DIALOGMØTE VEISALTING Steinkjær 18.11.2015 Glenn Kullberg Stopp Veisaltingen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan mener du fordelingen av pensjonsfondet ideelt sett burde vært?
Advertisements

SINTEF-undersøkelsen om salting og trafikksikkerhet
God Jul ? Vent ikke på at det skal komme et gaveregn herfra…
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Bruk av salt i vinterdrifta Bruk av salt i vinterdrifta november 2015 Dagens praksis og erfaring med ny vinterdriftsstandard Hågen Ven Statens vegvesen.
Alternativer til nett Enova og Statnett starter FoU-prosjekt for å få fram de beste totalløsningene Nasjonal kraftsystemmøte, Gardermoen, Jan.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
HELHET – ENKELHET – KOMMUNIKASJON ”Jernbanen som regionutvikler”. Vestfold v/Osmund Ueland.
Roller i arbeidslivet Arbeidsgiver Arbeidstaker Verneombud Arbeidsmiljøutvalg Bedriftshelsetjeneste ml?tid=207363http://
Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»
Brøyteforsøk Trafikksikkerhet Lillehammer – med nullvisjon i sikte Vinterdrift / TS Lillehammer Erfaring fra nullvisjonsstrekningen Brøyteforsøk Raufoss.
Statens vegvesen Ny organisasjon fra 1. januar 2010.
Respekt for yrkesfag. Noen utfordringer 1 av 3 får ikke lærlingeplass 48 % dropper ut av norsk skole, 25 % gjennomsnittet OECD Vi har for lite respekt.
Bruk av digitale sosiale medier Presentasjon av kvantitativ undersøkelse Frokostmøte Undersøkelsen er gjennomført av Research International.
ULIKHETSKARTET. Hva betyr fattigdom, og hva er det som avgjør om en person er fattig? Finnes det fattigdom i Norge ? Primær fattigdom: Helt essensielt.
Til foreldre/foresatte for jenter/gutter i alderen 6-12 år Gresvik IF arrangerer for første gang fotballskole for barn i alderen 6-12 år. Gresvik IF ser.
Presentasjon av kartleggingen SLT Styringsgruppen 2/9-08 Ruskartlegging Tjøme kommune 2008.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Foreldremøte Læringsmiljø Jan Åge Almås. Thomas Nordahls 8 punkter for at en elev skal ha et godt læringsmiljø Thomas Nordahl: skoleforsker og professor.
Velkommen Foreldremøte 3. trinn Regning: Minner om viktigheten av automatisering. Vi har jobbet mye med dette på skolen, men ser likevel at.
Drift og vedlikehold Kjell Bjørvig Trafikkdirektør 20.Mai 2009.
Trafikkulykker i Nordland Innlegg på Fylkestinget Stokmarknes, 20. april 2010 Trond Harborg.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE TORSDAG 22. SEPTEMBER 2016.
Orkla Matbarometer - en nordisk kostholdsundersøkelse
Vannskuterforvaltning KS
Nortura flytter skjæreaktiviteten fra Sarpsborg
KRAFT OG BEVEGELSE Fysikk.
Hva handler matematikk om? Om hvorfor har vi det i skolen?
ADK-prosjektet Ny dekk-ventil for bilindustrien
Havbruksfondet Havbruksfondet skal generere inntekter til kommunene som vederlag for bruk av sjø-almenningen i kommunene. I de to neste foilene har vi.
Hva har NJFF lært av #FÅ15?.
Interkommunal plan Saltenfjorden
Brøk Brøkbegrepet.
Møte Brynseng SVV Funksjonskontrakter EBA.
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Evaluering av ”Fritt Fram”
Hjemmelekse til neste samling: og
VELKOMMEN TIL HØSTENS FORELDREMØTE I 2C
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
En fylkesmanns refleksjoner om beredskap og samvirke ved overgang til nye regioner Klikk for å legge inn navn / epost / telefon.
ÅTSI Punktlighetsseminar 23.november 2017
Velkommen til Newtonrommet
Norsk e-helsebarometer 2017
Hva gjør kommunene med deltidsspørsmålet?
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Bilbelte Læringsmål: Naturfag
Kapittel 46 Utviklingssamtale.
Salting av veger - virkemåte og hensikt
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Innlegg på driftssjefkonferansen 2008
Bjørn Einar Bjørgo Nevropsykolog
Hva vet vi om barn og smak
WeDo Milo utforsker vekt og friksjon
Verdiøkning.
PILOT DIGITAL SIGNATUR
Velkommen til Newtonrommet
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
7 Økonomi og miljø Er forurensning en kostnad? Hvorfor ikke ha totalforbud mot forurensning av luft, jord og vann? Hva har økonomer å bidra med i forurensningsdebatten?
Kapittel 23 Årstidene.
Kapittel 2 oppgave b Sett inn adjektivene i riktg form
Gjennomføring etter 5 år
Alkoholikeren og første linje tjenesten
Trygge Rammer Kvalitetsklubb
Bilkollektivet SA
Brøk Brøkbegrepet.
Forutsigbarhet av atferd i voksen alder
Studieforum Studieforbundet Funkis
Brukermedvirkning ved UNN
Utskrift av presentasjonen:

DIALOGMØTE VEISALTING Steinkjær Glenn Kullberg Stopp Veisaltingen

TØI-1171/2011 Kapittel 4.4.2: Veisalting: -redder IKKE liv -har ingen positiv effekt på alvorlige ulykker -ØKER alvorlige ulykker ved flere tilfeller Effekten på mindre alvorlige ulykker kraftig nedjustert til kun 5-10% Rapporten tiet i hjel av SVV, opplyser ikke politikere om nyere forskning

SVVs utekontroll tungtrafikk Utekontrollen svært negativ til veisalting Ser de alvorlige følgeskadene fra saltet ”Har ingenting med trafikksikkerhet å gjøre” Feil på bremser vanligste feil på PKK

Yrkessjåfører negative Drosjesjåfører på holdeplassene i Follo gikk ut av bilene sine, stilte seg i kø for å skrive under Ønsket seg tørre veier, vinterføre, sand Saltblandet snø ingen friksjon Tilfrysing etter salting, farlig is

Utrykkingspersonell negative Brannstasjoner i Follo: samme som på drosjeholdeplassene, alle skrev under Mange e-poster fra ambulansesjåfører i Akershus

Ambulansesjåfører Dalarna Veisalting blir innført i fylket Dalarna Samlet underskrifter mot salting Så økning i alvorlige ulykker Farlig føre, tilfrysing Flere viltulykker (salt tiltrekker dyr)

Svenske politikere tar styring! Forbruk Sverige 1993/94: tonn Vedtak Riksdagen 1996 Forbruk Sverige 1999: tonn Forbruk Sverige 2013/14: tonn km vei, halvparten offentlig

Norske politikere lar SVV styre selv! Forbruk Norge 1993/94: tonn Storting og fylkesting lar SVV styre forbruket Forbruk 2014/2015: tonn Ca km vei, ca halvparten offentlig Norges saltforbruk ca dobbelte av Sverige, regnet kilo pr km offentlig vei

Lær mer av Sverige Klare vedtak Storting og fylkesting m/ krav maks forbruk Vinterfartsgrenser Vinterdekkpåbud (Vinterdäcklagen 1999) Flere veier vintervei, færre veier barvei Strengere grenser salting i kulde (-6, inkl motorveier) Finkornet sand, som i timeglass