Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Troms-regionens potensial

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Troms-regionens potensial"— Utskrift av presentasjonen:

1 Troms-regionens potensial
Nils Arne Johnsen, etatssjef for næringsetaten

2 Demografi

3 Arbeidsmarked

4

5 Arbeidsledighet i Troms
Arbeidsledigheten i Troms er ved utgangen av oktober på 1,5 % og dermed landets nest laveste. Hele landet har en ledighet på 2,2 %. Fylkets to mest folkerike kommuner, Tromsø og Harstad, har en ledighet på henholdsvis 1,4 og 1,9 prosent. Flest personer er arbeidsledige innen butikk- og salgsarbeid med 178 personer.

6 Arbeidsmarked i Troms 1239 ledige stillinger er registrert i Troms. 866 av disse finner vi i Tromsø, som utgjør nærmere 70 prosent av alle ledige stillinger i fylket. Det er registrert flest ledige stillinger innen helse, pleie og omsorgssektoren med 294 ledige stillinger. Øvrige sektorer med høyt antall ledige stillinger er: bygg- og anlegg, IKT-fag og barne/ungdomsarbeid. Lavest ledighet har kommunene Storfjord (0,7 %), Salangen (0,8 %) og Bardu (0,9 %). Høyest ledighet finner vi i Torsken (4,2 %), Kvænangen (3,0 %) og Nordreisa (2,7 %).

7 Norge

8

9 Behov for arbeidskraft
Hovedinntrykket for Troms er at bedriftene har økt behov for arbeidskraft også det kommende året, men at deres forventninger om netto vekst i sysselsettingen er noe lavere enn fjoråret. Behovet er særlig stort for sykepleiere og helsefagarbeidere. Mange virksomheter sliter med å få tak i rett arbeidskraft. 11 prosent av bedriftene oppgir at de har mislyktes i å rekruttere. Størst rekrutteringsproblemer finner vi innen Helse- og sosialtjeneste. De siste seks årene har vi spurt virksomhetene om de har benyttet utenlandsk arbeidskraft det siste året. 30 prosent svarer positivt på spørsmålet. Dette er på omtrent samme nivå som i fjor. Størst forventninger om netto vekst i: Bergverksdrift og utvinning og Informasjon og kommunikasjon. (Små i Troms) Eiendomsdrift, forretningsmessig- og faglig tjenesteyting

10 Vekst i arbeidsmarkedet
Det er helse- og sosialtjenesten som står for den største økningen, tett etterfulgt av eiendomsdrift og tjenesteyting. Så kommer den næringen som vanligvis anses som den viktigste motoren i den økonomiske veksten, nemlig bygge- og anleggsnæringen. Også turisme, overnatting og servering har en økning i Troms, og denne næringen øker mye i hele Nord-Norge.


Laste ned ppt "Troms-regionens potensial"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google