Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
Advertisements

«Te ka slags nøtte?» 10. oktober 2012 Anders Bakken, NOVA
IDRETT ER FOREBYGGENDE BARNEVERN ”En åpen og inkluderende idrett” Hovedmål •Gi flere barn, ungdom og voksne et bedre tilbud •Prioritere grupper som ikke.
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Barnefokusert arbeid med foreldre i konflikt
Hva vet dere om MOT? Historien til MOT.
Utvikling av Idrettsforeningen ØTI – Meningsfull fritid for alle
Det er MIN kropp det gjelder! Et sunnere liv for jenter og kvinner med somalisk kulturbakgrunn Pilotprosjekt høsten 2009.
Et utvidet hjelpetrenertiltak for barn og unge med særlige behov.
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Hva vil vi i vårt prosjekt?. Ung informerer ung Vei- leder Lærer Inst- ruktør Lær- ling Elev v.g.s Elev gr.sk.
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Inkludering i idrettslaget Muligheter og utfordringer Inkluderingskonferanse, 14 – 16 januar Mozafar Amini.
Sør-Afrika KFUM Tensing
Aktivitet på Mestringssenteret
Rolighetsmoen barnehage
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
Lokalmiljø og tjenestetilbud – erfaringer fra Bydel Stovner Maria Brattebakke – bydelsdirektør OXLO
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Aggression Replacement Training ”I stedet for aggresjon”
ROLLEN SOM TILRETTELEGGER
Ett skritt foran 3 © Irène Johansson 1 Metoden Ett skritt foran Kursmøte 1-2.
1 Ett skritt foran 4 © Iréne Johansson Metoden Ett skritt foran Kursmøte 1-3.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Hva tenker du på ?.
Hjelp, jeg har blitt / er klubbleder !
Intervju med de voksne 1. Hvordan tolker dere begrepet identitet? 2. Hvordan jobber barnehagen med språk, kultur, religion og mat? 3. Hvilke.
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
HelART i Ulåsen barnehage
MOT – Finans Norge. «What’s in it» ved et samarbeid med MOT.
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
DELTAKELSE, TILHØRIGHET OG VENNSKAP - muligheter og utfordringer
Lise Fornes Sosialfaglig rådgiver Trondsletten habiliteringssenter
HOLDNINGER OG HANDLINGER
Tanker og utfordringer D Mitt Rotary Medlem fra 2001 President i Huseby -Flatås 2007 – 2008 District Trainer i Distrikt 2280 i
FORELDREMØTE 1. KLASSE 11. MARS 2015.
G LEDEN VED Å VÆRE KLUBB-LEDER AFK-høstmøte 05. november 2012 Quality Airport hotell, Gardermoen Trond ”Kurte” Andreassen Hovedleder i Rolvsøy IF.
Utfordringer Foreldre som ressurs Tanker rundt: Engasjement Rekruttering Deltagelse.
Skiftetøy merket med navn
Seksuelle SMiso Rogaland.
Klasseledelse med sosialpedagogisk fokus Av Solveig Roth Høgskolen i Vestfold 2009.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Hvorfor skal vi ha barnehager?
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!
FAIR PLAY. Fair Play - et ansvar for hele fotballfamilien - spillere, trenere, ledere, foreldre, publikum og media Troms Fotballkrets er blant Nord-Norges.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli
Den norske arbeidslivskulturen
Skole- hjem samarbeid.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Hvordan misforstå hverandre bedre - flerkulturell kommunikasjon
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til Apalløkka
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Velkommen til SFO Velkommenr.
Hvordan kan minoritetsorganisasjoner bidra til bedre skole-foreldre samarbeid? v/Whyn Lam, sosialantropolog og styreleder MiR Generelle utfordringer i.
Psykisk helse.
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Hagaløkka skole Hagaløkka skole, verden i miniatyr.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Danning og voksenrollen i barnehagen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Utskrift av presentasjonen:

Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske et nytt skolesystem, ny kultur, leve i et nytt samfunn, nye relasjoner og etablere nye venner og voksenkontakt.  Faren for marginalisering er knyttet til en rekke risikofaktorer, men en sentral risiko er manglende sosial kompetanse. Deltakelse i frivillig organisasjoner kan være/er veien til å skape god integrering/inkludering i lokal miljøet.

Samarbeid med skolen  Tett dialog med lærerne og rådgiver.  Det å bli samkjørt med skolen 1. Fokus på sosial fungering med andre ellever 2. Hvorfor er det viktig å gå på skolen, gjøre lekser, var presis, holde avtaler. 3. Lære ungdommen at de har et stemme, deres mening betyr noe. Lære og kommunisere med andre.  Det å lære ungdommen og respektere og akseptere reglene som gjelder på skolen.  Å skape trivsel og tilhørighet

Skape aktivitet i nærmiljøet  Tett samarbeid med idrettslag og andre frivillig organisasjoner som tilbyr aktiviteter.  Gjennom deltakelse bygger ungdommen sitt sosial nettverk og får samfunnsforståelse hvordan frivillig organisasjoner fungerer. Eks : dugnad arbeid, frivillig arbeid og struktur blant annet idrett.  Miljøarbeider/terapeuter jobber med frivillig organisasjoner. Målet er å skape motivasjon til å drive med organisert idrett og skape nye arena for ungdommene, viktig å jobbe med å skape tilhørighet.

Intro som tiltak  Intro er et mestringsprogram for ungdommer som har behov for sosial ferdighetstrening, utvikling av sunne fritidsaktiviteter, økt selvtillit og selvfølelse. Programmet er basert på terapeutisk arbeid gjennom idretten og Kompetanse heving. Tiltaket har ekstra fokus og lang erfaring med ungdom med minoritetsbakgrunn. Intro bruker samfunnsarbeid( Epowerment) og ART (Aggresjon Replacement Training) som metode.  Samfunnsforståelse ; om norske myndigheter, hvorfor vi betaler skatt, familieliv og ungdomstid i Norge. . Nettverk og aktivitet ; om samhandlingsferdigheter, å delta i aktiviteter og bygge nettverk og vennskap.  5. Seksualitet og parforhold ; kvinners og menns roller og om å være kjærester i Norge og kultur forskjell.  6. Konflikthåndtering ; om å forstå sin rolle i samfunnet, respekt, toleranse, sinnekontroll og om å håndtere og avvikle konflikter ryddig.  7. skrive CV og forberedelse av jobb intervju

Hvem er miljøarbeider/ miljøterapeuter  Gode og stabile voksne som skal gi omsorg og skape trygghet.  De er med å skape Engasjement.  De har forståelse av kulturell utfordringer.  De er med å skape positivitet, entusiasme, varme  De er med å skape fleksibilitet i ungdommen/gruppen  De har fokus på å skape relasjon og posisjon til å gjøre endring/bevisstgjøring.  Hjelper ungdommen til å ta gode valg.  Skape tillit til andre voksne og nytt system.

Verktøy vi Bruker

Bevist arbeid med ungdommen dyrke nye holdninger

Hvem er du !  Det begynner med ord  Fra ord til tanker  Fra tanker til handling  Handlinger blir til holdninger som indentifisere deg  Fra holdninger blir til verdier  Dette er deg