Fram til nå har vi eid spillet EXTRA. Norsk Tipping har vært operatør for oss og det er overskuddet fra dette spillet vi har fordelt Fra 2016 er eierskapet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Advertisements

Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Strategidokument for de regionale helseforetakene Forskning som strategisk satsingsområde i spesialisthelsetjenesten.
Informasjon til fylkes- og lokallag
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Samhandlingsreformen -betydning for ergoterapi?
Høring om overgang fra egen bolig til sykehjem Hvordan fungerer samhandlingen mellom sykehusene og kommunen vedr. utskrivningsklare pasienter som venter.
Søker logger på med pinkode fra mobil eller kodekort.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Uib.no UNIVERSITETET I BERGEN Legeutdanning og forskning i primærhelsetjenesten – to sider av samme sak? Guri Rørtveit Instituttleder, professor dr. med.
Vil du ha stor variasjon i arbeidsoppgaver kombinert med tid til familien? Ønsker du å bytte hektisk byliv med roligere omgivelser? Da er livet i Loppa.
Sammen om mestring Veileder i lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne.
WORLD SKILLS Skolekonkurranser som metode.. Hvorfor kan dette gi bedre læring? Å konkurrere kan være et virkemiddel for å sette fokus på bil og yrkesfag.
SIO-prosjektet (Statlig initierte omsorgstjenester) Forsøksordning med statlige kriterier og finansiering av omsorgstjenester. Kirsten Petersen August.
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
Ny ishall på Risenga Rådmannens innledning til formannskapet
En kommentar til rapport nr. 2 fra følgegruppa for barnehagelærer- utdanning Jorunn Melberg, leder for programgruppe Nasjonale retningslinjer -BLU.
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Møte i Regionalt forskingsnettverk for habilitering 25. mai 2011 Edith V. Lunde.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Helse- og omsorgsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 2 Helse- og omsorgsdepartementet Oppfølging av HelseOmsorg21 med fokus på kunnskaps- og.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Mål og målgrupper for Juni 2009.
Skien kommune. Mål Nye løsninger ved bruk av velferdsteknologi skal bidra til at den enkelte bruker kan oppleve økt trygghet, mestring og livskvalitet.
Revidert programplan VRI Anja Gjærum Informasjonsmøte om VRI 22.april 2013.
Spillemidler til idrettsanlegg
Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
«Oppvekst og kunnskap» Que vadis?
Kommunikasjonsstrategi
Handlingsplan for habilitering av barn og unge
Det fremtidige Helsetilbudet til akutt syke eldre med et sammensatt sykdomsbilde i storbyen bergen SMART OMSORG: BEDRE PASIENTFORLØP, kunnskapsbasering,
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE - Videregående opplæring
HVA OPPNÅR VI MED HVR? Helse og omsorg
Strategikonferansen okt 2016
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
KVALITETSPOLITIKK for Rehabiliteringsklinikken
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning
Ny forskrift om ledelse og kvalitet, … og litt til Sigrid J
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Tilbud til pasienter med hjerneslag i Horten kommune Hjemmebasert og institusjonsbasert «Hva er viktig for deg»
Erfaringer med bruk av NS 8435
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UTVEKSLING
Samling folkehelsekoordinatorar
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Nye søknadsrutiner for Extrastiftelsen
Forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) i Statped
Gruppe 3: samarbeid i partnerskap
Data om kommunal innsats innen PSYKISK HELSEARBEID og RUS
Kulturell infrastruktur - tilskudd
Lønnsutvikling og lønnsforhandlinger i staten En veiledning for ledere
Effektivisere og forenkle
Kurs for nye hovedtillitsvalgte
Om opprykk til førstelektor
Avdeling for skoleanlegg
Kommunesektorens bruk av FoU
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
I henhold til loven må vi informere om bruk av informasjonskapsler (cookies)
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Årshjul for klubber og idrettsråd i Hedmark idrettskrets 2019
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Tildeling til brukerorganisasjonene 2019
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Fram til nå har vi eid spillet EXTRA. Norsk Tipping har vært operatør for oss og det er overskuddet fra dette spillet vi har fordelt Fra 2016 er eierskapet til spillet overdratt til Norsk Tipping og ExtraStiftelsen har blitt fast overskuddsmottaker. 6,4 % av NTs samlede overskudd HVOR KOMMER MIDLENE FRA?

Fram til 2015 har ExtraStiftelsen hatt tre søknadsområder. Forskning, Rehabilitering og Forebygging Fra 2016 blir det to. Forskning og Helse Fortsatt kun prosjektfinansiering etter søknad Innen Helse er det stort spenn i type søknader/prosjekter, men alt innenfor helse og omsorg med romslig helsedefinisjon Innen Forskning, mindre spenn – egne retningslinjer HVA FINANSIERER EXTRASTIFTELSEN?

Kun organisasjoner vi selv godkjenner som har søkerett. Frivillige organisasjoner med helseformål og demokratisk oppbygging. Per i dag 263 organisasjoner med søkerrett Fagmiljøer, institusjoner, kommuner, firma og ildsjeler kan i samarbeid med organisasjonene fremme søknader HVEM KAN SØKE?

Nybrottsarbeid – nye ideer, nye tilbud, nye metoder og modeller Frivillighet Samarbeid på tvers – fagmiljø, forvaltningsnivå, organisasjoner Nærhet til bruker – brukermedvirkning/- involvering Kunnskapsutvikling – ExtraStiftelsen ønsker å være en møte-/delingsarena for læring og inspirasjon. Frivillighetens inngang til kunnskapsbygging innen helse HVA ER EXTRASTIFTELSEN INTERESSERT I?

Sammenslåing av forebygging og rehabilitering Retningslinjene for dette nye området er ikke vedtatt av styret ennå. Vil komme på nettsidene når midlene lyses ut 1. juni, men noen sentrale punkter: – Klart helseformål og rettet mot målgrupper i Norge – Frivillighet, brukermedvirkning og betydning for bruker vektlegges – Retter seg mot utfordringer knyttet til utviklingsarbeid, tjenester, tilbud og tiltak for funksjonshemmede, kronisk syke, akutt syke, folkehelse og pårørende/nærpersoner OMRÅDET «HELSE»

Organisasjonsarbeid – søkerorganisasjonenes ordinære arbeid Utdanning og faglitteratur – ikke utdanningsløp, ikke fagbøker for fagpersoner, ikke etterutdanning som klart er arbeidsgivers ansvar Utbygging og tilrettelegging – av offentlige og privat eide bygg og anlegg, også bassenger Offentlig - og privat virksomhet – områder som er lovpålagt, prioriteres av det offentlige og der det offentlige har hovedansvar må klart beskrive søkerorganisasjonens ansvar og rolle i prosjektet, samt hvorfor det er behov for friske midler BEGRENSNINGER «HELSE»

Ny ordning for helseforskning fra 2016 Nye retningslinjer i år Frie forskningsprosjekter – i og på primærhelsetjenesten Samhandling Spesialisthelsetjenestens oppgaver og behandling prioriteres ned Brukermedvirkning vektlegges Rundsumsbevilgninger til stillinger som før Mulighet for driftsmidler/frikjøp i kommunene OMRÅDE FORSKNING

Bygge på de forskningsmiljøene som finnes – sikre god kvalitet Alle helsefagene – Universitet/Høgskoler/Sykehus – Kommunene? Kompetansesentra? HVOR SKAL DET FORSKES?

Stort behov for nytenkning, kompetanseutvikling, utvikling/videreutvikling av tilbud, samarbeid, samhandling. Ikke minst innen primærhelsetjenesten/kommunalt tjenestetilbud Har du/dere en idé, ta kontakt med den organisasjonen du mener idéen er interessant for Søknadsfrister 2016: (for organisasjonene) - Forskning 1. juni - Helse 15. september (to frister fra 2017) HVORFOR SI NOE OM EXTRASTIFTELSEN HER?

ALT KAN VÆRE MULIG MED MIDLER FRA EXTRASTIFTELSEN