Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra geometriske former til abstrakt design

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra geometriske former til abstrakt design"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fra geometriske former til abstrakt design

2 Oppgave: Skap et design til et anheng ved kombinasjon av geometriske former (sirkel, kvadrat og trekant). Bruk de sorte og hvite flatene slik at det dannes positiv/negativ form i flaten. Du velger selv antall og kombinasjoner av de geometriske formene. Formen skal endre seg, slik at du ikke lenger ser grunnformene som var utgangspunktet.  Gi designet en form som er hensiktsmessig med tanke på bruksformålet. Prøv ut ulike kombinasjoner. Anhenget skal også patineres.

3 Oppgave: Dokumenterer hele din designprosess; fra utprøving av formkombinasjoner til praktisk arbeid på verkstedet (bilder/scannede skisser) samt gode, lesbare bilder av det ferdige produktet. Reflekterer over prosessen gjennom kommentarer om valg underveis. Grunngir bruk av formale virkemidler i ditt ferdige produkt.

4 Arbeid med geometriske former

5 Utprøving av design i papir 1
Jeg av gjorde raskt at jeg ønsket å lage et ganske kompakt design og bruke sirkler som hovedform.

6 Utprøving av design i papir 2
Prøvde meg fram med kvadrat som hovedform med sirkelelementer og ”hull” i hovedformen

7 Utprøving av design i papir 3
Den spisse formen med sirkelhull både for oppheng og som designelemen, avgjorde det hele.

8 Utforsking av størrelsen på anhenget:

9 Over føring fra papir til kobber
En mindre plate sages ut, papirmodellen limes på og sages ut. Drill brukes for å lage hull slik at det går fint å sage alle hull nøyaktig ut.

10 Anhenget klargjøres Anhenget files og pusses godt. Kantene rundes av slik at det er mykt og godt å holde på.

11 Patineringsprøver

12 Patinering av anhenget
Jeg likte godt den røde fargen som eddiken gjorde på patineringsprøvene. Patinerte anhenget i salt og vanlig eddik i 20 timer. Fikk ikke nok fargeresultat, så helte i salmiakk og lot anhenget ligge i blandingen i 5 timer til.

13 Ferdig anheng!

14 Formale virkemidler: Kobbersmykke skåret ut med gullsmedsag.
Filede og pussede kanter og overflater Patinert med eddik, salt og salmiakk i sagflis som gjør at overflaten er grønnaktig med brun-oransje etsede felter. Sidene er pusset kobberblankt. Formen forandres seg etter som hvordan den brukes. Den kan minne om en fugl med et stort hull som øye og markert nebb og skarp stjert nedover. Spissene er ganske spisse og en må bære det forsiktig på sårbar hus for ikke å skade seg… Smykketråden er svart skinntråd som festes ves å knytte rindt ett eller flere hull i anhenget.

15 Egenvurdering av arbeidet
Det har vært spennende å utforske sirkler, kvadrater og ulike typer trekanter for så å gjøre grunnformene ugjenkjennelige. Utfordringene for meg i skapende arbeid er alltid å frigjøre meg fra tanken om at det skal ligne på noe. Derfor er det fint å ha noe å ta utgangspunkt i for deretter å prøve, ta bilder, endre litt, få objektet på avstand, myse med øynene, tenke litt på noe annet, prøve noe annet, drikke litt kaffe, kikke litt mer og slik arbeide meg fram til noe jeg blir fornøyd med. Ofte skjer det fortsatt endinger mens jeg begynner å arbeide i selve materialet. Det har vært spennende at jeg ved å ha fokus på geometriske former i eget arbeid også har begynt å kikke rundt meg på de tingene jeg omgås med daglig. Lamper, kjøkkenutstyr, annet interiør, møbler m.m. Veldig nye av det jeg har i mitt eget hjem består av firkanter og sirkler som utgangspunkt. Det handler bare om å se det. Anhenget ble stort sett som jeg hadde tenkt, selv om jeg skulle ønske at det kunne være enklere å bøye til kobberet for å få rundere og mykere former. Det er mye i mitt eget arbeidet jeg kan ta med meg til egen undervisning.


Laste ned ppt "Fra geometriske former til abstrakt design"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google