Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nettskolen i Nordland Geir Hareide Hansen, leder 27. Februar 2014 Foto: Crestock.
Advertisements

Forskningsrådets policy for FoU ved høgskolene Møte med Høgskolen i Telemarks styre 19. september 2013 Spesialrådgiver Berit Hyllseth.
Det digitale læringsmiljø – for alle?
GFU Holmsbu 2.-3.februar 2012 HH Strategiplan HiOA - fra GFU.
Difi-strategien Erfaringer og resultater av strategiprosessen
Styring av IT ved NTNU Uninett-konferansen 2013.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
Stjernø – Karlsen - fagskolene Dekan Kathrine Skretting, NTNU NOKUT-konferansen 2009.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Lektor 2 på Vardal ungdomsskole 5. mars Lektor 2 - ordning Fagpersoner fra industri og øvrig arbeidsliv utenfor skolen deltar aktivt i undervisningen.
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
Strategiprosess Allmøte SAM desember 2011 DJ
Høgskolen i Telemark Status og videre ambisjoner lokalt og regionalt Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Sett under ett Ny struktur i høyere utdanning Stjernøutvalgets innstilling Irene Dahl Andersen.
Utredning om digital tilstand i høyere utdanning – om forhold knyttet til bruk av IKT i undervisningssammenheng.
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Internt handlingsrom (IHR) USIT Hva vil vi med IHR? Øke UiOs interne økonomiske handlingsrom Bruke en større andel av de samlede ressursene.
Mjøs-utvalget om IKTs betydning Oppsummering til LUs fagdag 2000 Leikny Øgrim og Monica Johannesen.
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
Studieadministrasjon ved mat.nat. – hvor står vi, hvor går vi? Tilpasning til ny ledelsesmodell – og Kvalitetsreformen.
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
IHR-Studier Styresak 6. desember 2011 Figurer. Krevende i gjennomføring Effekt Prioritering: Gevinspotensial vs. kompleksitet vedgjennomføring Lav Høy.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Kvalitetsreformen og IT- messige konsekvenser Astrid Jenssen XML-gruppa,
1 Bakgrunn 6 Andre forbedringstiltak (mer langsiktige) 3 Mål/målsetting/avgrensing 7 Måling, oppfølging, sikre effekt /BC Prosjektbeskrivelse (A3). Tjeneste:
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
IHR – Studier EVU -ISP Bakgrunn for IHR Strategisk plan: “Universitetet i Oslo skal forvalte sine samlede ressurser offensivt, slik at de bidrar.
Årsplan for USIT for : – Tiltak og prioriteringer IT-direktør Lars Oftedal.
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
INTPART et samarbeid mellom Forskningsrådet og SIU Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning og forskning (INTPART) Berit Johne, Forskningsrådet.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
AITeL – Avdeling for informatikk og e-læring Presentasjon for høgskolestyret 17.september 2007.
EVU på UiO Etter- og videreutdanning av lærere som ‘case’ Utdanningskomiteen 25. januar 2016 Eli Ottesen.
Tittel Molent lam aut que et auditas perorum voloremo ommodis ant ommod ut aturiatas et officiaspe rerum voluptat. Digitalisering for kvalitet: Hva må.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
NETTBASERT UNDERVISNING Tenk gjennom noen utviklingstrekk som er mulig/ønskelig.
Organisering for utdanningskvalitet: Problemer og fremtidige utfordringer Bjørn Stensaker.
Nøklene til handlingsrommet
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Implementering av Blackboard på HF
Visjon, virksomhetside og verdier
Senter for læring og utdanning
Foreløpige prioriteringer for 2018 Olav Bolland Dekan - Fakultet for Ingeniørvitenskap
Omstillingsprosjekt ved vernepleierutdanninga ved HiST
Status HP Utdanning og læringskvalitet
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
NTNUs kvalitetssystem for utdanning
Leder av NTNUs Forvaltningsutvalg for Siv.Ing-utdan
Utdanningskomiteen og LMU 28. mars 2017
Strategi for Nord universitet 2020
Handlingsplaner Utdanning - Status 2017
Årsplan siste mulighet for å nå målene
Universitetet i Stavanger
Overordnet strategi SV-fakultetet
Strategiprosess IV-S17/17 Olav Bolland Dekan - Fakultet for Ingeniørvitenskap
Styrevedtak sak 2011/3533, 29/6-11.
Samarbeidsarenaer som virkemiddel for å fremme god læring Teknologisk forum, TNM-Porsgrunn 15. mars 2017 Randi T. Holta Visedekan for profesjonsutdanningene.
Prodekan bachelorutdanning IV
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
Statpeds digitaliseringsprosjekt
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Rolle og ansvar som SPA Prosess
utfordringer i en ny region
Organisasjonsjustering hos USIT Allmøte 01. juni 2017
Møte i IT-ledernettverket 18. januar 2017
Møte med seksjonssjefene 10. januar 2017
Utskrift av presentasjonen:

Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017 Monica Storvik

SWOT – analyse - styrker Satsingsområder fra «Konstruksjon av IT-systemer, via drift og forvaltning, til anvendelse av IT-systemer i organisasjoner»:

SWOT – analyse - styrker Gode på profesjonsutdanning. Dette kommer som en følge av styrker som: Utdanningene er praktisk rettet, forskningsbaserte og relevant for arbeidslivet. Nærhet til, og tett oppfølging av studentene. God oppfølging og tilrettelegging fra studieprogramlederne. Fleksible undervisningsrom som støtter ulike pedagogiske modeller for undervisning med fokus på studentaktive læringsformer.

SWOT – analyse - styrker Gode på nettbasert EVU. Har deltatt i mange nasjonale og internasjonale prosjekter for å ta fram nettbaserte tilbud. Stor portefølje og over 20 år med erfaring innen utvikling av kurs, administrasjon og gjennomføring av kurs, videreutvikling av pedagogiske modeller innen nettbasert EVU. Fleksibel portefølje for valgemner som en følge av en omfattende nettkursportefølje. 

SWOT – analyse – øvrige styrker Norge har et økende behov i forhold til digitalisering. Fra et anvendelsesperspektiv omhandler dette blant annet å se helheten i arbeidsprosessen og hvordan de kan effektiviseres ved hjelp av digitale verktøy. To av våre studier er egnet til å imøtekomme denne samfunnsutfordringen.  Fornøyde studenter og høy gjennomføringsprosent. Stort kontaktnett, spesielt mot regionalt næringsliv. Tar raskt i bruk ny teknologi og nye metoder (for eksempel CCD og MOOC). Økt fokus på innovasjon og entreprenørskap i utdanningene. Nærhet til ledere og studieprogramledere. Kort beslutningsvei. Godt arbeidsmiljø.

SWOT – analyse - svakheter Lite ressurser og ingen fast avsatt tid til forskning. All tid til forskning tildeles etter søknad, og med konkrete krav til resultater. Lav forskningsproduksjon (publikasjoner). Fysiske lokaler (kontorlandskap og stengte dører) bidrar til redusert muligheter for studentkontakt og kontakt mellom kolleger. Sterke sentrale føringer som styrer både innhold og struktur i studieprogrammene og medfører omfattende endringer. Høy belastning i forbindelse med fusjonsprosess har ført til at det har vært lite tid til nyskapning i miljøet.  Sentralisering av instituttadministrasjon bidrar til langt dårligere tjenestetilbud for ansatte og studenter som ikke er lokalisert på Gløshaugen.

SWOT – analyse - muligheter Styrking av enkelte fagområder (eks. sikkerhet) som en følge av samarbeid med andre deler av IDI og IE-fakultetet. Styrke og videreutvikle nettbasert undervisning for hele IE-fakultetet der IDI kan være en spydspiss. Ta ut potensialet i IKT-støtte for undervisning og forskning (Blackboard, Skype, Office 365 osv). Digitalisering: Hvordan vil IDI posisjonere seg for å være med på digitaliseringsbølgen? Samarbeid på tvers av fagenheter på IDI. ExcITEd gir store muligheter til å etablere undervisning og forskning på tvers av fagenheter og campus. 

SWOT – analyse - trusler Uklarhet rundt lokaler og flytting stjeler ressurser og fokus fra viktigere oppgaver. Manglende egnede støttesystemer fra NTNU for å drive eksternfinansiert nettundervisning. Svært ulike rammebetingelser for ansatte internt på instituttet vil skape misnøye. Dårlig uttelling ved ny rammefordelingsmodell/ viderefordelingsmodell (VFM) vil kunne gi dårligere rammebetingelser for å levere vårt samfunnsoppdrag.  Effektiviseringskravet bidrar til reduksjon i administrative ressurser til instituttet. Dette fører til at administrative oppgaver må løses av de faglige.

Hvilke kunnskapstrender blir viktigst, sett fra instituttets ståsted i strategiperioden? Digitalisering

Overordnede mål og veivalg for hvert institutt for de neste 5 år Videreutvikling av dagens studieportefølje (beholde bredden) og en økning i antall studieplasser.  Vi skal være blant de ledende på god bruk av IKT i undervisningen. Strategisk satsning på å videreutvikle alle aspekter ved nettbasert undervisning. Fornying av faglig innhold tilpasset nivå, pedagogikk og bruk av teknologi og administrative rutiner knyttet til LMS, påmelding, kvalitetssikring, tilganger, betalingsløsninger, markedsføring, osv. 

Konkrete forslag til faglige satsingsområder for fakultet i et 1-3 års perspektiv IKT som samhandlingsverktøy i store organisasjoner.  Utvikling av pedagogiske opplegg i tilknytning til nettbasert undervisning.  Øke den faglige bredden innen nettbasert undervisning. 

Legge til rette for økt bruk av nettbasert undervisning. Forslag til nye «faguavhengige» fokusområder for IE-fakultetet for de neste 3-5 år. Legge til rette for økt bruk av nettbasert undervisning. Effektiv bruk av Blackboard for hele NTNU:  Kreativ bruk av eksisterende funksjonalitet i Blackboard  Integrering av eksterne verktøy i Blackboard  Etablering av "best practice" bruk av Blackbord som eksempel for alle emner.