Åsmund Nyhus Daglig leder

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

Virkemidler fra NAV Dialogen som verktøy NAV som støttespiller
IA avtalen - bakgrunn Om avtalen Parter i avtalen
We are all in the same boat together We are all in the same boat together! We have a policy to lessen the differnces between our white collar and.
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
AVLASTNING Melhus
 Arbeidsgiver skal sørge for at BHT bistår med planlegging og gjennomføring av fysiske og organisatoriske endringer i virksomheten, herunder etablering,
Aktuelle lover og forskrifter
Jarand Hindenes, Bedriftslege / Spesialist i Arbeidsmedisin
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
Ny IA-avtale – hvor står vi? Tor Idar Halvorsen Rådgiver i LOs Forhandlings- og HMS avdeling.
Bedriftshelsetjeneste
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Rammebetingelser og politiske føringers betydning for arbeidslivet Kurset Arbeidsdeltakelse, Trondheim 2011 Anita Engeset.
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Hvordan jobbe godt med IA!
eksempler på HMS-faktorer:
Grunnkurs Arbeidsmiljø Våren 2014
Norsk Industri – Inkluderende arbeidsliv i praksis
Systematisk Helse- Miljø- og Sikkerhetsarbeid Arbeidsmiljøloven
Rammeavtalen, internkontroll og bedriftshelsetjeneste PSLs time 2010 Frode Solberg Fagsjef/advokat Legeforeningen.
Funksjonsvurdering i arbeidslivet
INKLUDERENDE ARBEIDSLIV
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
HÅNDTERING AV SYKEMELDTE
Erfaringer fra IA arbeidet
Kommunen som arbeidsgiver
Ola Heen Strømmen, oktober 03
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
FOR nr 1127: Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften)
Status på oppfølgingsarbeidet i forbindelse med tilsynsrapporten og varsel om pålegg fra Arbeidstilsynet, ”Arbeid for helse” per
Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende.
N Ta hensyn til virksomhetens økonomi n Ikke gå på akkord mht. HMS n Hjelpe ledelsen i å prioritere n Påpeke/ anbefale - ikke pålegge n Skriftlig dokumentasjon.
Helsefremmende arbeidsplasser i Orkla
INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
BHT I NORGE Inngår som ledd i det forebyggende helse-og miljøarbeidet ved bedriften Skal bistå arbeidsgiver og arbeidstaker, vernombud og AMU til å skape.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
IA-avtalen og HMS-arbeid i Halden kommune 10.januar 2014 – 31.desember 2018 ATV-kurs
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
BHT I NORGE Inngår som ledd i det forebyggende helse-og miljøarbeidet ved bedriften Skal bistå arbeidsgiver og arbeidstaker, vernombud og AMU til å skape.
Introduksjon til systematisk HMS- arbeid Presentasjon
Inkluderende arbeidsliv som integrert del av arbeidsgiverpolitikken Prosess, plan og oppfølging IA-rådet i Oppland
Hva er IA-avtalen? GRUNNOPPLÆRING NYE TILLITSVALGTE TRINN3 STAT: ARBEIDSRETT.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Hva er IA-avtalen? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
refleksjoner rundt en Næringsfaglig vurdering
Kvalitets- og miljøpolitikk, Elcom Signatur daglig leder:
Kvalitet, risiko og avvik
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
«Rop-tilsynet» i Haugesund kommune
Helse miljø og sikkerhet
Svart arbeid – stjeler fra deg!
Forebyggende og helsefremmende arbeid
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
Oppfølging av langtidssykmeldte Tilretteleggings- og medvirkningsplikt
Hele norges lokale bedriftshelsetjeneste
Forskrift om Internkontroll
Oppfølging av langtidssykmeldte
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Sykefravær / personalpolitikk
Ny IA-avtale - hva innebærer dette for oss?
IA skole Omsorgstjenesten.
Utskrift av presentasjonen:

Åsmund Nyhus Daglig leder GOD BHT - samfunnsoppdraget og konkurranse på ellers like vilkår Åsmund Nyhus Daglig leder

«GOD BHT» - et samfunnsoppdrag i endring Helsehuset SALIS «GOD BHT» - et samfunnsoppdrag i endring Det er arbeidsgiver som har ansvar for det systematiske HMS-arbeidet men BHT skal bidra gjennom forebyggende og helsefremmende arbeid for bl.a. å redusere skader og sykefravær og fremme trivselen på arbeidsplassen Lov og forskrift vs bedriftens behov, ønsker og ambisjoner Før sa vi NEI og fant på en grunn – nå sier vi JA og lurer på hvordan vi skal få det til

Helsehuset SALIS Godkjenningskrav Bedriftshelsetjenesten må dokumentere kompetanse i forhold til arbeidsmedisin, ergonomi, yrkeshygiene og psykososiale arbeidsmiljøfaktorer samt systematisk HMS. I tillegg stilles det krav til plan for kompetanseutvikling. volum, organisering og kvalitet. Før Bedriftshelsetjenesten får lov til å levere en eneste time må det investeres ca NOK 3,5 mill

Hva skal arbeidsgiver kunne kreve av sin BHT Helsehuset SALIS Hva skal arbeidsgiver kunne kreve av sin BHT Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning kap. 13 «En god BHT skal bidra til aktiv medvirkning i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet (HMS) hos ledelse og ansatte og bidra til gode tiltak, god dokumentasjon, regelmessig evaluering og kontinuerlig forbedring». BHT må derfor kunne mye om person, bedrift og samfunn og være like interessert i bedriftens bunnlinje som bedriften selv Eks «tilrettelegge så langt mulig»

NAV skal samarbeide med BHT Helsehuset SALIS NAV skal samarbeide med BHT I Samarbeidsavtalen til Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv framgår det at NAV skal samarbeide med IA–virksomhetenes bedriftshelsetjeneste. Videre står det i Veilederen til Samarbeidsavtalen at NAV skal samarbeide med og være supplement til virksomhetenes eller bedriftshelsetjenestens arbeid der det er nødvendig og ønskelig. Jfr egne retningslinjer i NAV

https://www.nav.no/..... «so far so good» Helsehuset SALIS https://www.nav.no/..... «so far so good» «Bedriftshelsetjenesten er allerede tilstede i mange virksomheter. I samhandling mellom BHT og arbeidslivssenteret må det sørges for å klart avklare hva BHT gjør og hva arbeidslivssentrene gjør. Målet må være å få til et samarbeid slik at en vet ”hvem gjør hva” i det enkelte tilfelle og dermed sikre at BHT og arbeidslivssenteret utfyller hverandre til beste for virksomhetene» Har BHT den kompetansen som virksomheten etterspør, vil det ikke være naturlig at arbeidslivssenteret tilbyr sin bistand på samme område.

Helsehuset SALIS Problemstilling Mange av våre medlemsbedrifter erfarer at NAV Arbeidslivssentre selv ønsker å yte praktisk bistand, eksempelvis igjennom veiledningssamtaler med ansatte og ledere (og da ikke som et supplement, men frontet som et «gratis» alternativ til BHT eller andre private bidragsytere), samt kursvirksomhet som er i direkte konkurranse med BHT sine tilbud.

Helsehuset SALIS AU – BHT/NHO Det er viktig at de offentlige ressursene vris mot det som er offentlige kjerneoppgaver, eks reduksjon av ventelister i tiltaket " Raskere tilbake" som vil gi store besparelser på sykefraværskostnader for samfunnet. Det er vanskelig å se gode grunner for at NAV Arbeidslivsentrene skal bruke knappe offentlige midler på å løse oppgaver som BHT/HR og tiltaksleverandører kan gjøre like bra eller bedre med sin faglige spisskompetanse. En ryddig og avklart grenseoppgang mellom hva som skal være NAVs oppgaver og hva som skal være BHT, vil optimalisere ressursbruken og frigjøre midler til NAVs kjerneoppgaver; sørge for at folk kommer raskere tilbake i arbeid.