Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

We serve.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "We serve."— Utskrift av presentasjonen:

1 We serve

2 Veien frem til Nytt hovedprosjekt Utland
Besluttet på riksmøtet 2017 Prosjektgruppe nedsatt av LAN: PL: Tore Ivar Svare, PGRL Lill Alver, Jan Erik Larsen, IRC Annette Pemmer Forslag til rammer presenteres på Riksmøtet 2019

3 Vi skal bygge videre på det vi allerede har bygget opp!
Entydig tilbakemelding fra klubbene: Vi skal bygge videre på det vi allerede har bygget opp!

4 Mål – samling av ressurreser - identifisering
Mål om å samle mest mulig av de ressurser som MD 104 investerer i sitt hovedprosjekt, samt investeringer som distrikt, soner og klubber gjør i utlandet, slik at disse i størst mulig utstrekning samkjøres og forsterker hverandre for å gi maksimalt resultat. Det er derfor et mål at vi på sikt oppnår at distrikter, soner og klubber identifiserer sine fremtidige prosjekter i utlandet innenfor modellen som ligger til grunn i innstillingen. Langtidsplaner utarbeidet for sideprosjekt (brønner, fadderbarnsordning, AIM) innarbeides i de endelige planene.

5 Forutsetninger Egne prosjekt -Øyehelse Interne forutsetninger
Finansiell partner Relaterte prosjekter klubb/sone og distrikt Frittstående prosjekt Tilskudd til LCIF Interne forutsetninger Omdømme, økt synlighet, skape engasjement, lokal forankring, muliggjøre sideprosjekter som støtter hovedprosjektet. Eksterne forutsetninger LCI Forward (Øyehelse, diabetes, barnekreft, sult, miljø), Barn og unge. Prioritert aktivitet i mottakerland, lokalt eierskap, bærekraftig over tid, samarbeid med lokal Lions, Norad/myndighetenes bærekraftmål.

6 Aktivitetsområder: ØYEHELSE og DIABETES Vi skal:
bygge videre på det vi allerede har bygget opp, samt arbeide med diabetes som et supplement til øyehelse. videreutvikle og oppgradere våre tidligere bygde øyeklinikker. Like viktig som fysiske oppgraderinger er forbedring av praktiske øyehelsetjenester. Behandling av etter-stær, nye metoder, mobilisering og opplæring er fortsatt viktig. supplere øyehelseklinikkene med testing og behandling av diabetes. Vi skal gi informasjon og opplæring av personell i primærhelsetjenesten for dette formål.

7 Aktivitetsområder: BISTÅ/UTVIKLE LOKALSAMFUNNET Vi skal:
utvikle planer og opplegg for sideprosjekter /områder i nærområdene til de klinikkene vi arbeider med. utvikle planer/se på prosjekter som tilrettelegger for lokale inntektsbringende aktiviteter. Det for å skape en bedre bærekraftig utvikling. Dette er avgjørende for fremtidig finansiering og i tråd med retningen i norsk bistandspolitikk. ha et mer helhetlig syn på hvordan våre aktiviteter kan bistå befolkningen i klinikkenes nærområder til en bedre hverdag. Her vil det kunne komme behov som vi ikke ser i dag.

8 Muligheter for klubbene
Det er et mål at vi gjennom planene for hovedprosjektet skal kunne tilby egne prosjekter til klubber, soner og distrikter som ønsker det. Lions-medlemmer er ressurspersoner. Vil tilrettelegge for ar medlemmer som ønsker det kan bruke sin kunnskap og kompetanse i mottakerlandene.

9 Geografisk plasering Våre erfaringer Starter opp i Uganda
Vårt første hovedprosjekt vil være i Uganda. Der har vi de eldste øyehelseklinikkene i Mbale og Masaka (åpnet i 1994). Evalueringsrapportene viser at her er behovene størst MD4 har bygget en større skole i ett av slumområdene i Kampala. Ser på dette. Så snart som mulig se på klinikkene i Zambia og Malawi. «Light» versjon for distrïktene.

10 Fremdrift: OPPSTART MD 104 starter neste hovedprosjekt rundt 1-2 eksisterende klinikker, der målet er å se på aktiviteter som beskrevet over. UTVIKLING Etter en periode på 4-5 år er det vår målsetting at prosjektene kan utvikle seg videre for egen maskin, slik at MD 104/hovedprosjektet kan flytte seg videre til neste geografiske område. EIERSKAP og OPPFØLGING Det er et mål at når et geografisk område er tilstrekkelig utviklet (MD avslutter sine aktiviteter) vil et distrikt overta som «fadder» og ta over ansvar for oppfølging og videreutvikling.

11

12 Lions Clubs International Foundation
LCIF er: Den veldelige armen til Lions Clubs Internasjonal Verdes størst servieorganisasjon LCIF har: Siden 1968 finansiert hjelpearbeid gjennom Lions medlemmer og almenhenten

13

14

15 Campaign 100?? Verden trenger en verden av Lions.
LCIF lanserer sin største innsamlingsaksjon noensinne

16 Mål Den trenger oss Vi vil bidra Alle verdens lionsklubbers mål:
Samle inn $ 300 mill frem til 30. juni 2021 Norges mål: Totalt min NOK 25 mill NOK 800 pr medlem pr. År Allerede samlet inn ca NOK 3.5 mill

17 Klubbenes utdeling av Melvin Jones Fellowship teller som bidrag fra den enkelte klubb. Gjør ære på medlemmene – men husk at denne kan gis også til «sivile» som har utmerket seg. (MJF betales fra Aktivitetskassen).

18 Vi hjelper Høye ambisjoner Men vi vil klare det
Kampanje 100 har som mål å styrke Lions hjelpetjenester idag og langt I fremtiden. Kampanje 100 er LCIFs mest ambisiøse og krever deltagelse av all I Lions. Sammen kan vi nå våre mål

19 Hva kan LCIF gjøre for oss
Både klubb, distrikt og MD kan søke midler fra LCIF. Stipender og prosjektstøtte. Kontakt LCIF koordinator i distrikt eller MD for mer info.

20 Nordisk samarbeid – skole i Libanon

21 MODELLKLUBB Modellklubber forplikter seg til et totalbeløp på USD 750,- pr. medlem over hele perioden

22


Laste ned ppt "We serve."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google