Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tidlig Innsats Early Years 1. – 4. årstrinn
Advertisements

Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
TØYENSTANDARDEN.
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Skriftlig vurdering på barnetrinnet formål, bakgrunn, historikk
Åsmund Sollien Schau og
Oppfølging og vurdering som grunnlag for læring
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
4ªsesión 7 y 8 de abril 2011 Formación continua Proyecto piloto Español como lengua extranjera en la escuela primaria 4. samling Forsøk med fremmedspråk.
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Velkommen til Minde skole
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Oslo kommune Utdanningsetaten Lofsrud skole Bendicte Uv og Petter Feiring Gudbrandsen.
Vurdering for læring på Linderud skole
Early Years ”New Zealand-modellen”
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
SKOLEÅRET Vurdering For Læring
Praksis i ny grunnskolelærerutdanning
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
RUD SKOLE Informasjon i fra SFO Læresituasjon.
FLÅ SKOLE OMORGANISERING AV SKOLEDAGEN Gjeldende fra skoleåret 2014/2015.
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTER HØSTEN MED FOKUS PÅ KUNNSKAP OG GLEDE.
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Velkommen til et nytt skoleår!
Hop ungdomsskole/Bergen kommune
Foreldremøte 2. trinn
FORELDREMØTER Søreide skole September Søreide skoles strategiske plan En 4-årig plan for skoleutvikling på Søreide skole En 4-årig plan for skoleutvikling.
UKEPLAN FOR 3. KLASSE UKE 2 – januar 2015
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
KLASSELEDELSE.
PEL EKSAMEN Hvordan kan jeg som lærer jobbe opp en klasse der elevene vil føle seg trygge sosialt, og at de selv føler at de mestrer det faglige?
PEL-EKSAMEN Linn Cathrin Arnevik.
Uke Norsk: Jeg kan fortelle fakta om Asbjørnsen og Moe. Jeg kan skrive eventyr og ha med de viktigste eventyrkjennetegn. Matte: Jeg forstår.
Tiltak: Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag (Aust-Lofoten vgs) Grønn Gul - Rød Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag: Kontinuerlig underveisvurdering.
Velkommen til 2. trinns foreldremøte! Forsyn dere med kaffe / te.
Udir Lokalt gitt muntlig eksamen Sist endret: Endret 20. mars 2014 Vi har presisert en formulering to steder i rundskrivet. Tidligere sto det at.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Høsten Adresse: minskole.no/bogafjell (som før)
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
Mål for perioden: Sos: Rekk opp hånden når du vil si noe. Lytte etter beskjeder. No:. Lese med god flyt og innlevelse. Ha stor bokstav i navn. Ma: Kunne.
Uke august.. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Samling Stasjoner Lunsj Krd Naturfag Samling Stasjon er Lunsj Engelsk Samf.fa g Matte Norsk/Gy.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Delmål: Å utvikle en lærende organisasjon
Ungdomsbedrift på Mære

Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
«Elevenes arbeidsmiljølov» Nytt kapittel 9A
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
3. trinn, Øyra Vurdering for læring.
Forestilling halv gruppe.
Vi koser oss, har juleavslutning i kirka eller på skolen.
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Velkommen til Heggedal skole
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Modul 2 – Elevens tenkning gjennom samtale
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
«Den gode timen på Saltvern»
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
Som ble fylt med programmering
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Periodeplan for februar 2019
Les litt i leseuniversboka hver skoledag
Velkommen til Foreldremøte – 7.trinn
Utskrift av presentasjonen:

Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Eksempel fra Trinn

Læringssamtalen trinn I rapporten fra den eksterne vurderinga heter det at skolen må arbeide videre med følgende problemstillinger: ”Hvordan sikre at elevene får et bevisst forhold til egen læring og utvikling?”, ”Hvordan sikre presis tilbakemelding til elevene, dvs gi elevene tilbakemelding på hva de presterer i forhold til mål og krav?” ”Hvordan sikre presis tilbakemelding til elevene, dvs gi elevene tilbakemelding på hva de presterer i forhold til mål og krav?”

For å få til dette kreves det: God kontakt mellom elev og kontaktlærer. Konkrete mål i alle fag. Kontinuerlig oppfølging i forhold til om elevene når sine mål. Sette inn tiltak hvis målene ikke er nådd. Tid til hver enkelt elev. Vi erfarte at den tid vi hadde til rådighet ikke var tilstrekkelig for å få til denne kontakten mellom kontaktlærer og elev. I tillegg ønsket vi å gjøre elevenes mål mer konkrete, og ønsket å utarbeide arbeidsplaner der mål for faget ble mer sentralt.

Hvordan komme i gang? Vi fikk besøke Røyse skole våren 2007 Vi så hvordan lærere der arbeidet med konkrete læringsmål og læringssamtaler, og ønsket å få til noe lignende ved skolen vår. Det vi hadde observert på Røyse ble bearbeidet, og vi la fram våre ideer for foreldrene på 1.-4.trinn. Foreldrene var positive, og de så store fordeler med ei slik ordning. For at vi skulle få til læringssamtalene måtte vi utvide skoledagen 2 dager i uka. Etter litt diskusjon i foreldregruppa, fikk vi godkjenning på å omorganisere skoledagen for å få til læringssamtaler.

Utvidet skoledag – mandager og tirsdager Kl : 1. og 2. time Kl : 1. og 2. time Kl : Friminutt Kl : Friminutt Kl : Mat Kl : Mat Kl : 3. og 4. time Kl : 3. og 4. time Kl : Friminutt Kl : Friminutt Kl : 5.time Kl : 5.time Elevene får et langt friminutt der barne- og ungdomssarbeidere tilrettelegger aktiviteter i skolegården, eller tar med seg grupper av elever gymsal. Vi erfarer at elevene gjerne vil være ute i frilek – de får en god pause og er mer motiverte for å ta fatt på resten av dagen når de kommer inn igjen Læringssamtalene foregår i tidsrommet

Hvordan organiserer vi læringssamtalene? Hver elev har samtale med kontaktlærer 30 min hver 3.uke Hver elev har samtale med kontaktlærer 30 min hver 3.uke På disse samtalene går vi gjennom elevenes læringsmål for perioden, vurderer sammen med eleven om måla er nådd. Vi gir nye utfordringer til de elevene som har nådd måla, og gir veiledning til de elever som ikke har nådd sine mål. På disse samtalene går vi gjennom elevenes læringsmål for perioden, vurderer sammen med eleven om måla er nådd. Vi gir nye utfordringer til de elevene som har nådd måla, og gir veiledning til de elever som ikke har nådd sine mål.

Foreldresamarbeid Det er oppsatt faste datoer og tidspunkt for hver enkelt elev. Foreldre har mulighet til å være med på samtalene. Det er oppsatt faste datoer og tidspunkt for hver enkelt elev. Foreldre har mulighet til å være med på samtalene. Foreldrene får skriftlig tilbakemelding fra hver samtale. Foreldrene får skriftlig tilbakemelding fra hver samtale. Foreldre kan gi skriftlig tilbakemeldinger til skolen Foreldre kan gi skriftlig tilbakemeldinger til skolen

Tidsskjema for elevsamtaler DAGEllinor Inger Helen Kristin Svein Atle Grete Sofie MAN- DAG Uke nr: TIRS- DAG Uke nr:

Arbeidsplaner utarbeidet en ny mal til elevenes arbeidsplan, der læringsmål i faget er sentralt. utarbeidet en ny mal til elevenes arbeidsplan, der læringsmål i faget er sentralt. På arbeidsplana er det et vurderingsfelt der lærer skriver oppsummering av læringssamtalen, til foreldrene. På arbeidsplana er det et vurderingsfelt der lærer skriver oppsummering av læringssamtalen, til foreldrene. Foreldrene har mulighet til å skrive meldinger til Vi skolen på samme plan. Foreldrene har mulighet til å skrive meldinger til Vi skolen på samme plan.

Tilbakemeldinger fra foreldre Samtalene øker elevenes bevissthet på hva hun kan, og hva hun må jobbe videre med Samtalene øker elevenes bevissthet på hva hun kan, og hva hun må jobbe videre med Elevene får mer egen kontakt med lærer – gleder seg til samtalene Elevene får mer egen kontakt med lærer – gleder seg til samtalene Meget positivt! Motiverende! Meget positivt! Motiverende! Elevene får vite hva de gjør bra, og hva de må trene mer på. Elevene får vite hva de gjør bra, og hva de må trene mer på. Foreldre har godt utbytte av kommentarene som blir gitt på arbeidsplana og vet hva de kan hjelpe elevene med hjemme Foreldre har godt utbytte av kommentarene som blir gitt på arbeidsplana og vet hva de kan hjelpe elevene med hjemme Foreldre får til å følge med på det som skjer på skolen - både faglig og sosialt Foreldre får til å følge med på det som skjer på skolen - både faglig og sosialt

Læringssamtalen trinn Vi er sikre på at læringssamtalene gir Elevene gode tilbakemeldinger på hvordan de arbeider Elevene gode tilbakemeldinger på hvordan de arbeider Mer bevissthet blant elevene på det de skal lære Mer bevissthet blant elevene på det de skal lære Lærere god innsikt i elevenes ståsted både faglig og sosialt Lærere god innsikt i elevenes ståsted både faglig og sosialt Elevene bedre kontakt med læreren Elevene bedre kontakt med læreren Foreldre mulighet til å følge opp elevene hjemme Foreldre mulighet til å følge opp elevene hjemme Et bedre læringsutbytte for den enkelte elev Et bedre læringsutbytte for den enkelte elev

KLART VI KAN VI KAN FÅ TIL GODE LÆRINGSSAMTALER SLIK AT ALLE ELEVER FÅR GODE TILBAKEMELDINGER PÅ SITT ARBEID, OG KAN VÆRE MED I VURDERING AV EGEN ARBEIDSINNSATS OG UTVIKLING. VI KAN FÅ TIL GODE LÆRINGSSAMTALER SLIK AT ALLE ELEVER FÅR GODE TILBAKEMELDINGER PÅ SITT ARBEID, OG KAN VÆRE MED I VURDERING AV EGEN ARBEIDSINNSATS OG UTVIKLING.