Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Evaluering av oktober på blå
Advertisements

Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Månedsevaluering november 2011
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Månedsbrev Smørblomst
Evaluering av november på Blå avdeling:
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
"God bagasje på livets reise."
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Sosial kompetanse Barn som fungerer i lek og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi snakker.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Månedsbrev Småtroll. Tilbake til Oktober.. Stor koss med Eventyr Rødhette og Ulven, turer, FN dag og mye mer Forming aktivitet Vennerskap Hver onsdag.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Oktobernytt Da har vi lagt bak oss nok en måned, og nå er virkelig høsten her med allslags vær- som hører høsten til! Barna får mange ulike erfaringer.
Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt.
September fløy forbi og vi skriver oktober. Dagene så langt har vært preget av mye lek, både inne og ute. Barna koser seg med biler, dyr, bøker, sykler,
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Lag dere en rolig og stemningsfull adventstid!
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Novembernytt Denne måneden skal vi måle nedbør!
Månedsbrev Småtroll Desember.
April på Pytten Tiden som gikk:
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
Oktober Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 40
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Hva har vi gjort i oktober?
Vi sorterer etter farger
Årshjul rødbasen
2017 Tiden som kommer: Praksisbarnehage
Desembernytt Månedens jubilanter
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Periodeplan for Januar 2019
PERIODEPLAN FOR MARS 2019 UKE MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 1
BARNEHAGEDAGEN 12. MARS «Jeg lurer på……..»
Periodeplan for Januar 2019
AKTIVITETSUKER Juni og juli
BRANNVERNUKE EVALUERING OG OPPSUMMERING AV SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november! Novembernytt 2015 Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har undret oss over hva som skjer i naturen om høsten- blant annet om hvorfor bladene endrer farge? Hvorfor bladene faller av trærne? Vi har erfart høstværet med vind og regn. I forkant av FN-dagen har vi brukt tid på å bli bedre kjent med fadderbarnet vårt Asin og India, og barna har fått lage ulike produkter som dere foreldre fikk kjøpe på FN-cafèen vår. Barna har vært utrolig flinke i arbeide med forberedelsene. De har vist iver og glede over dette prosjektet. Vi vil takke dere alle for bidrag og for flott oppmøte den 21.oktober. Det gleder oss at så mange har anledning til å være med å støtte en så god sak. Temaet ”Meg og deg” er nå inne i sin siste måned. Gjennom arbeid med spesielt fagområdet kropp, bevegelse og helse skal vi bli bedre kjent med kroppen, kroppens funksjoner, helse og bevegelse. Vi skal blant annet bidra til at barna får et positivt selvbilde gjennom mestring av fysiske aktivitet, og få utvikle gode vaner og grunnleggende kunnskaper om ivaretakelse av egen kropp, helse og velvære. Morgentrimmen vår gir oss en god start på dagen, og turene våre gir oss gode fellesskapsopplevelser ute i naturen sammen med barna. Vi har ellers hatt mye fokus på vennskap og hvordan være en god venn. Ellers krydrer vi hverdagen vår med blant annet gode bøker og gode samtaler. Vi skal også lære om førstehjelp ved hjelp av Uheldige Henry (et førstehjelpsopplegg fra Røde Kors). Denne måneden vil vi måle nedbør og i desember vil vi måle temperatur. Her får barna gode læringsmuligheter innenfor fagområdene «antall, rom og form» og «natur, miljø og teknikk». . Viktige datoer: Fredag 13.november har vi planleggingsdag- da er barnehagen stengt! Onsdag 3.desember arrangerer FAU førjulsfest kl.16.00-18.00 med værforbehold, ettersom det blir et arrangement ute i barnehagen Månedens jubilant Cecilie 5 år, 22.november Månedens pedagogiske tips: Les sammen med barnet ditt! Å lese handler om mer enn innholdet i selve boken. Gjennom lesestunden får barnet opplevelser og erfaringer som vil vare livet ut. -lesing gir barnet bedre språk -lesing etablerer ferdigheter -lesing knytter tette bånd Lag dere en god november! Hilsen personalet på Nøtteliten!