Hvem skal eie fiskekvotene? Edgar Henriksen. Utvikling i lønn og pris på torsk 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Politikk handler om å fordele goder og byrder i et samfunn.
Advertisements

Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
10Velstand og velferd.
Tromsø, den 23. oktober 2012 Reidar Nilsen Norges Fiskarlag Bør næringa selv ta ansvaret for en effektiv fiskeriforvaltning?
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
Kommuner for folks behov Tid for systemendringer Kommunal- og regionalminister Erna Solberg KS ordførerkonferanse i Oslo
Idrettsrådets ansvar og rolle
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Stavanger, 21. april 2005 Om kommunegrenser og regioner - hvordan skal vi forme framtidens Norge?
Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
Søker logger på med pinkode fra mobil eller kodekort.
FNF-samlingen, Granavolden Kjetil Bjørklund, KS 28. august 2007.
Jernbaneforum Øst =====ØSTFOLDBANEN ===== Halden 2. juni 2014 Velkommen til representanter fra Dalslandspendel!
Kapittel 12. Det internasjonale samfunnet Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a.
”De vanskelige beslutningene” - eierskifteseminar i Bodø Generasjonsskifte i fiskebåtrederiet Asbjørn Selsbane AS …som endte med fisjon.
Olje som verdens blod. Olje i internasjonal politikk 95 prosent av all transport med fly, båter og biler er basert på drivstoff fra olje. Derfor er nesten.
 Metodistkirken i Haugesund Misjonsprosjekt Vannpumpe ved Denhere Rural Clinic.
Spredning av kommunale boliger En studie av politikk og resultater i Oslo kommune MASTEROPPGAVE I SAMFUNNSGEOGRAFI RAGNHILD ERTSHUS.
I de fleste samfunn blir godene i dag fordelt på to måter: Fordeling gjennom offentlige budsjetter, der politikeres prioriteringer og vedtak står sentralt.
Problemstillinger som ønskes belyst Mulige konsekvenser når aktivitetsplikten og bearbeidingsplikten foreslås fjernet. Hva vil endringer i leveringsplikten.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
«Er det en motsetning mellom samfunnsøkonomi og enkeltaktørers interesser?» Nasjonalt Kraftsystemmøte 31.august 2016 Toril Christensen / BKK Produksjon.
Møte med Jonas Gahr Støre 29. august Den havgående flåten Står for over 70% av verdien og 80% av volumet i villfiskfangsten Nærings- og fiskeripolitikken.
Velkommen! Politisk dialogmøte 29. mars Ole Haabeth Østlandssamarbeidets leder.
IIIC Arbeidsløshet, sykmelding og uførepensjon – sett fra legekontoret? Steinar Westin Professor og fastlege Institutt for samfunnsmedisin NTNU.
Bærekraftig utvikling Viktige prinsipper for handling (fra Nasjonalbudsjettet): – Rettferdig fordeling (nåværende og fremtidige generasjoner) – Internasjonal.
Fagforbundet Sør-Trøndelag, Røros 8. oktober 2008 LOs distriktssekretær, Kristian Tangen.
Hvem er vi Stiftet 1987 som ”Kystfiskernes Forening” Et ønske om en sterke kyststemme i datidens eneste faglag ”Norges Fiskarlag” Brøt med Fiskarlaget.
Bygging av Gjestehus i Gbecohn, Liberia
Kap 6: Demokrati - Styreform og levesett
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet
Bærekraftig samfunnsutvikling
Rapport: Å ville utvikle skolen
Strategikonferansen okt 2016
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Til deg som skal holde denne presentasjonen: I 2017 markerer kirkene i Norge at det er 500 år siden reformasjonen, og de har valgt Fasteaksjonen som sitt.
Snarøya Telenor Vinter Cup 2017 Praktisk informasjon
Definisjon av begrepet ”makt”
Hva menes med naturmangfold?
Håndtere endringer i organisasjonen
Samarbeid og medbestemmelse
Regionale utviklingstrekk og konsentrasjonstendenser
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
NLM startet arbeid i Elfenbenkysten i 1984, og i 2005 ble arbeidet utvidet til også å omfatte områder i Mali. Områdene har vært og er fortsatt preget av.
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Hva er et tariffoppgjør?
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Søker logger på med pinkode fra mobil eller kodekort.
Kollektivtransport og kostnader
Hvordan formes samferdselen i nord
Landsmøtesak 5/15 Lærerprofesjonens etiske råd
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Organisasjons-utvikling FO 2019
Kulturrådet Fagetat underlagt Kulturdepartementet
Fiskeriforvaltning Av Erling J. Johansen For Kommunestyret i Skjervøy
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Kommunesektorens bruk av FoU
Stortings- og idrettsvalget 2017
Lokale lønnsforhandlinger i Sjøsand kommune
Hva menes med naturmangfold?
Religion og integrering
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Strategibegrepet Strategi som plan: Et forsøk på å vise tiltak og delmål på vei mot overordnede og mer langsiktige mål. Strategi som mønster: Det mønsteret.
Hvordan lager du en åpen kravspesifikasjon og behovsbeskrivelse når du skal lage en IKT-løsning Valg av kontrakt Det offentlige i Norge kjøper inn varer.
INVITASJON TIL NÆRMILJØMØTE
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Folketrygden - alderspensjon
Evaluering Regionrådet
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

Hvem skal eie fiskekvotene? Edgar Henriksen

Utvikling i lønn og pris på torsk 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

Fiskeripolitikk eller økonomisk politikk 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

Fiskeripolitikken handler om fordeling Den selveiende fisker har en sterk posisjon Geografisk spredning; små og store fartøy Nasjonal ressurs der alle stiller likt Ønsker å ta fisken der den er Kvotefordeling påvirker inntektene til den enkelte Mobilisering mot alternative fordelinger 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

Sjøsamisk fiske – et sammensatt bilde En vellykket politisk kamp for det materielle grunnlaget for sjøsamisk kultur Få fiskemottak i store deler i STN området Fjordlinjene beskytter og begrenser! «Kystfiskekvoten» og lett inngang i åpen gruppe Kongekrabbe, men den skal også fordeles Rimeligere inngang og gunstigere finansiering i lukket gruppe 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

Uenighet om fordeling er varig Fordeling av ressurser mellom enkeltpersoner og grupper er politisk betent Eneyrkesfiskere står sterkt og har gode argumenter –Konkurransedyktig lønn –Til tross for stadig færre fiskere er det fortsatt aksept for fordelingsargumentet Fiskarlaget kjemper for medlemmenes interesser og for sin posisjon som «politikkleverandør» –Færrest mulig å dele på –Friest mulig tilgang 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

Hvem skal utforme fiskeripolitikken? Skal hovedtrekkene i fiskeripolitikken fortsatt legges på Fiskarlagets Landsmøte? Bør demokratisk valgte organer sterkere inn? –Prioritering av samisk kultur ble gjort av Stortinget Bør Stortinget sterkere på banen? –Sjømatindustrien (Tveteråsutvalget) –Størst mulig verdier til fordeling –Ressursrentebeskatning styrker felleskapets grep –Regionale hensyn (Smith-utvalget)? 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu

Takk for oppmerksomheten