Gjennomføring av tilsynet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kvalifikasjonsrammeverk v/ seniorrådgiver Tone Flood Strøm NRT 25.oktober 2007.
Advertisements

Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Utdanningsleder Svenning Bjørke • Med utdanning forstår vi virksomheter som har studentenes danning og kvalifisering som sikte. • De nasjonale.
Forskning som grunnlag for studiekvalitet Rektor Sigmund Grønmo Nasjonalt seminar – Forskning i utdanningen Bergen 3. april 2008.
Rammevilkårene for forskning i utdanningen Toril Johansson, ekspedisjonssjef Universitets- og høyskoleavdelingen.
Tone B. Rosenberg, Høgskolen i Akershus
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Høgskolen i Sør-Trøndelag Evalueringen sett fra de evaluertes side.
Etikkutvalg for fagskolen
Revidering og kvalitetssikring av læreplaner
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
Forskningsbasert?. StLs definisjoner »Forelesere –Med aktivt forhold til FoU –Som kjenner vitenskapelig metode –Som er oppdatert på sitt fagfelt –Som.
Erfaringer med akkreditering av masterprogram ved HiAk Oversikt over de masterne (og en ph.d.) HiAk har fått akkreditert fra 2004 – d.d. ■Læring i komplekse.
Rapportering til departementet Seminar NPH, 16. januar 2007.
1 Læreplanarbeidet status og utvikling - tekniske fag Ivar Lien, Leder NUTF 11.
Implementering av kvalifikasjons- rammeverket og nye bestemmelser Bergen 7. mai 2013 v/ ass. avdelingsdirektør Bjørn R. Stensby og seniorrådgiver Ine Andersen.
Kvalifikasjonsrammeverket - en pedagogisk reform
Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
Jan Fridthjof Bernt: Hvordan kan vi sikre til til forskning? Foredrag på seminar «Etter kvalitetsreformen: har vi tid til å forske?» Universitets- og høgskolerådet.
Evaluering av 2- og 3-årige ingeniørutdanninger ( 30. mai 2007: Om evalueringsprosjektet Rådgiver Astrid Børsheim, NOKUT.
HiAk - RFF Intensjonsavtalen mellom RFF og HiAk har materialisert flere handlinger. Det skal arbeides med flere prosjekter innenfor: PPU – planlegge oppstart.
NASJONALT FAGSKOLERÅD
Omlegging til læringsutbyttebeskrivelser i planverket
Muligheter for tilrettelegging Sosial- og helsedirektoratet Snart Student? Informasjon om høyere utdanning og funksjonsnedsettelse. September – men.
Studieplanarbeid.
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
LUB og nasjonale planer
NUFHOs nasjonale planer Hvor vil dere gå for å implementere NKR? Møte med NUFHO 11. juni 2014 Bjørn R. Stensby, leder for fagskoleområdet i NOKUT.
Nye nasjonale fagspesifikke planer
Hovedpunkter høringsuttalelsene kvalifikasjonsrammeverk v/ seniorrådgiver Tone Flood Strøm.
Læringsmål for PECOS Prosessen og innholdet Anne Julie Semb Programleder PECOS.
Nasjonale utfordringer i lærerutdanningen Per Botolf Maurseth Utdanningsforbundets konferanse om lærerutdanning 29. Januar 2007.
Prosjekt Felles innhold
Mappemetodikk Rakel K. Rohde Næss.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
1 Kvalifikasjonsrammeverk og terminologi Universitetenes felles samrådsseminar om implementering av kvalifikasjonsrammeverket NTNU 16. juni 2009 Eirik.
Krav til institusjonane for å drive dei nye grunnskulelærarutdanningane.
2014 Studiebarometeret Studiebarometeret Høgskolen i Sør-Trøndelag I denne rapporten er spørsmål om tidsbruk (studieinnsats) ekskludert. Vi henviser.
Økt læringstrykk gjennom praksisnærhet, fleksibilitet og kvalitet Team BA idrett.
Tanker rundt kommende SFU-er, og hvordan disse kan bidra til økt utdanningskvalitet Avdelingsdirektør Ole-Jacob Skodvin, NOKUT, Avdeling for utredning.
Felles studieplanmal for HiST Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gunnar Bendheim.
Ny studietilsynsforskrift fra NOKUT
Nye forskrifter - på vei mot en kvalitetsmelding
Læringsutbytte-debatt og høyere utdanning i endring
Kvalifikasjonsrammeverket
Status HP Utdanning og læringskvalitet
NTNUs kvalitetssystem for utdanning
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
Kvalitetssikring av studieprogram ved Nord universitet
Strategi for Nord universitet 2020
Studiedirektør Jan Atle Toska
Ny studietilsynsforskrift fra NOKUT
Samarbeidsarenaer som virkemiddel for å fremme god læring Teknologisk forum, TNM-Porsgrunn 15. mars 2017 Randi T. Holta Visedekan for profesjonsutdanningene.
Program for dagen Velkommen v/Dekan Thrina Loennechen
Årshjul 2018 – styremøter Helgelandssykehuset HF
Studieprogramråd ved NTNU UU 20. november 2017
MNs læringsdag Kvalitet i utdanning
Utvikling av lærerstudentenes FoU-kompetanse
Rolle og ansvar som SPA Prosess
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
Internasjonalisering
Utdanningskvalitet – Nord universitet
Krav om sensorveiledninger – bakgrunn og intern oppfølging
Årsplan samordning av tilsyn
Årshjul 2018 – styremøter Helgelandssykehuset HF
Lik kvalitet i studieprogram som gjennomføres på flere studiesteder
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
15.jan. 2019: Ferdigstillelse emnebeskrivelser i EpN for 2019/20
: Ferdigstillelse emnebeskrivelser i EpN for 2020/21
Utskrift av presentasjonen:

NOKUT-tilsyn ved BSV-utdanningene v/Bjørg Aasen, faggruppeleder vernepleie og psykisk helse

Gjennomføring av tilsynet Informasjon om tilsyn: september 2015 Egenrapporter fra utdanningene: januar 2016 Institusjonsbesøk ved Nord universitet: april 2016 Utkast tilsynsrapport: november 2016 Endelig tilsynsrapport: februar 2017 Frist for tilsvar til NOKUT: 1.oktober 2017

Bakgrunn, formål og fokus for tilsynet Studietilsynsforskriften; krav til studiet, fagmiljøet og FoU Kvalitetsrammeverket; utdanningsnivå og læringsutbytter (LUB) Et utviklingsorientert tilsyn er formålet Hovedfokus på LUB og arbeidslivrelevans, samt kompetanse i fagmiljøet og FoU-aktivitet i tilknytning til utdanningene

Resultater på nasjonalt nivå 34 av 35 utdanninger fikk «mangellapp» vedr: Læringsutbyttebeskrivelser Relevans for praksis og/eller videre studier Utdanningenes kobling til forskning Fagmiljøenes sammensetning, størrelse og kompetanse Fagmiljøenes forskningsaktivitet og internasjonale nettverk

MÅ-punkter på vernepleierutdanningen 1. Utarbeide fagplan som omfatter alle tre studieår   2. Revidere de overordnede læringsutbyttebeskrivelsene for å sikre at det akademiske nivået er i samsvar med NKR  3. Utarbeide læringsutbyttebeskrivelser og innhold for emnenivå for alle tre studieår, og samtidig vurdere å revidere læringsutbyttebeskrivelsene på studieprogramnivå  

MÅ-punkter på vernepleierutdanningen 4. Utarbeide fagplan som omfatter alle tre studieår, og som synliggjør at studentene møter forskning og utviklingsarbeid gjennom forskningsbasert undervisning i studiet 5. Sikre at studentene møter både kvantitative og kvalitative vitenskapelige metoder i undervisning og pensum 6. Beskrive og begrunne nærmere hvilke deler av studiet som er sentrale

MÅ-punkter på vernepleierutdanningen 7. Sikre at det er ansatte med førstestillingskompetanse i alle sentrale deler av studiet 8. Foreta en gjennomgang av hvordan forskningen skal utvikles og organiseres slik at forskningsaktiviteten kan øke 9. Sikre at eksterne praksisveiledere har relevant kompetanse og erfaring til å kunne følge opp studentene i praksis

Hva har vi gjort? NOKUT’s seminar om læringsutbytter des. 2016 Felles seminar i Saltstraumen for BSV-utdanningene på FSH og FSV i mars 2016 Revidering av studieplaner Jobber med tilsvaret til NOKUT – frist 1.okt. Presentasjon av tilsyn og erfaringer på Utdanningsseminar 13. og 14.sept.

Læringsutbytter (LUB) Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk (NKR): Kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse Hva er generell kompetanse? Generell kompetanse er å kunne anvende kunnskap og ferdigheter på selvstendig vis i ulike situasjoner gjennom å vise samarbeidsevne, ansvarlighet, evne til refleksjon og kritisk tenkning i studier og yrke.

Hva har vi lært? Økt bevissthet rundt utforming og bruk av LUB både på emne- og overordnet nivå, synliggjøring av progresjon i studiet Sentrale deler av studiet må beskrives og begrunnes i studieplaner Vurderingsordninger som passer til LUB på emnenivå, hva skal testes? Administrativ støtte er nødvendig ved tilsyn Arbeidsplanverktøy som skiller mellom FoU-tid, pedagogisk tid på egen og andre utdanninger med tanke på rapportering

Utfordringer Pågående studieplanrevisjon ved tilsynet Pågående fusjonsprosess Nye vurderingsordninger ved Nord universitet underveis i prosessen Utfordringer knyttet til «tellekantsystemet» Nye studieplaner i 2020 for alle helse- og sosialfagutdanninger; jamfør Forskrift om felles Rammeplan for helse- og sosialfagutdanninger av 06.09.2017