STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Advertisements

Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Fram til nå har vi eid spillet EXTRA. Norsk Tipping har vært operatør for oss og det er overskuddet fra dette spillet vi har fordelt Fra 2016 er eierskapet.
Arbeidsmiljøkurs 9.mai Arbeidsmiljøloven 2.Arbeidsmiljø – hva er vi snakker om? 3.HMS-aktørene 4.Medarbeiderskap - medvirkning 5.Møteplasser.
Organiseringen av FN Generalforsamlingen (ofte kalt Hovedforsamlingen) er kanskje det nærmeste vi kan komme et verdensparlament FN-sekretariatet, som er.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
PROSJEKTOPPGAVE gruppe 2 FASE 3 – Høsten Presentasjon av gruppe 2: Herbjørn Henningsen – Finnmark Linda Ellingsen – Nordland Arvid Storegjerde –
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Støtteordningar. Verktøykassa © Noregs Ungdomslag Støtteordningar.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Valg i Parat 2009 På valgmøtene skal det velges representanter til Parats representantskap, og til Regionpolitiske utvalg, RPU. - en arbeidstakerorganisasjon.
Rehabiliteringskonferansen 2015 Variasjon i organisering av tjenestene.
Status for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk 2014.
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Brukermedvirkning i formidling av aktivitetshjelpemidler og hvordan har vi på NAV Hjelpemiddelsentral Møre og Romsdal valgt å gjøre denne formidlingsprosessen.
JOBCAF’E
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Barnesyn og barns medvirkning
Velkommen som ny medarbeider i Modum Kommune
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
Evaluering av ”Fritt Fram”
1.Norsk nettverk for oppvekstkomuner
- For ansatte og folkevalgte i Rana kommune
4/12/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet. Innhold
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Forbundets etiske retningslinjer
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Landsmøtesak 5/15 Lærerprofesjonens etiske råd
Økt digital kompetanse hos innbyggerne på fosen
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Midler til utvikling av arktisk landbruk
Organisasjons-utvikling FO 2019
Kulturrådet Fagetat underlagt Kulturdepartementet
Status lærlingordning
Presentasjon av vårt nye undervisnings-materiell
Kurs for nye hovedtillitsvalgte
Kort presentasjonsrunde
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Møteplassen Til nyvalgte studieledere:
12/29/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Digidel 2017 er et program som skal  styrke samarbeidet og øke innsatsen som i dag gjøres av ulike offenlige virksomheter, IKT-næringen og frivillige organisasjoner.
Sentrale lover og regler
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Årsmøte 2018 Quality Alexandra Hotel 14. – 15. mars
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Workshop interessepolitikk Bergen 31 januar 2019 Valg 2019
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Nå er vi spente!.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Studieforum Studieforbundet Funkis
Klubbutvikling Visjon Virksomhetsidé Verdier (3V)
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK

Styret 2015/2016

Hva gjør funkis?  Studieforbundet Funkis Funkis er et studieforbund for funksjonshemmedes organisasjoner, og skal arbeide i samsvar med Lov om Voksenopplæring og med målsetting om samfunnsmessig likestilling.

Formålet med funkis  Funkis skal arbeide med voksenopplæring for funksjonshemmede og deres pårørende.  Det skal styrke, utvikle og koordinere voksenopplæringen i funksjonshemmedes organisasjoner og fremme kunnskap om funksjonshemming, helse og velferd.  Voksenopplæringen skal være et redskap i en prosess som i størst mulig grad fører til mestring av de fysiske, psykiske og sosiale sidene for funksjonshemmede og deres pårørende.  Opplæringsvirksomheten skal føre til bevisstgjøring av den enkeltes ressurser og kvaliteter.  Den skal rettes mot å øke livskvaliteten for den enkelte, og mot å bedre og synliggjøre kompetanse i forhold til annen utdanning og arbeidsliv.  Opplæringen skal bidra til inkludering og hindre utstøting. Virksomheten skal bidra til større deltakelse i sivilsamfunn og kulturliv.

Organisering  Funkis kan ha fylkes- eller regionale ledd for de lokal-, fylkes-, eller regionale ledd av organisasjoner som er med i Funkis på landsbasis.  Styret i Funkis godkjenner opprettelsen av fylkes-/regionledd.  Organisasjonsleddet skal drives i tråd med vedtekter og retningslinjer gitt av Funkis, følge strategiplan vedtatt av Funkis sitt årsmøte, og står ansvarlig overfor Funkis.  Funkis sitt styre og generalsekretær har møte- og talerett i alle fylkes- /regionledds organer.

Oppgaver  Funkis skal arbeide for å:  veilede den enkelte medlemsorganisasjonen under utarbeiding av studieplaner og forberedelse av studietiltak  stimulere til økt samarbeid mellom medlemsorganisasjonene og koordinering av voksenopplæringstiltak  godkjenne og registrere studietiltakene i medlemsorganisasjonene og drive egne studietiltak.  samordne søknader og fordeling av midler  ta initiativ til og være pådriver for pedagogisk forsøks- og utviklingsarbeid  være pådriver for tilpasset voksenpedagogikk.  arbeide for å påvirke offentlig politikk på vårt område. Fylkes-/regionleddets primære oppgave er å:  yte service, tilrettelegge og avvikle kurs etter behov fra medlemsorganisasjonene, samt å arbeide for å styrke voksenopplæringen på alle felt blant annet ved å delta i naturlige samarbeidsorgan.

Medlemskap  Søknad om medlemskap behandles av årsmøtet under sak 4 innkomne saker. Opptak krever 2/3 av de tilstedeværende stemmene i årsmøtet og tilslutning fra minst halvparten av de tilstedeværende medlemsorganisasjonene.  a) Vilkår for ordinært medlemskap er:  1. Organisasjonen må sikre funksjonshemmede og deres pårørende en avgjørende innflytelse i organisasjonen.  2. Organisasjonen må være åpen for medlemmer fra hele landet.  3. Organisasjonen må bygge på individuelt medlemskap og være demokratisk oppbygd.  4. Organisasjonen må støtte studieforbundets formål.

Medlemskap  5. Organisasjonen må delta aktivt i Funkis. Medlemsorganisasjonene betaler kontingent til Funkis både sentralt og i fylker/regioner.  Årsmøtet sentralt beslutter om kontingentsatser sentralt gjennom budsjettbehandling. Kontingent i fylker/regioner utgjør 25 % av sentral kontingent pr. medlem, med nedre og øvre grenser fastsatt av årsmøtene. b) Assosiert medlemskap kan godkjennes for sentralledd i organisasjoner som fyller krav 1, 2 og 4 ovenfor, og som har en demokratisk oppbygging. Årsmøtet beslutter om kontingentsats for assosierte medlemmer.

ETISKE RETNINGSLINJER I FUNKIS FOR ANSATTE OG TILLITSVALGTE  Studieforbundet Funkis arbeider etter lover og regler i samfunnet. Funkis skaper møteplasser for mestring og læring og har fokus på tilrettelegging.  Funkis forvalter voksenopplæringsmidler. Avvikling og rapportering av kurs skal følge Lov om Voksenopplæring og interne regler og rutiner i Funkis.  Ansatte og tillitsvalgte i Funkis er gode rollemodeller og opptrer lojalt overfor vedtekter og vedtatte rutiner når vi representerer Funkis.  Interessekonflikt/habilitet – Varsling til nærmeste leder/styre hvis det er mulighet for at interessekonflikt kan oppstå.  Vi behandler alle med likeverd og respekt.  Varsling – Vi vil gå videre med kritikkverdige forhold til noen som kan gjøre noe med det.  Funkis representerer veldig mange ulike organisasjoner. Vi arbeider i åpenhet, med toleranse, inkludering og tilrettelegging.  Personopplysninger og sensitiv informasjon behandles med aktsomhet.