller pirat – et fritt valg!
Ungdomstrinn i utvikling
Strategi - Metode Likestilling på Sørlandet 2003 De to Agder-fylkene har hatt lavest score på likestillingsindeksen av alle landets fylker i mange.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid
Oppsummering av FOU - prosjekt
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Bomiljøprosjektet i Drøbakgt.1 Presentasjon for Sagene SV
Internasjonal satsing i Bydel Sagene
Lojal iverksetting eller målrettet medvirkning? Om kommunesektoren og EØS-avtalen NIBR-rapport 2008:12, forfattet av Marthe Indset og Sissel Hovik Rapport.
Barnehagens rolle i barns utvikling – bare positiv? Oppvekst og utvikling, NTNU Samfunnsforskning Vera Skalicka.
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Rundskriv fra Utd.direktoratet Bruk av alternative opplæringsarenaer i grunnskolen En alternativ opplæringsarena karakteriseres av at en eller flere.
Virksomhetsplan Prosessgrunnlag veiledere. Hvorfor virksomhetsplan?
Sammenheng mellom IKT-bruk og læringsutbytte i videregående opplæring Rapportering om status og framdriftsplan for prosjektet til Østlandssamarbeidet 25.
Fylkesmannen i Oslo og Akershus Regelverksamling Tilsyn etter barnehageloven §§§§§§§ §§§§§
Kommunereform Telemark: KS’ rolle Jan Erik Innvær, KS BTV.
Prosjekt Arbeidskraft Hovedformål og delprosjekter Vi tror på muligheter.
Fylkeslege Helga Arianson 1 Utfordringer i samarbeid og erfaringer fra tilsyn Solstrand 28. oktober 2009 Fylkeslege Helga Arianson.
Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som.
UTDANNINGSFORBUNDETS LANDRAPPORT Tore Fjørtoft Sentralstyremedlem og leder av Sentralt Lederråd Majvik 2-4.september 2013 Landrapport 2013.
Oppstart og avslutning av prosjekter Prosjektleder Olav Torp Ass.prosjektleder Tor Inge Johansen.
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
Prosjekt vår 2016 Samlokalisering av allmennlegetjenester og kommunale helse- og omsorgstjenester Økt tjenestekvalitet?
”Hvem bygger ut nye barnehageplasser – kommunalt eller privat
Likestilling i kommunalt planarbeid
Oppsummering av FOU - prosjekt
Økonomikonferanse 2017 status og behov
Kvalifikasjonsrammeverket
Rapport: Å ville utvikle skolen
Rådgiversamling 2. november 2016
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2
Velkommen informasjonsmøte om EDAG og A-ordningen
Tverrfaglig uke for LUT
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Valgfag innsats for andre
Oppsummering av FOU - prosjekt
Gudbrandsdalsmøte 2017 By og fjell – moderne bosetting som grunnlag for utvikling og verdiskaping.
Gruppe 3: samarbeid i partnerskap
Arbeid for å gjøre Nordland universelt utformet
Regional koordinering eHelse og velferdsteknologi i Agder
Oppfølgingsprosjektet
6/11/2014 Deltakelse i effektiviseringsnettverk egenkontroll Orientering UHKO Inger Marethe Egeland Budsjettmøte.
Fritidserklæring - Fra ord til handling
Idrettsservice Aktivitetsavdelingen
Organisasjons-utvikling FO 2019
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Feiertjenesten på Øvre Romerike
Ung i Agder 2019.
Elevenes valg av fremmedspråk Gerard Doetjes
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Workshop interessepolitikk Bergen 31 januar 2019 Valg 2019
Nå er vi spente!.
Folkehelse - et felles ansvar
Engasjement og frivillig arbeid
Kompetansestrategi Agder 2030
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
2 1 STATUSRAPPORT BOTT mottak økonomi-prosjektet F N T
Tilpasset opplæring Kurs 5
Desentralisert ordning for kompetanseutvikling i skolen
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Utskrift av presentasjonen:

Likestilling i kommunalt planarbeid

Mål Presentasjon | 2004 Fremme motivasjon og øke kompetansen for arbeidet med likestilling i kommunene Legge grunnlag for målrettet og systematisk arbeid med likestilling i kommunene Utvikle veiledningsmateriell for medlemmenes plikt til å arbeide med likestilling l

Organisering Prosjekteier: KS Prosjektledere: Kvinneuniversitetet Nord (KUN) Fredrikkes Hage (FH). Referansegruppe: Rådmannsutvalget i Nordland Ressursgruppe: Representanter fra Barne- og Familiedepartementet Moderniseringsdepartementet Kommunal- og regionaldepartementet Likestillingsombudet Presentasjon | 2004

20 Deltakere 20 prosjekter 3 nettverk Oslo kommune Renovasjonsetaten Bydel Frogner Bydel Grünerløkka Utviklings- og kompetanseetaten Eiendoms- og byfornyelsesetaten   Kristiansand kommune Arendal kommune Lillesand kommune Mandal kommune Evje og Hornes kommune Åmli kommune Vegårshei kommune Bergen kommune Alrekstad Skole Li Skole Sælen Skole Lyngfaret Barnehage Ytre-Arna Barnehage Morvikbotn Barnehage OT/PPT Hordaland Fylkeskommune Presentasjon | 2004

Prosjekter i Agder Presentasjon | 2004 Fokus: Kjønnsperspektiv i de kommunale avdelingene, i strategier, planer og i rapportering. Hvordan kan en få spredt kunnskap om likestilling ut i sektorene? Hvordan lage en god kommuneplanprosess som inkluderer likestillingsperspektiv? Hvordan er situasjonen for likelønn i kommunen? Hva er gode metoder for likestillingsarbeidet framover? Hva skal kommunen satse på når det gjelder likestilling? Hvordan integrere likestilling i kommuneplanen og innføre rapporteringsrutiner?

Prosjekter i Oslo Presentasjon | 2004 Fokus: arbeidsgiverpolitikk, Hvordan rekruttere og beholde mannlige ansatte i barnehagene? I hvilken grad/hvordan kan en bevisst kompetansestrategi påvirke kjønnssammensetningen i en avdeling? Likelønn Forankring av likestillingsplaner

Prosjekter i Bergen Fokus: tjenestetilbud innen oppvekstsektoren Hvilken innvirkning har kjønnsdelt midttime for jenters og gutters aktivitet? Presentasjon | 2004 Hvordan kan skolebiblioteket legge til rette for gutter og jenters leselyst? Hvorfor svarer ikke gutter og jenter som har valgt bort videregående opplæring i overgang fra grunnskolen, på henvendelser fra OT/PPT. Er det forskjell på hvordan personalet kommuniserer med jenter og gutter i garderoben? Hvilke aktiviteter velger gutter og jenter på tur i skogen?

Ulike tiltak Presentasjon | 2004 Tiltak for å øke motivasjon og forankre likestillingsarbeid i organisasjonen Kartlegging av den faktiske situasjonen Tiltak for å organisere og skape kontinuitet i likestillingsarbeidet Praktiske tiltak

Ulike rammer virker inn på arbeidet Presentasjon | 2004 Organisering Ressurstilgang Forankring i ledelse og enheter Kjønnsperspektiv integrert i planer, satsinger og strategier  

Erfaringer Presentasjon | 2004 For å komme i gang med likestillingsarbeidet bør kommunen sette i gang prosesser internt. I oppstartsfasen er det nyttig med faglig kompetanse som kan gi innspill og inspirasjon Likestillingsarbeid vil, som alt annet endringsarbeid, møte motstand. Forankring er viktig!

Erfaringer Det er en fordel med egne likestillingsmål på alle nivåer. Presentasjon | 2004 Det er en fordel med egne likestillingsmål på alle nivåer. Det er viktig å sette i verk praktiske tiltak og synliggjøre disse for å vise at det skjer noe. Det kan være hensiktsmessig med ekstra ressurser og en pådriver for å få fram gode eksempler å bygge videre på.

Mer? Presentasjon | 2004 www.likestillingsaktiviteter.no