Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1. Hvor gammel må du være for å sitte i et styre?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1. Hvor gammel må du være for å sitte i et styre?"— Utskrift av presentasjonen:

1 1. Hvor gammel må du være for å sitte i et styre?

2 1. Hva er norsk idretts fire organisasjonsverdier?

3 1. Hva er norsk idretts fire aktivitetsverdier?

4 1. Hvem må fremvise politiattest?

5 1. Hva er et årsmøte?

6 1. Hva er et medlem i norsk idrett?

7 1. Nevn tre ulike organisasjonsledd i norsk idrett?

8 1. Hva er et fleridrettslag?

9 1. Hva er et særidrettslag?

10 1. Hvordan skal kjønnssammensetningen være i et styre?

11 1. Hvilke plikter har du som medlem av et idrettslag?

12 1. Hvilke rettigheter har du som medlem av et idrettslag?

13 2. Du sitter i et styre og dere diskuterer
2. Du sitter i et styre og dere diskuterer. Du har et innspill du sier høyt i plenum. Styreleder mener du er for uerfaren til å kunne mene noe om saken. Hva gjør du?

14 2. Du er 17 år. Du er utøver i klubbens junioravdeling og du sitter i styret. På klubbens årsfest serveres alkohol. Hva gjør du?

15 2. Du er trener for Gutt 11 i basketball
2. Du er trener for Gutt 11 i basketball. Styret har bestemt at alle barn under 12 år skal spille like mye. Dere ligger under med 5 poeng i en viktig kamp og det er 3 minutter igjen å spille. I følge regelen til idrettslaget må dine to beste spillere byttes ut nå. Hva gjør du?

16 2. Du er styremedlem og du får nyss om at en trener i idrettslaget, som trener barn på 9 år velger ut noen utøvere («de beste») til egne treninger og konkurranser. Hva gjør du?

17 2. Idrettslaget du er aktiv i skal arrangere en treningssamling for alle sine aktive med familie. Det er 3 timers kjøring til stedet, det er lagt opp til å bo på hotell, og idrettslaget har forhandlet frem en pris som er billigere enn en vanlig helg på hotell. Du får nyss om en familie som ikke kan være med fordi de ikke har råd. Hva gjør du?

18 2. En jente på 16 år i ditt idrettslag driver med to ulike idretter
2. En jente på 16 år i ditt idrettslag driver med to ulike idretter. Hun kommer til styret og ber om hjelp fordi treneren i den ene idretten krever at hun stiller opp på alle treninger for å være en del av laget. Dette vil føre til at hun ikke kan delta i den andre idretten. Hva gjør du?

19 2. Du er med i en komité som skal arrangere et stort stevne
2. Du er med i en komité som skal arrangere et stort stevne. Du opplever at de voksne i gruppa tar en del avgjørelser du ikke involveres i. Hva gjør du?

20 2. Du sitter i idrettslagets styre og en mamma forteller dere at noen tar bilder i dusjen i garderoben etter trening for gutter 10 år. Hva gjør du?

21 2. Du sitter hovedstyret i et fleridrettslag
2. Du sitter hovedstyret i et fleridrettslag. Helsesøster på en skole forteller at flere av jenter 12 spillerne i innebandygruppa ikke ville ta vaksiner fordi de skulle spille en viktig kamp dagen etter. Dette var godkjent av leder i innebandygruppa. Hva gjør du?

22 2. Idrettslaget ditt har akkurat arrangert en stor turnering
2. Idrettslaget ditt har akkurat arrangert en stor turnering. Etter turneringen får styret vite at en trener oppfordret utøverne til å gjøre alt for å vinne, selv hvis det innebar å jukse hvis dommeren ikke fulgte med. Du sitter i styret. Hva gjør du?

23 2. Hva ville du gjort om en foreldre uttalte seg nedverdigende mot en ung utøver eller trener i ditt idrettslag og du var tilstede?

24 2. Du er styremedlem. Trener for Gutt 16 kommer til deg og forteller om en utøver som blir mobbet fordi han ikke er godt nok trent i forhold til de andre på laget. Hva gjør du?

25 2. Du leder en komite i idrettslaget
2. Du leder en komite i idrettslaget. I komiteen sitter det kun representanter som er eldre enn deg. En dag sender en av representantene deg følgende melding: «Hei!  Du var så flink under møtet i dag, men det er en ting jeg skulle ønske vi to kunne diskutere mer på tomannshånd. Kan vi møtes hjemme hos meg en dag i neste uke?» Hva gjør du?

26 2. Du sitter i styret til fotballgruppa
2. Du sitter i styret til fotballgruppa. G13- lagets trener ønsker at hans lag skal satses på gjennom sesongen, mens trener på G14-laget derimot mener at hans lag skal satses på og at de 3 beste spillerne fra G13 skal være med på hans lag. Hvordan løses fotballgruppa dette?

27 2. Du sitter i styret til en undergruppe i et fleridrettslag
2. Du sitter i styret til en undergruppe i et fleridrettslag. Du finner ut at det mangler en del utstyr og penger fra kassa i kiosken. Hva gjør du?

28 2. Uavhengig av rolle i IL, så ser du at en utøver - som er en god venn av deg - innta ulovlige midler i den hensikt å forbedre prestasjonen. Hva gjør du?

29 3. Ta med hele gruppa på 10 spensthopp!

30 3. Få de andre deltagerne til å gjette din favorittidrett kun ved å gi hint, f.eks. «Jeg deltar i min idrett sammen med 21 andre.» «Jeg bruker briller når jeg konkurrerer.» «Jeg må ha spesielle sko i min idrett.»

31 3. Fortell gruppa om din erfaring fra ditt siste styremøte eller et lignende møte. Spør til slutt om noen andre også vil dele sin erfaring.

32 3. Ta en person i gruppa på ryggen og løp en runde rundt huset
3. Ta en person i gruppa på ryggen og løp en runde rundt huset. De andre på gruppa må bli med for å heie på dere! 

33 3. Fortell gruppa om en egenskap du har lyst til å bli bedre på og hvorfor.

34 3. Flytt til neste klisterhjerne-felt (1) og løs en ny oppgave der!

35 3. PASS! Du slipper å svare på en oppgave.

36 3. Du må sørge for at gruppa til sammen tar;
30 armhevninger 30 sit-ups 30 burpees

37 3. Gi en av kurslærerne et kompliment.

38 4. Flytt til nærmeste «Hva ville du ha gjort?» og løs oppgaven der.

39 4. Hva er oppgavene til en barneidrettsansvarlig i idrettslaget?

40 4. Pass, men flytt spillebrikken til nærmeste sirkel med «?».

41 4. Innen hvilken dato skal idrettslagets årsmøte være avholdt?

42 4. Fortell litt om ditt idrettslag
4. Fortell litt om ditt idrettslag. Hva slags idrett(er)/grener har dere, anlegg, hvor mange medlemmer dere har osv. Spør deretter noen andre i gruppa om den/de kan fortelle litt om sitt idrettslag.

43 4. Hva er minimum antall lovpålagte verv som må velges under årsmøtet?

44 4. Hvordan skal kjønnsammen- setningen være i et styre. (F. eks
4. Hvordan skal kjønnsammen- setningen være i et styre? (F.eks. hvor mange damer/menn)

45 4. Hvor mange nivåer finnes det i Trenerløypa?

46 4. Hvor mange søyler består Ungdomsløftet av?


Laste ned ppt "1. Hvor gammel må du være for å sitte i et styre?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google