Mennesker i arbeid. Arbeidsdeling er et prinsipp som innebærer at det arbeid som må utføres for at et samfunn skal bestå, blir oppdelt i forskjellige.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Sosial integrering Geir Hyrve.
Advertisements

Perspektiver i sosiologien
1 Naturfag i norsk skole Besøk fra Danmark 1. februar 2016 Anders Isnes Naturfagsenteret.
Konflikthåndtering. Fra Inkluderende arbeidsliv.. Konflikter er en naturlig del av et arbeidsmiljø. Konflikten i seg selv er ikke en negativ arbeidsmiljøfaktor,
Bilde inn Intern markedsføring. Hva er intern markedsføring? ”En kontinuerlig prosess som skjer innad i organisasjonen, og som går ut på å motivere og.
Kapittel 9. Norsk økonomi Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne informasjon.
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
Kapittel 12. Det internasjonale samfunnet Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a.
Kveldskurs for nybegynnere 16. februar 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Arkitektkontoret Organisering og forpliktelser Arkitektbedriftene.
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
Forum for Frivillighet i Vestre Aker Hva er det? Hvorfor trenger vi det?
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Velkommen Foreldremøte 3. trinn Regning: Minner om viktigheten av automatisering. Vi har jobbet mye med dette på skolen, men ser likevel at.
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
Lykkeforskning Av Knut, Petter og Erik
Betingelser for frivillig innsats – motivasjon og kontekst Dag Wollebæk, Synne Sætrang og Audun Fladmoe Presentasjon av rapport, Funkis Studieforum 31.
Hvordan balansere det formelle styret med det visjonære og aktive styret for å gi økt verdiskapning? Elbjørg Gui Standal, Handelshøyskolen BI.
Behov og utviklingsfaser
VELKOMMEN TIL REVHEIM SKOLE.
Vurdering av modenhet i salgsstyrken
“Lov på boks” -hva er mulig å automatisere?
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Transportsystemer Kort introduksjon til modulen.
Nye eierskaps- og driftsformer i tannhelsetjenesten Forprosjekt
Rapport: Å ville utvikle skolen
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Historien om froskene... Livets leksjon nr 1
Er prosessen som fører til at individer eller grupper
Samarbeid og medbestemmelse
Dag Wiese Schartum, AFIN
PALS.
Belønning av effektivitet og kvalitet i kommunal sektor
Fagdag 2017.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
PROFESJONELL YRKESUTØVELSE
EIERSKAP politisk styring av selskaper og samarbeid i kommunene
Samfunn og produksjon Det er to generelle trekk som preger utviklingen av de ulike samfunnsformene: Samfunnene har blitt stadig mer spesialisert. Både.
OVERORDNET MÅL: Kontinuerlig utvikling av skolen, for å kunne gi en best mulig opplæring til elevene TILTAK 1: Tilbakemeldingskultur – vurdering Videreutvikle.
HMS © Caritas Norge..
SkatteFUNN Eirik Normann,
Transportsystemer Kort introduksjon til modulen.
2. De klassiske påstandene
Gangen i en undersøkelse Prosjektplan og problemformulering
Matematikk på ungdomstrinnet
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Kapittel 11 Læringsteori.
Organisasjonsteorier i et historisk perspektiv
Institusjonelle omgivelser
1. Innledende påstander om organisasjoner
Ettervern og overgang i 2012 – dilemmaer og utfordringer
1. Innledende påstander om organisasjoner
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Montessori og teknologi
Organisering og arbeidsdeling i den digitale forvaltning
Ungdom med kort botid i Norge – NAFO – 21.10
Kapittel 6 Lønn og belønning
ET KOMPETENT ARBEIDSLIV
Nå er vi spente!.
Velkommen til foreldremøte
Mellom Barken og Veden – vol 2
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Organisering og arbeidsdeling i den digitale forvaltning
Inkluderende bruk av digitale hjelpemidler.
Utskrift av presentasjonen:

Mennesker i arbeid

Arbeidsdeling er et prinsipp som innebærer at det arbeid som må utføres for at et samfunn skal bestå, blir oppdelt i forskjellige grener og fordelt på grupper av individer. Den samfunnsmessige arbeidsdelingen har utviklet seg særlig raskt fra den industrielle revolusjonen, med kapitalismens gjennombrudd.

Durkheim om arbeidsdeling Mekanisk solidaritet kjennetegner samfunn med forholdsvis enkel teknologi og lite utviklet arbeidsdeling, og springer ut av en følelse av likhet. Samholdet skapes i primærgrupper. Organisk solidaritet kjennetegner samfunn med større grad av arbeidsdeling og differensiering, der nettopp yrkesspesialiseringen skaper en følelse av gjensidig avhengighet mellom samfunnsmedlemmene. Samarbeidet skjer i sekundærgrupper.

Webers byråkratiteori Autoritetshierarki – pyramide med høyest autoritet på toppen og kommandolinjer ned Høyt innslag av nedskrevne regler Fast bestemte lønnsforhold og bedre betingelser ved forfremmelse Klart skille mellom rollen som privatperson og som ansatt Ingen medlemmer av organisasjonen eier de materielle ressursene de betjener

Organisering av arbeidet Scientific Management var rettet mot å utvikle styringsmidler som var egnet til å bedre effektiviteten og produktiviteten i en organisasjon. Mennesket som en maskin. Et motstykke til Scientific Managment var Human Relations. Arbeidsmiljøet måtte være best mulig om arbeiderne skulle prestere bra.

Skolen... Elevene som maskiner (Tyler) eller sosialt vesen (Human Relations)? Tyler: Elevers atferd kan styres. Elever er late av natur. De ønsker ikke å ta initativ, ta på seg ansvar og løse problemer på egen hånd. De vil, og må styres. For å yte noe bør man belønnes (karakterer?). Konkurranse mellom arbeiderne om lønn (karakterer).  Skolen i dag? Human Relations: Elevene må ha god kontakt med medelever og føle at der hører til et felleskap (klassen/skolen). Elevene må få lov til å ta initiativ og bli spurt før viktige avgjørelser tas. Elevene må få ros og anerkjennelse fra overordnede (lærere?) og kolleger (medelever?). Lønn (karakterer) skaper splid.  Skolen i dag?