Status Brønnprosjektet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
 Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007  IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og.
Advertisements

Venner som hjelper andre
Lions’ Vision for All. “De blindes ridder” “ Will you not constitute yourselves Knights of the Blind in this crusade against darkness? ” -Helen Keller,
De nye slaverutene jenter blir solgt hvert år, fra Nepal til andre land, som India.
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Ekstraordinært årsmøte i Sportsklubben Rollon Tirsdag 16. juni 2009.
Kveldskurs for nybegynnere 16. februar 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Arkitektkontoret Organisering og forpliktelser Arkitektbedriftene.
Kveldskurs for nybegynnere 10. februar 2015 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Arkitektkontoret Organisering og forpliktelser Arkitektbedriftene.
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
Blokkhaugen skole FAU Foreldrenes arbeidsutvalg. Årshjul Valgprosess Sette opp ulike arbeidsgrupper Skoleballet er hovedfokus Temakveld/ dag.
 Metodistkirken i Haugesund Misjonsprosjekt Vannpumpe ved Denhere Rural Clinic.
Bruk av digitale sosiale medier Presentasjon av kvantitativ undersøkelse Frokostmøte Undersøkelsen er gjennomført av Research International.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Regnskap og regnskapsrutiner
”Lions er gode venner som
Bygging av Gjestehus i Gbecohn, Liberia
Klubb-sekretærens oppgaver
Skedsmo FK Jentesamling 1. juni
VELKOMMEN TIL FAGDAG I ØKONOMI
Ledermøte 6. september 2016.
Samarbeid med Sotra Rotary Klubb om internasjonale prosjekt?
4/12/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
The Rotary Foundation, Vocational Training Teams
Presidentens oppgaver til 30. juni
Kommunens arbeid med internkontroll innenfor ROP-området
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Økonomiplanprosessen Budsjett 2018 Økonomiplan
Valgfag innsats for andre
Organisering Nybrott Styrets mening er at det er for mage personer som skal velges på årsmøte, og vi ser på nødvendigheten for at dette reduseres fra.
NAV-veiledere i vid. skole
Brønnbygging i Afrika.
Presentasjon for virksomhetens ledelse
Dosent Ingun Sletnes Egenkontrollen (Internt tilsyn og kontroll og revisjon) 21. februar 2017.
Gode venner som hjelper andre
The Rotary Foundation, Vocational Training Teams
Lønnsutvikling og lønnsforhandlinger i staten En veiledning for ledere
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Gode venner som hjelper andre
Økonomistyring.
Lions Club Bærum/Verdande v/Inger Bernhoft Dårflot
STATUS - ARBEIDET MED LÆRLINGER PER JUNI 2014
LIONS CLUB KOLSÅS - RYKKINN
12/29/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Gode venner som hjelper andre
1. Hvor gammel må du være for å sitte i et styre?
Den kulturelle skolesekken
«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils.
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Teknisk utvalg Årsplan 2018
Nå er vi spente!.
We serve.
Brukermedvirkning ved UNN
We serve.
Lions Club Bærum/Verdande v/Inger Bernhoft Dårflot
Orientering HOV 4. juni 2019.
Kirkens Nødhjelp og Fasteaksjonen
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Hva er en foreldrekontakt?
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

Status Brønnprosjektet Litt informasjon, nøkkeltall og planer

Antall brønner så langt… 57 brønner i Uganda 4 brønner i Malawi 59 brønner i Zambia Totalt 120 stk Verdi innsamlede midler til brønner, ca 6,5 millioner kroner

Liste over de 11 siste brønnene i Zambia

Retningslinjer for Brønnkomiteen Brønnkomiten (heretter kalt BK) organiserer og leder Lions Norge sitt vann/brønnprosjekt i Afrika.   Organisering Prosjektet ledes av en brønnkomite som består av 2 frivillige personer. Komitéens medlemmer er i dag Ole Romslo Traasdahl og Annette Pemmer. Begge med erfaring fra brønnprosjekter i Afrika. Komiteens leder er Ole R Traasdahl, som også sitter i LAN styret. Komiteen er underlagt LAN styret og rapporterer til dette. Komiteens ansvarsområder Sørge for jevnlig informasjon om prosjektets status til organisasjonen Presentasjon av prosjektet på distrikts-, sone- eller klubbmøter ved behov. Administrere brønnprosjektet med ajourføring av lister, sørge for innbetalinger og bestillinger av brønner. Alle brønner skal forhånds- betales før de settes i bestilling. Holde løpende kontakt med regnskapsfører i Lions Norge i forbindelse med inn- og utbetalinger for brønner. Sørge for god kommunikasjon med vår representanter i Uganda / Zambia. Sørge for å gi sponsor informasjon om utvikling i prosjektet og sørge for at sluttrapport blir oversendt når brønnen er ferdigstilt.. Rapportere til LAN-styret og MD IRC etter faste rutiner. LAN-styret rapporterer videre til AU/GR. Hovedmål Redusere unødvendig blindhet og sykdom på grunn av urent drikkevann. Gi befolkningen og da særlig jenter mulighet til å få seg skolegang i stedet for å bruke tiden på vannhenting.

Redusere muligheten for at kvinner og jenter skal bli utsatt for overfall/overgrep på sin ferd etter drikkevann ved å bygge en brønn i nærheten av landsbyen. Sørge for (via vår stedlige representant) at det nedsettes en brønnkomite som overtar ansvar og drift av brønnen. Sponsor har ikke lengre noen forpliktelse etter at brønnen er overlevert. Sørge for at det arrangeres inspirasjonsreiser til Afrika for å inspirere og engasjere flere personer til å ”fram-snakke” prosjektet og dermed bidra til at flere ønsker å bestille en brønn. Lions Norge vil bli informert om slike reiser, og LAN har utarbeidet et ”Policy on Management of Non-Official Visitors” som regulerer slike reiser mht ansvar, sikkerhet etc.   Administrasjon Lions Norge har ansvar for arkivering av rapporter fra komiteen. Regnskap for prosjektet fremkommer i regnskapet for Lions Norge. Brønnkomiteens daglige drift gjøres av frivillige medlemmer Brønnkonto tilhører Lions Norge og har kontonr: 6060.09.54213.

Rapport fra helsemyndighetene i Zambia, juli 2017. Noe av det mest gledelige jeg ble informert om i dag er resultatet av årets undersøkelse av utbredelsen av trakom i Kaoma distrikt i Western Province. I 2011 var utbredelsen 32,7 %. I undesøkelsen som ble gjennomført nylig er omfanget kommet ned til 10,7 %. Det forteller oss at det omfattende vaksineringsprogrammet vi har delfinansiert har virket. Det hører også med at tilgangen på rent vann i mange landsbyer er betydelig bedre, takket være de 41 brønnene klubber i Norge har finansiert og de 40 brønnene som distriktet har ordnet med. Dette har også bidratt til å redusere omfanget av trakom.

Bygging av en brønn, i bilder

Videre arbeid i komiteen Det skal utarbeides en langtidsplan for brønnkomiteen Denne skal legges frem for GRM i slutten av oktober, frist 20.10. Vi jobber med å få avklart veien videre i Zambia etter at vårt kontor stenger. Kan brønnprosjektene fortsette? Det jobbes med å få på plass et nytt styremedlem i brønnkomiteen Rapporteringsrutiner til klubbene må innarbeides Ny brønnkonto hos Lions Norge etableres. Dette for å få god kontroll over inn- og utbetalinger til brønnene. Styreleder i brønnkomiteen deltar i LAN styret Det vil bli arrangert en reise til Uganda i løpet av 2018