Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Advertisements

PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
UTDANNING FOR BÆREKRAFTIG UTVIKLING
Evaluering av september på blå
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
WRITE AN OPERA.
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Bokpresentasjon Bergen
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Månedsbrev Smørblomst
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
En multimedia presentasjon
OPERAPROSJEKTET.
Presentasjon av operaprosjektet
OPERA ORKESTER 2001 KOMPONERE musikk Tidkrevende Vi fikk oppgave tidlig i fasen 30 ord. fra ferdig laget produkt 5 toner, forhåndsbestemt Refleksjon over.
Av ”De riv ruskende studentpilotene” IKT førskole (F2B) Tommy Liverød, 2001.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
UKE 2 1.TRINN MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG UKAS MÅL:
VURDERING Musikk trinn.
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
VISJON OG VIRKELIGHET RUNDT ”LEKENDE BARN I GUDS VERDEN”
Redd Barna og Sinna mann
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Sammensatte tekster ?.
Drop-In metoden i skolen
Maurtuå MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR HVA HAR VI GJORT I FEBRUAR? Telefon Maurtuå : Mobil tlf: Vår nettside: ge.no/triade.
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
Triade teater - Dans, rytme & bevegelse
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
DAGBOK FOR VAULEN LEGO TEAM OG VAULEN TEKNO TEAM !!!
4A NØKLEBY SKOLE. KICK OFF! 31.MARS STARTET VI BATTERIJAKTEN VÅR MED EN KICK OFF I KLASSEROMMET. VI HADDE BRAINSTORMING OM HVA VI KUNNE GJØRE FOR Å SAMLE.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Velkommen Foreldremøte 3. trinn Regning: Minner om viktigheten av automatisering. Vi har jobbet mye med dette på skolen, men ser likevel at.
Foreldremøte 2. trinn 14. September Presentasjon av lærere på 2. trinn:
Fra ”Vindenes hus” Til ”Stella domus”. Den kulturelle skolesekken ► Prosjekt gjennomført av 3. trinn ved Ura skole i Sandnessjøen høsten 2005 ► Kunstner:
Vurdering for læring i Fysikk 1
På Hvitveis har vi dette barnehageåret fokus på «hvordan få boken inn i leken». I vårt arbeid med dette har vi vagt å ha ukas lesehest og hjertebarn. Hvert.
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Presentasjon Eilert Sundt vgs. Kompetanse for mangfold
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Forestilling halv gruppe.
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
Etterarbeid Balkongen
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Hva brenner du for…? Hva er viktigst for deg i klubben?
«Bare bok gjør ingen klok»
JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE.
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Modul 2 – Elevens tenkning gjennom samtale
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Hei, jeg heter Alva! Mitt navn er Alva Svenhard og jeg går I sjetteklasse på Os skole I Halden sentrum og er elevrådsformann. Dette er slik skolen min.
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Kvikkbilde 2 Distributiv egenskap A – Forarbeid
Kvikkbilde 1 Kommutativ egenskap A – Forarbeid
DKS (den kultruelle skolesekken)
Følelser Læring for livet 9.trinn.
Telle i kor Telle med 4 fra 4 A – Forarbeid
Fag / tema Samfunnsfag Trinn
2.-6. september Bursdager MAN TIRS ONS TORS FRE UKE 36
Utskrift av presentasjonen:

Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006

Det magiske tryllestøvet Første dag, mandag 30. januar, var 50 forventningsfulle elever og noen veldig spente voksne samlet på klasserommet som skulle være base for arbeidet. 50 elever er ikke så mange, trodde vi, helt til vi fikk alle samlet på ett rom.

Det magiske tryllestøvet Etter introduksjon og presentasjon gikk vi i gang med arbeidet mot en opera. Elevene fant 3 positive og 3 negative ord hver. Alle disse ordene ble skrevet på Flip-over og hengt opp på veggen. Av disse stemte elevene fram 10 ord, positive og negative, og disse ble rangert.

Det magiske tryllestøvet Elevene skapte 6 rollefigurer. Hver hadde: 3 egenskaper/adjektiver 1 skyggeside/hemmelighet 1 egenskap i det sosiale rom 1 behov

Det magiske tryllestøvet De 6 rollefigurene ble laget i helfigur – rolle på veggen. Elevene arbeidet i grupper à 3.

Det magiske tryllestøvet Hver dag startet med oppvarming. Her ble det brukt sanger, sangleker og dramalek. Viktige momenter var trygghet, sang, bevegelse, puls, rytme.

Det magiske tryllestøvet Elevene fikk mange ulike oppgaver underveis. Det neste ble gjort i små grupper og elevene hadde liten tid på hver oppgave, 5-20 minutter. Det meste ble vist fram i fellesskap og elevene stilte spørsmål og ga innspill til hverandre.

Det magiske tryllestøvet Elevene arbeidet parallelt med librettoen, teksten, og komponeringen. I tekstarbeidet var det mange innfallsvinkler. Elevene arbeidet med: Tema – elevene stemte fram ”Tivolikrigen” Tid/sted – ble satt til ”Helvete år 0” Ordtak, teser, moral Oppsummerte filmer, historier og eventyr i en setning 7- ords historie om Tivolikrigen: Alver, djevel, lokker, helvete, tryllestøv, blind, fri Skrive plot – handlingen scene for scene Alt ble skrevet ned, hengt på veggen og stemt over

Det magiske tryllestøvet I komposisjonsarbeidet arbeidet elevene med: Rytmetisering av ord Notasjon Rytme og puls Resitativøvelse – sang med to toner Talekor og rap Pentaton skala Musikkteater – mimeoppgaver med musikk til Komponere musikk til tema som: Alvedronningen kommer, djevelmusikk, alvedans, lokkemusikk, triumfmusikk, tryllestøv Bruk av orff- instrumenter

Det magiske tryllestøvet Siste oppgave i små grupper var å lage en scenografiboks, scenen slik elevene vil ha den. Elevene måtte legge fram sine forslag og tanker bak. Gode ideer tas med videre i prosessen.

Det magiske tryllestøvet En og en halv uke før premieren fikk elevene velge seg grupper: Orkester Rolle på scene Kor– alver og smådjevler Alvedansere Scenografi– kulisser/lys Kostymer PR Librettoen var da klar i tillegg til at en del av musikken var komponert.

Det magiske tryllestøvet Alle avgjørelser underveis har vært demokratiske. Alle forslag i prosessen har vært stemt over. Elevene så derfor verdien av å delta aktivt i arbeidet og gjøre sitt beste for å kunne bidra positivt.

Det magiske tryllestøvet Etter nesten 5 uker var det klart for premiere. Alvene eier et magisk tryllestøv som gjør at alvene kan erobre verden. Dette vil den grusomme DevillDemon ha!

Det magiske tryllestøvet Alvene hilsen dronningen og kongen DevillDemon gjør entre Alvene lokkes til Helvete med søt musikk Tryllealv, hjelp oss!

Det magiske tryllestøvet Jeg er tryllealven Astra Alexandra.DevillDemon og smådjevlene fanges. Tivoli mastra bom!Hei og hå vi er så glad i dag, hurra!

Det magiske tryllestøvet ”Det magiske tryllestøvet” har vi ikke fått til uten: Økonomisk støtte gjennom Den kulturelle skolesekken, NFK, Ura skole og FoU-midler. Rektor, Turid Skjellstad, lærere og andre ansatte ved Ura skole, som har støttet prosjektet fullt ut hele veien, og lagt ting til rette for gjennomføringen av opplegget. Elevene på 3.- og 4. trinn som har skapt ”Det magiske tryllestøvet” gjennom stor entusiasme, hard jobbing og et fantastisk samarbeid!

Det magiske tryllestøvet Til slutt vil vi rette en stor takk til: Solveig Fretheim fra Høgskolen i Nesna som ledet hele prosessen på en fantastisk måte! Vivi Røreng fra Nordland Teater som kom inn etter hvert og bidro stort til at operaen kunne bli virkelighet. Tordis Landvik fra Høgskolen i Nesna som lærte oss mye om ulike sceneløsninger, og som har dokumentert prosessen gjennom elevintervjuer underveis.