Bedriftsundersøkelsen 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nordlandsbankens forventningsindikator for n æ ringslivet i Nordland 2009 Sp ø rreunders ø kelse gjennomf ø rt i november og desember 2008 blant 100 bedriftsledere.
Advertisements

NAV Elverum Thor Arne Olsen
REKRUTTERING AV NY MEDARBEIDERE I FYLKESKOMMUNEN
Paradokser og utfordringer: Svakere brukergrupper og krav om raskere løp til en jobb – er det mulig?
Terningen Arena NAV Elverum v/ Odd Are Elvebakken
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Side 1 Need for competence in the social- and health sector of today and the future CEO Lars Erik Flatø Lovisenberg Hospital, Oslo.
KOSTRA-skjema 13, Kommunale boliger Ny-utvikling av skjemaet – hvorfor og hvordan?
BERGEN KOMMUNE BRUKERUNDERSØKELSE I BARNEHAGENE VÅREN 2015.
©TNS 2016 Velkommen til frokostmøte. ©TNS 2016 Konjunkturrapport for arkitektbransjen 1H 2016 Av Berit Solli Arkitektbedriftene 4. februar Frokostmøte.
1. Problemstillinger  I hvilken grad påvirker kompetansesituasjonen kommunenes evne til å levere gode tjenester?  Hvilke utfordringer har kommunene.
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Prognoser for arbeidsmarkedet i Oppland i NAV, Side 2 Prognose: Arbeidsledighet i konklusjon: Antall registrerte helt ledige i.
Regionanalysen basert på: NHOs Økonomibarometer (kvartalsvis) markedsutvikling, utsikter og sysselsettingsanslag Eksportutviklingen (månedlig) - Regionenes.
Endringer i kompetansekrav undervisning Gjeldende fra 1.august 2015.
Utvalg og datainnsamling For å gjennomføre en test av hypoteser i kvantitativ metode trenger vi et utvalg deltakere for å gjennomføre datainnsamling –
Vedlegg til bedriftsundersøkelsen mai 2016 NAV Rogaland.
Holdninger til helseforsikring
Arbeidsgiverundersøkelsen 2017
Konjunkturrapport for arkitektbransjen 2H 2016
Alkoholbruk blant unge i Agder
Regional planstrategi
Noen tanker rundt etablering av grønn grense Øyvind Dalen med bistand fra Gunnar Berglund og Rune Skeie.
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
Brukerutvalget i NAV Telemark
Bedriftsundersøkelsen 2017
Bedriftsundersøkelsen 2017 Oppland
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Bedrifstundersøkinga 2015 NAV Rogaland
Kontor –og administrasjonsfaget i konkurranse med høyere utdanning
Landbruksnæringen i den nye kommunen vil bli en del større
Store forskjeller i arbeidsledighet
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Integrerte tjenester – analyse og diskusjon av spørsmålene i KOSTRA skjema 4 og 5 Siden 2004 har en hatt spørsmål om integrerte tjenester, av noe ulikt.
Konjunkturrapport for arkitektbransjen 1H 2017
NAV i Telemark ! Terje Tønnessen Direktør NAV Telemark Skien
Rekruttering Navn på foredragsholder Dato
Kommunens arbeid med internkontroll innenfor ROP-området
Høstrapport – tall og statistikk
Lederlønn i kommunal sektor Praksis og erfaringer fra lokale lederlønnsforhandlinger. Undersøkelse av forhandlinger etter kapittel 3 i Hovedtariffavtalen,
MAT0100V Sannsynlighetsregning og kombinatorikk
Hva gjør kommunene med deltidsspørsmålet?
FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Undersøkelsen er gjennomført i.
Bosetting av flyktninger og kjennskap til Husbankens virkemidler
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Bedriftsundersøkelsen næringslivets egne forventninger
Hilde Reitan og Ingunn Ek Pedersen
NAV i tall og fakta 2016.
Risk and Company Investment Analysis
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Sjokk og konjunktursvingninger
Organisasjons-utvikling FO 2019
Anne Gamme, fagleder myndighetskontakt KS
Sunndalskonferansen 2018 Arbeidsmarkedstiltak
NAVs bedriftsundersøkelse
Bedriftsunder-søkelsen 2016 Resultater Nordland
Kritikerundersøkelsen 2017
Kandidatundersøkelsen 2018
Barometeret Utdrag fra Pengepolitisk rapport 2/18 fra Norges Bank. Figurene kan hjelpe deg til å beskrive tilstanden i norsk økonomi. Oppgi følgende kilde.
Nasjonale Bruker-undersøkelser
Den skandinaviske biogasskonferansen 2018
Sysselsetting, arbeidsledighet og lønn
Rapport Veidekke.
Soldatundersøkelsen 2018 Agenda: Om undersøkelsen Hovedkonklusjoner
Vedtatt av styret i Landbrustjenester Hedemarken
Utarbeidet for: Natur og Ungdom
Høstrapport – tall og statistikk
Troms-regionens potensial
Oppsummering fra forrige gang
Utskrift av presentasjonen:

Bedriftsundersøkelsen 2017 2017 // NAV Akershus Foto: Espen Rosenquist

Om bedriftsundersøkelsen Landsbasert spørreundersøkelse i regi av NAV Undersøkelse basert på telefonintervjuer i regi av NAV kontorene Svarprosent: 77 prosent, 1 055 bedrifter Belyser bedriftenes: Forventede behov for arbeidskraft om ett år Problemer med rekruttering av kvalifisert arbeidskraft Ulike svarfangstmetoder, fylkene velger i økende grad «vår» metode

Sysselsettingsbarometeret for landet Fargeskala der blå er mest optimistisk arbeidsmarked og rød minst optimistisk Sysselsettingsbarometeret viser differansen mellom andelen av bedrifter i utvalget som forventer en økt arbeidsstokk kommende år, og de som forventer en redusert arbeidsstokk kommende år.

Sysselsettingsbarometeret fordelt på næringsgrupper. Akershus Næringskodeklassifisering (NACE), se ssb:http://www.ssb.no/a/publikasjoner/pdf/nos_d383/nos_d383.pdf Vær obs på størrelsen på næringen, det påvirker resultatene. Bergverksdrift er en lite næring og utgjør ca 2 prosent av utvalget.

Akershus og landet 2010 – 2017

Forventninger til antall ansatte om ett år

Virksomhetenes mangel på arbeidskraft etter næring Mangelen er estimert i en modell. Siden beregningen er gjort på et utvalg av bedrifter kan vi ikke si at mangelen i en næring/i et yrke er eksakt det antallet som er beregnet. Derfor opererer vi også med konfidensintervall. Det er et estimert (beregnet) intervall hvor vi med 95 prosent «sikkerhet» kan regne med at mangelen ligger. Jo større intervall, desto større usikkerhet rundt estimatet. Mangel på arbeidskraft – Definisjon Mangel på arbeidskraft blir i NAVs bedriftsundersøkelse definert av en sekvens bestående av tre spørsmål. Virksomhetene blir bedt om 1) å besvare om de har mislyktes med å rekruttere arbeidskraft de siste tre månedene, eller om de har måttet ansette noen med lavere eller annen formell kompetanse enn det de søkte etter. Dersom svaret er ja, bes virksomhetene om 2) å oppgi om dette skyldes for få kvalifiserte søkere. Dersom dette er tilfelle, bes virksomhetene om 3) å oppgi hvor mange stillinger det gjelder, og innenfor hvilke yrker. Mangel på arbeidskraft hos den enkelte virksomheten er lik antall personer bedriften velger å oppgi i det siste spørsmålet. Ved hjelp av svarene på det tredje spørsmålet estimeres mangelen på arbeidskraft innenfor de enkelte yrkene. Det kan være mangel på arbeidskraft innen yrkesgrupper som vi ikke fanger opp i vår undersøkelse. Eksempelvis kan det være yrker hvor kun én bedrift har oppgitt mangel på én person, og som dermed får en estimert mangel på tilnærmet null. Det kan også være yrker vi ikke får fanget opp blant bedriftene som har svart.

Virksomhetenes mangel på arbeidskraft etter yrke

Virksomhetenes mangel på arbeidskraft på østlandet etter yrke Østlandsregionen er i denne sammenheng Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Buskerud. Disse fylkene er valgt fordi det er rimelig å forvente at folk bosatt i Akershus kan Sysselsettes i nevnte fylker. Som vi ser er det mer å velge mellom siden næringsstrukturen blant virksomhetene i fylkene er litt forskjellige.

Problemer med å rekruttere arbeidskraft

Problemer med å rekruttere arbeidskraft etter region

Rekrutteringskanaler Bedriftene har mulighet til å svare «ja» på flere.

Kjennskap til tjenester og virkemidler fra NAV Tilskudd til arbeidsgivere Arbeidstrening Tilrettelegging av arbeidsplassen

Virksomhetenes behov for kontakt med NAV