MySAEMIENSijte. Inspirasjon Sørsamisk buekonstruksjon for gamme/gåetie. Brukt der hvor naturen gjorde det mulig. Avhengig av trevirke som kunne bøyes.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Teknologi i klasserommet
Advertisements

De dårige følelsene. Veiene ut..
Bruke blits Vi trenger blits når det er for lite lys. Med blits inne: Når du tar bilder inne, er det ofte lurt å bruke blits. Når det er mørkt i rommet,
Dyrene og sex i tegneserie
Ett forslag til nye Saemien Sijte i 3D
MySaemienSijte- en lek med arkitekturformer i SketchUp
ER DU EN PERSON SOM… Kan tenke nye tanker? Kan gjøre noe du ikke har gjort før? Kan du gjøre noe som ikke er typisk deg? Ser du for deg at du om ett år.
Knut Grønvold •Eidsvoll videregående skole •Fagbrev som forskalingssnekker •Svennebrev som tømrer •Hovedfag i pedagogikk •Utdannet innen karriereveiledning.
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
Fra geometriske former til abstrakt design
Historiefaget i skolen
ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Dokumentasjon av en prosess
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
MySaemien Sijte Arbeidskrav av Anita Kvilvang. Jeg har laget et forslag til utforming av et sørsamisk museum og kultursenter i sketchup. Jeg har brukt.
«LYSE IDEER» Maske med refleks og lysdioder
TEKSTIL TEKSTIL DESIGN & HÅNDVERK.
Oppgave i SketchUp Mette Moen våren 2012
I FOKUS En bok om observasjonsarbeid i skolen
Forslag til Muntlig eksamen LK06 i faget ”Fremmedspråk”
Et møte med samisk kultur - og en øvelse i Sketch Up
 Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke.
Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay
Vi besøkte Tjøme ungdomsskole i vår praksisperiode.
Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
MySaemien Sijte Jørn Aalmen Mitt forslag til utforming av det Sørsamisk Museum og Kultursenter i Snåsa.
My Saemien Sijte Av Ingebjørg M. Lippart Ide for oppgaven! Utprøving av ulike funksjoner i SketchUp I ett med naturen, benytte naturmaterialer.
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
Arkitektur vår 2012 Av Anne Marie Høghaug-Western
Arkitektur Arbeidskrav 2 My Saemien Sijte Helen Rønningstad
My Saemien Sijte – en lek med arkitekturformer i Sketch Up. Inspirert av SQ Arquitectos` ”Sti”. Kari Nyhus.
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Hengeskap Man må ikke ha ett fullt utstyrt snekkerverksted for å kunne lage noe fint.
Grafisk Design Visuell kommunikasjon Intorduksjonsbilde.
Sammensatte tekster ?.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Fra fremmedspråkdidaktikerne ved ILS, UiO 1ILS-UiO
Kulturelle skolesekken Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.
Slik lager du sjablonger med Gimp!
Likkledet i Torino Likkledet i Torino er et drøyt fire meter langt og en meter bredt tøystykke av lin med et bilde av en mannskropp med merker etter.
Førskrivingsfasen – enkelt refleksjonsnotat Arbeid først alene: Hva leser du ut av bildet? Se på skrifttype, grafikk, språk, ordenes betydning og fargebruk.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
BOF Barneorientert familieterapi
DOMMERMANUAL TEMA NORDEN NM 2016 Trondhjem mars.
Sandstuveien borettslag
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Historiske minnesmerker Bilde inn To ulike eksempler fra
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Gang.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Den vanskelige samtalen
Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist.
Brukerundersøkelse, vår 2017
Forslag til Muntlig eksamen LK06 i faget ”Fremmedspråk”
Venner & valg Velkommen.
Evaluering av «MUSIT Ny IT-arkitektur»
Sinne Film:
COS arbeid i en kommunal barneverntjeneste
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Forslag til Muntlig eksamen LK06 i faget ”Fremmedspråk”
Valgfaget design og redesign
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Utskrift av presentasjonen:

MySAEMIENSijte

Inspirasjon Sørsamisk buekonstruksjon for gamme/gåetie. Brukt der hvor naturen gjorde det mulig. Avhengig av trevirke som kunne bøyes Låavth-gåetie, teltkonstruksjon båret av tynne, kløftete stikker satt opp, låst i en spiss og kledd med skinn/evt tekstil Tradisjonell nomadisk reinsdrift (ca )

Oversiktsbilde

Front og bak

Valg Brukte opprinnelig utformet grunnplan Ønsket å ligge så nær som mulig naturfølelse i fargevalg. Ingen rette vinkler, ingen helt rette vegger Byggene skal ligge godt i terrenget, og ikke ”prange”, et tett uttrykk, en klynge. Organisk Inngangen er markert med stolper med tøystykker i litt ulike størrelser i sameflaggets farger. Glass i mellombygget gir følelse av is og snø

Sett fra inngangen, skråfoto

Materialer og annet Lavvuene er tenkt kledd med gran, som skal gråne i vær og vind. De mer gammeliknende byggene er tenkt oppbygd i tremateriale som skal beises i ulike naturnære farger. Taktekking med skifer og torv. Takvinduer/overlys Inngangsparti i glass med stålkonstruksjon

Sett bakfra

Kafe og inngngsområdet

Vurdering Som ideskisse og SketchUp-øvelse synes jeg oppgaven gir et greit inntrykk av hvordan dette kunne bli. Kanskje ikke så originalt, men jeg synes kontrasten mellom de spisse lavvuene og ”gamme”, glass og tre fungerer. Det virker litt uferdig, og har svakheter, særlig i takene der jeg ikke har fått skalering til å treffe helt. Jeg hadde ønsket å bearbeide terrenget mer og utdype miljøet rundt, men ser at jeg må øve for å forstå og beherske programmet bedre. Fra før vet jeg at undervisning mot elevene ikke blir så god før jeg har nok ferdigheter selv til å gjennomgå oppgaven godt

Kilder Alle bilder som ikke er SketchUp er hentet fra Wikimedia Commons bjectId=127 bjectId=127 x?p=223