Helsefremmende tilbud til eldre - Evaluering av ny metode 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvilken samfunnsnytte har ergoterapi?
Advertisements

AVLASTNING Melhus
Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg
Forebyggende arbeid satt i system
Pårørendetilbud ved lett traumatisk hjerneskade
Prosjekt ”Mestring av hverdagen” Utvikling av aktivitetstilbud tilpasset personer med nevrologiske skader eller sykdommer.
Jeg vil bo hjemme så lenge jeg kan! Et besøk i fru Paulsens leilighet
Et prosjekt i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Velferdsteknologi og ergoterapi
Brigt Bovim Søreide legekontor
Forebyggende arbeid satt i system. De fleste eldre er friske, men de fleste syke er eldre.
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
Hverdagsrehabilitering Del 1 Hverdagsrehabilitering – hva er det?
Eldresenterforum Vigdis Brit Skulberg
Samtale 2.
St. Olavs Hospital Avdeling for blodsykdommer
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
Støttekontakt til personer med demens
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Bonde i medgang og motgang. Kleiva Halle Arnes Distriktsleder HMS Nord Norge. 1.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!» Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper skoler og barnehager bruker Friluftslivets år til å sette fokus på.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
ALS pasienten - en utfordrende pasient? En alvorlig sykdom med symptomer som arter seg forskjellig etter hvilket område som er affisert Ulike aldersgrupper,
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Sportsklubben nord Versjon
Hverdagsrehabilitering Porsgrunn kommune
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Andøy kommune Pleie og omsorg
«Kunnskap gir trygghet»
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
VELFERDSTEKNOLOGI I SØR-ØSTERDALEN
Nettverk: Scandic-Easy
Novembernytt Denne måneden skal vi måle nedbør!
Øvelser med kommunal kriseledelse
Erfaringer med bruk av Tweak
Ingen er som alle andre Inger Marie Lid, Teolog, ph.d.
Kastvollen Rehabiliteringssenter
- sammen for en bedre skole!
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Å arbeide i studiegruppe:
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Ny vri Kany, Lene og Mona.
Hverdagsrehabilitering Orientering til Eldrerådet 10.mars 2016
JUNGEL- PROSJEKTET Jobb for Ungdom, NAV hjelper deg, det gir Glede, Erfaring og Lønn // Myhren/Mølmen.
Verdiøkning.
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Utforskende undervisning A – Forarbeid
alle barna sin rett til god omsorg
Velkommen – presentasjon av deg selv
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Selvstendig, trygg og aktiv med GPS i Larvik
Evaluering eBorger Pilot
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Voldsforebyggende opplæring
Larvik kommune - med fokus på mestring Roy Sæther, avd
Elev/foreldremøte 2. april 2019
Overgangen barnetrinn - ungdomstrinn B – Samarbeid
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
MEG SELV EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST
Utskrift av presentasjonen:

Helsefremmende tilbud til eldre - Evaluering av ny metode 2017 Ved Sara Lundin og Anett Herbjørnsen

Formål: Motivere eldre til å bevare og styrke funksjonsevne og helse, gjennom å bidra til refleksjon og inspirere til å ta ansvar for egen helse. Mål: Bidra til å hindre/utsette hjelpebehov slik at fler kan bo hjemme lengre og oppleve flere leveår med god livskvalitet.

Tidligere metode Hjemmebesøk Konsulent 100% Ny metode: Gruppemøter/inspirasjonsdager på helse – og aktivitetssentrene (7st) Hjemmebesøk/individuell samtale i steden for gruppemøte, for dem som ønsker Konsulent 50 % Målgruppe: Hjemmeboende 75-åringer, uten omfattende pleie – og omsorgsbehov

Deltakelse Cirka 800 st invitasjoner sendes ut (Innbyggere som fylt og fyller 75 år i løpet av 2015-2017) Antall påmeldte på inspirasjonsdagene: 314 st (197 st med invitasjon + 117 st brukere av senteret som fikk delta så lenge det fantes plass) Antall hjemmebesøk: 4 st Antall individuelle samtal på konsulentens kontor: 3 st

Inspirasjonsdagens innhold Foredragsholder: Fysioterapeut, ergoterapeut og brannvesenet Tilbud innen fysisk- sosial- og kulturell aktivitet Anbefalinger gjeldende fysisk aktivitet og kosthold Trygg og brukbar bolig, hjelpemidler, velferdsteknologi Fallforebygging Brannsikkerhet Helse- og omsorgstjenester i kommunen

Fokus på aktivitet, selvstendighet og livskvalitet. Utgangspunkt i det friske, den enkeltes ressurser og muligheter.

Noen av erfaringene fra 2017 Enklere å holde friskfokus Glede og nytte av å treffe andre Terskelen for bruk av helse- og aktivitetssentrene senkes Brannvesenet nådde ut til mange på en gang Samarbeid innen og mellom avdelinger i kommunen

Oppsummering fra evalueringsskjema Hvordan svarte inspirasjonsdagen til dine forventninger? Veldig bra 82 % Bra 16 % Ganske bra 2 % Dårlig 0 % Hvilket utbytte har du hatt av temaene som ble tatt opp? Veldig godt utbytte 65 - 70 % Godt utbytte 27-34 % Ikke noe utbytte 1-2 % Vill du anbefale inspirasjonsdagen til andre? Ja 100 % Nei 0%

Tema du savner som ikke ble tatt opp (noen eksempler) Transport til og fra aktiviteter Søvn Sorggrupper Gåtur for mennesker med forskjellige bevegelseshemning Problemer for folk som ikke bruker PC

Tilbud/aktiviteter du savner i nærområdet (noen eksempler) Labbebuss tilpasset aktivitetssentrene Tilgjengelige parkeringsplasser Helse- og aktivitetssenter på Stridsklev og Heistad Bussforbindelse på Herøya Gågruppe på Heistad og i Brevik Seniordans i Langangen Eldre og bilkjøring Medisinhåndtering

Eventuelle andre kommentarer til dagen (noen eksempler) «Fungerer mye bedre med slike samlinger enn de tidligere besøkene – fornuftig valg» «Veldig inspirerende! Anbefales alle pensjonister!» «En superdag har det vært. «Terapeutene» var kjempeflinke. Ville ikke unnvært den dagen. Flott tiltak.» «Fikk mer enn forventet.» «Det var en positiv dag – hurra for dere» «På alle måter en fantastisk opplevelse.»

Takk for oss 