FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan gjøre veksten bærekraftig?
Advertisements

Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Reiseliv – Først mot fremtiden Fjellturismekonferansen 2012 BENTE BJERKNES.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Kommunal planlegging Orientering – Innherred samkommune – Samkommunestyret sak 16/04, – Johannes Bremer LEVANGER KOMMUNE KOMMUNAL PLANLEGGING.
Det kommunale og det statlige barnevern
Generelt om Randaberg Kommunen
Bymiljøavtaler Bård Norheim.
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Inge Fornes DNFK - oppsummert Regionalt politisk nivå Arbeidsformen – partnerskapet Forholdet.
NTP 2014 –23 NTP 2014 –23 Hva har kommunesektoren vært opptatt av og hva har vi fått gjennomslag for ? Hva nå ? Fylkesrådmann Harald K Horne.
Partnerskapet mellom stat og kommune i NAV-kontoret. Hvordan brukerne kan stimulere til utvikling av NAV- kontorene? Honoratte Muhanzi Kashale Samarbeidsforum.
Bymiljøavtalene – styring og organisering av oppfølging
Fylkeskommunal boligpolitikk?
Vannforvaltning som regional planlegging - Verktøy for teknokrati eller politikk? Fagkonferansen, HIOA, 24. oktober 2013 Sissel Hovik.
NTP og RTP – grensesnitt og samspill Fylkesordførernes/- rådsledernes sommermøte 2011 Vest-Agder, Kristiansand 8/8 Jan Fredrik Lund, leder NTP-sekretariatet.
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Vi skal bygge videre på det vi har!
Foto: Helén Eliassen Hva er de strategisk viktigste forskningstemaene fremover? Helge Garåsen, 10.januar 2012.
Aktørenes roller i planprosessene
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Rydding i arenaer Innspill fra ordførerne i Sandefjord, Larvik og Tønsberg kommuner Invitasjon til bedre interkommunalt samarbeid i Vestfold.
Statssekretær Frank Jenssen 9-k seminar Hankø 11. mars 2004 Modernisering i kommunesektoren 1.Situasjonen – hva er problemet 2.Regjeringens politikk og.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
xxx 1.
Mosseregionkonferansen Ellen Grepperud, sekretariatsleder
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
NTP og vegnettet – forfall, fornyelse og planeffektivitet v/fylkesordfører i Hordaland, Tom-Christer Nilsen.
Dialogkonferanse Oslo Ny helhetlig tilnærming til regional- og distriktspolitikken v/Johan Petter Barlindhaug Leder av Distriktskommisjonen.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
Styringsutfordringer i Osloregionen Av statssekretær Frank Jenssen 13. mai 2004.
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Kommunereformen er i gang Valgerd Svarstad Haugland
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Oppgavemeldingen Kommunal- og forvaltningskomitéen 14. april 2015 Gunn Marit Helgesen, styreleder KS Tore O. Sandvik, leder fylkesordførerkollegiet.
Regional planstrategi
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
1 8. september 2010 Spesialrådgiver Christine Hjortland, KRD Forvaltningsreformen.
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
1 Innledning på plankonferansen Utbygging av IC-triangelet innen sammen om bedre og mer effektive planprosesser.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Mulig modell for framtidig finansiering av kollektivtrafikken Dialogmøte 29. mars 2012 Harald Horne fylkesrådmann.
Foto: Bjørn Erik Olsen Kommunal planstrategi Tim Chr. Tomkins-Moseng Dato Plannettverk Salten.
Velkommen til dialogkonferanse Hvordan styrke de mellomstore byene på Østlandet som motor for regional vekst og næringsutvikling? Roger Ryberg Fylkesordfører.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Kommunereformen i Asker Status og veien videre Kommunestyret 26. april 2016 Ordfører Lene Conradi.
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Bakgrunn Fylkesinndelingen for Oslo og Akershus står i veien for utvikling av en mer funksjonsdyktig hovedstadsregion Etter 40 år med forsøk på å lande.
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Utgreiing av kommunestruktur
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
v/ Tore Askim, prosjektsjef, Buskerudbysamarbeidet
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Sari Wallberg, Vegdirektoratet,
KVU – hva er nå dét? Samferdselsskolen
PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019
Utskrift av presentasjonen:

FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER FOLLORÅDET FOLLO- KONFERANSEN ORDFØRER- MØTET ARBEIDS- UTVALGET POLITISK ADMINISTRATIVT RÅDMANNS- KOLLEGIET FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER

MÅL FOR FOLLOSAMARBEIDET Bedre løsninger og større tyngde/påvirkning i regionalt utviklingsarbeid gjennom å stå sammen. Prioriterte områder: Areal, samferdsel, miljø, næring og helse Interkommunalt samarbeid til beste for brukerne og kommuneøkonomien Effektiv styring av eksisterende samarbeidstiltak.

utfordringer på kroppen Follo føler hovedstadsområdets utfordringer på kroppen areal og transport er det store samhandlingsspørsmålet utfordringene er større og mer sammensatte enn i resten av landet virkemidler og ressursbruk sees ikke nok i sammenheng

Hva er det som bremser en samordnet areal- og transport- utvikling i hovedstadsområdet? partipolitisk uenighet? systemer, prosedyrer og organisatoriske grenser til besvær? mangel på en tydelig og offensiv hovedstadspolitikk? Problemet er ikke (bare) at vi vil ulike ting, men at vi ikke får til det de fleste vil.

Follo blir med i dugnaden for en fin og velfungerende hovedstadsregion! vi melder oss som likeverdig (og ansvarlig) aktør i et regionalt partnerskap, med arealforvaltningen som det fremste forhandlingskortet vi stiller vilkår for vekst, spesielt knyttet til det å forsterke et utbyggingsmønster som underbygger et godt kollektivsystem vi lager en arena for drøfting, samordning og løsninger, gjennom prosjektet ”Utviklingsavtale Follo”

UTVIKLINGSAVTALE FOLLO INNHOLD: samordning av utbyggingsmønster, arealbruk og infrastruktur FORM: forhandlinger mellom fylkeskommune, stat og Follokommunene RESULTAT: en forpliktende avtale om samordnet virkemiddelbruk -

Follos ”forhandlings- utgangspunkt” i en avtale om regional utvikling hvis andre forplikter seg skal vi også gjøre det…… hvis akseptable rammebetingelser for befolkningsvekst er på plass, tar vi ”vår del” av veksten hvis utvikling og utbygging av samferdsel koordineres med utbygging av boliger/tettsteder og næring i tid og rom, praktiserer vi et bærekraftig utbyggingsmønster

Organisatoriske og økonomiske rammer for prosjektet Iverksetting krever godkjenning av deltakende parter (kommunestyrene i Follo, Akershus fylkesting og statlige etater). Ekstern finansiering er en forutsetning for gjennomføring av prosjektet (spleiselag Follorådet, MD, KRD og KS). Varighet: 2 år (fra 01.04.03) Styringsgruppe med repr. fra deltakende parter Prosjektbemanning: 2 stillinger

Forarbeid for hovedprosjekt ”Utviklingsavtale Follo” I 2002 har vi: Gjennomført et forprosjekt for ”Utviklingsavtale Follo” (rammer for hovedprosjektet, forankring internt og eksternt, finansiering) utarbeidet en ”Samferdselsstrategi for Follo” (viktig plattform for utviklingsavtalen) Deltatt i arbeidet med rullering av Akershus fylkesplan og NTP (påvirket overordnede rammer for utviklingsavtalen)