Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»"— Utskrift av presentasjonen:

1 Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»

2 En Far som elsker sine barn. En Far som håper at de skal elske ham tilbake. 1. FRIHET med dens konskevenser

3 Fri til gå Fri til å bryte alle bånd til familien Fri til å leve av Fars rikdom, langt borte fra Far. Fri til å gjør som man vil! Frihet til å være ufornuftig Frihet til å være selvødeleggende

4 Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og drog til et land langt borte. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv. Men da han hadde satt alt over styr, kom en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød. Han gikk da og tok arbeid hos en mann der i landet, og mannen sendte ham ut på markene for å gjete svin. Han ønsket bare å få mette seg med de belgene som grisene åt, og ingen gav ham noe. (Luk 15,13-16)

5 Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og drog til et land langt borte. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv. 14 Men da han hadde satt alt over styr, kom en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød. 15 Han gikk da og tok arbeid hos en mann der i landet, og mannen sendte ham ut på markene for å gjete svin. 16 Han ønsket bare å få mette seg med de belgene som grisene åt, for ingen gav ham noe. (Luk 15,13-16)

6 Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og drog til et land langt borte. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv. 14 Men da han hadde satt alt over styr, kom en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød. 15 Han gikk da og tok arbeid hos en mann der i landet, og mannen sendte ham ut på markene for å gjete svin. 16 Han ønsket bare å få mette seg med de belgene som grisene åt, men ingen gav ham noe. (Luk 15,13-16)

7 17 Da kom han til seg selv og sa: ‘Hvor mange leiekarer hjemme hos min far har ikke mat i overflod, mens jeg går her og sulter i hjel! 18 Jeg vil bryte opp og gå til min far og si: Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. 19 Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din. Men la meg få være som en av leiekarene dine.’ 20 Dermed brøt han opp og dro hjem til faren. (Luk 15,17-20)

8 Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. 21 Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din.’ 22 Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden. (Luk 15,20-24)

9 Komme til seg selv  Gi meg…arven  Solgte arven (fri fra alle forpliktelser)  «Der sløste han bort formuen sin i et vilt liv.»  Begynte å lide nød  Sulter i hjel  Komme til seg selv  Strategi for å få det bedre: Dra hjem og få pappa til å gi ham mat.  Gjennomfører strategien

10 Målet med alt  Kjærlighet  Målet for omvendelse  Målet for det kristne fellesskapet  Målet for kristen vekst/helliggjørelse  Målet på åndelig modenhet  Målet med å følge Jesus  Målet med «gavene»  Målet for menighetens tjeneste  Målet for verden og universet

11 Komme til seg selv  Gi meg…arven  Solgte arven  «Der sløste han bort formuen sin i et vilt liv.»  Begynte å lide nød  Sulter i hjel  Komme til seg selv  Strategi for å få det bedre: Dra hjem og få pappa til å gi ham mat.  Gjennomfører strategien

12 Komme til seg selv?  Da kom han til seg selv og sa: ‘Hvor mange leiekarer HJEMME hos MIN FAR har ikke mat i overflod, mens jeg går her og sulter i hjel! Jeg vil bryte opp og gå til MIN FAR og si: Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din. Men la meg få være som en av leiekarene dine.’  Jeg har foreldre  Jeg har en familie  Jeg har et hjem  Jeg er barn av en svært raus far  Jeg har laget sår i relasjonene («jeg har syndet»)  Jeg er på vei hjem  Er jeg fremdeles elsket? Er jeg elsk-verdig?

13 Tegne og fortelle  Bounded set  Centered set

14

15

16 Hva drev ham hjem?  Trussel om straff om han ikke gjorde det?  Skyld og skam?

17

18 Hva drev ham hjem?  Trussel om straff om han ikke gjorde det?  Skyld og skam?  Nød/Behov?  Sannheten om Far?  Ingen kommer til Far uten ved meg. Har dere kjent meg, skal dere også kjenne min Far. Fra nå av kjenner dere ham og har sett ham (Joh 14,6-7).

19 Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. 21 Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din.’ 22 Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden. (Luk 15,20-24)

20 En Far som elsker sine barn. En Far som håper at de skal elske ham tilbake. 1.FRIHET med dens risiko 2.NÅDE uten betingelser Nåde er at det ikke er noe du vil gjøre som kan få Far til å elske deg mindre, og heller ikke noe du kan gjøre som vil få ham til å elske deg mer… for han elsker deg allerede av hele sitt hjerte.

21 Forvandling  La dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.  Amygdala og pannelappen

22 Superman tar høyere utdanning…

23 Forvandling  La dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.  Amygdala og pannelappen

24 Hvordan fellesskapet kan få Amygdala til å slappe av: SCARF  Status – å føle seg verdifull  Certainty: Trygghet og forutsigbarhet  Autonomi – Å kunne påvirke egne situasjon  Relatedness – Å høre til  Fairness – Rettferdighet (rett ferd)

25 Hvordan få Amygdala til å slappe av: SCARF  Rettferdighet  «Bruker en tid til å høre på hverandre, og på å begrunne valg som blir gjort, så blir det enklere å forstå og akseptere. Det kan også være lurt at team får lage sine egne regler for hvordan de skal jobbe – da sørger teamet for å ta vare på rettferdigheten.»  http://blog.kjempekjekt.com/2013/05/20/den-sosiale- hjernen/

26 Greg Boyd

27 En Far som elsker sine barn. En Far som håper at de skal elske ham tilbake. 1.FRIHET med dens konskevenser 2.Ubegrenset NÅDE Nåde er at det ikke er noe du vil gjøre som kan få Far til å elske deg mindre, og heller ikke noe du kan gjøre som vil få ham til å elske deg mer… for han elsker deg allerede av hele sitt hjerte.

28


Laste ned ppt "Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google