Organisering og gjennomføring av tiltak for å stoppe rasistiske og nazistiske holdninger og handlinger i bydel Bøler PKF - konferansen 2012.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevsamtalen i Færder videregående skole
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Trygge organisasjoner
Mindreårige mulige ofre for menneskehandel
Deltaking, inkludering og velferd
Hva vet dere om MOT? Historien til MOT.
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Hønefoss politistasjon
Hvem ansetter du? •De som har mye til felles med deg selv –…men som ofte er litt mindre erfarne –…og helst litt mindre intelligent/smart enn deg selv!
Et helhetlig barnevern i Oslo
SLT i Sandnes Orientering om bakgrunn, formål, organisering og tiltak
Frivilligarbeid i Healthy Children prosjektet Hva handler det om?
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Fra prosjekt til tiltak •Prosjekt - Felles ansvar –Snu unge lovbrytere i tide –Salten politidistrikt •Tiltak –Felles ansvar i Salten –Salten.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Pasientsikkerhet i et brukerperspektiv
Unge gjengangere Et samarbeidstiltak mellom Oslo kommune og Oslo politidistrikt Soria Moria 14 oktober 2008 sammen lager vi et trygt Oslo.
Grunnkurs Arbeidsmiljø Våren 2014
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Flink med Folk, 25.november 2008 Ingolf S.Markussen Dialog som Tilnærmings- og arbeidsform.
Foreldre- og ungdomsgruppe VÅRE RAMMER Vår holdning: Foreldrene er ungdommenes størtse ressurs Vår visjon: Hvis foreldrene får et godt tilbud, vil de hjelpe.
Barn utsatt for seksuelle overgrep
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Nanna Maries hjem har vært et senter for foreldre og barn i regi av Kirkens Bymisjon i 27 år. Vårt arbeid består i å støtte foreldre slik at de kan ta.
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Utekontakten bydel Nordstrand
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
DELTAKELSE, TILHØRIGHET OG VENNSKAP - muligheter og utfordringer
Kjære forelder/ foresatt
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Forebygging, ungdom og alkohol Arbeidsseminar Nord-Troms oktober 2008 Førstelektor Øystein Henriksen.
NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”
© Olav Torvund - SENTER FOR RETTSINFORMATIKK UNIVERSITETET I OSLO RINF 1100 Ytringsfrihetens avgresning Hatefulle ytringer.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Fana IL Fotball Holdnings kampanje 2013.
UTEKONTAKTEN I ASKER Avdeling skolebarn og ungdom Barne- og familieeneheten.
Vi gir mennesker muligheter Arbeid og helse – et tettere samvirke Strategi for Helsedirektoratets og Arbeids- og velferdsdirektoratets felles innsats for.
FAIR PLAY. Fair Play - et ansvar for hele fotballfamilien - spillere, trenere, ledere, foreldre, publikum og media Troms Fotballkrets er blant Nord-Norges.
Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på.
Følelser Følelsene er en sterk drivkraft i oss og styrer mange av handlingene våre Eksempler på følelser: Glede Sinne Frykt Tilfredshet Skyld Skam Lykke.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1. Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i.
Bosetting, integrering og radikalisering
Velkommen til informasjonsmøte
Land barneverntjeneste
Kvalitet, risiko og avvik
Gatelangs siden 1990 Frivillig organisasjon.
Formålet med opplæringen er å vise hvorfor terrorhandlinger er en trussel mot demokratiske verdier. I opplæringen skal det også informeres om radikalisering.
Velkommen til informasjonsmøte
Hva driver ungdommen med? Hvordan har de det?
Samarbeid skole og barneverntjenesten
Det er en realitet at ledere er forbilder for de ungdommene de er ledere for, og for hverandre. Det er viktig å ha gode forbilder. Det å være et forbilde.
Blikk på barnevernets arbeid med vold i minoritetsfamilier
Oslomodellen i støpeskjeen
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Psykisk helse.
Radikalisering og voldelig ekstremisme
Velkommen til informasjonsmøte for foresatte 8. trinn
God praksis i trondheim kommune
St.Hanshaugen - bydelsrapport
Bakgrunn, status og fremtidsplaner
Osloskolen Oslo VO Rosenhof Kurs 2
Visdom fra en sjelesørger
Frogner - bydelsrapport
Nordstrand - bydelsrapport
Utskrift av presentasjonen:

Organisering og gjennomføring av tiltak for å stoppe rasistiske og nazistiske holdninger og handlinger i bydel Bøler PKF - konferansen 2012

Bopel i bydel: Antall 1995 Antall 1996 Antall 1997 Antall 1998 Antall 1999 Ekeberg Bekkelaget Nordstrand Søndre Nordstrand Lambertseter Bøler Manglerud Østensjø SUM: PKF - konferansen 2012 Tabellen er gjengitt med tillatelse fra ledelsen ved Manglerud politistasjon. Tabellen sier noe om personer som politiet har vært i kontakt med eller fått kjennskap til og som av politiet, basert på ”kvalifisert synsing”, oppfattes som deltakere i det høyreekstreme miljøet.

PKF - konferansen 2012

1. Styrke tryggheten i ungdomsmiljøet generelt. 2. Forhindre nyrekrutteringen til kriminelle miljøer. 3. Hjelpe de som er i negative miljøer inn i et mer positivt miljø på dag- og kveldstid. 4.Hindre at bydel Bøler ble åsted for gjengoppgjør. PKF - konferansen 2012

Styrke tryggheten på skolene og i fritidsklubbene i bydel Bøler Styrking av Nattravntjenesten Styrke det tverrfaglige samarbeidet med politi, skoleetat, barnevern, A-etat og sosialkontor Ansette 2 nye utekontakter Mobilisere og bevisstgjøre frivillige lag og organisasjoner – mot vold og rasisme Informasjonsmøter for foreldre på skoler Fjerning av tagging, især av rasistisk eller nazistisk karakter PKF - konferansen 2012

Knytte kontakt med ungdom og de familier det gjelder. Stikkord: Skole, arbeid og fritid Opparbeide en tett kontakt mellom skole, politi, barnevern og bydel, med samarbeid på individnivå Styrke Oppfølgingstjenesten (OT) Tilegnelse av fenomenkunnskap via forskere og andre ressurspersoner. B. Øvrum, T. Larsen, Y. Carlsson, T. Bjørgo, K. Fangen, K. Lindahl Igangsetting av foreldregrupper etter behov PKF - konferansen 2012

Oppnå tillit fra ungdom og de familier det gjelder. Oppfølging og ettervern - Rehabilitering Gjennomføre besøk i fengsel – støtte avhoppere fra miljøet Deltakelse i foreldregruppe sentralt i Oslo PKF - konferansen 2012

Observere og registrere systematisk små og store hendelser blant barn og unge i Bøler bydel Skolene styrker bevisstheten blant lærere og elver om skolens reglement, og setter inn tiltak mot uønskede besøk utenfra Lokale arrangement og ungdomstiltak kun for ungdom fra Bøler bydel Fortsatt økt patruljering fra politiet i bydel Bøler PKF - konferansen 2012

1. Negative sosiale sanksjoner 2. Mister troen på ideologi/politikk 3. Når det har gått for langt 4. Tapte illusjoner om miljø og kamerater 5. Tap av tillit og status 6. Utbrent og utslitt 7. Lengsler etter det normale liv 8. Å bli for gammel 9. Frykt for å ødelegge fremtidsmuligheter 10. Nye forpliktelser til kjæreste og barn 11. Engasjerte medmennesker PKF - konferansen 2012

Ca. 130 personer hjulpet ut av nazistiske og rasistiske organisasjoner de første 3 årene

1. Motiveringsfase - Motivere – vise andre muligheter 2. Avhopperfase - Kartlegge behov – gi råd og veiledning 3. Etableringsfase - Hvordan skal alt gjennomføres? 4. Refleksjonsfase - ”Hva har jeg vært med på?” 5. Stabliseringsfase - Å kunne gå videre – hjelp til selvhjelp PKF - konferansen 2012

NYNAZISTER: Politiet aksjonerte mot en gruppe nynazister i Oslo i Flere har sluttet å være nazister etter samtaler med politiet. Det viser en masteroppgave skrevet av en tidligere nynazist. Foto: Jon Eeg / NTB / SCANPIX En alvorsprat med politiet har fått flere nynazister til å slutte i miljøet sitt. Det kommer fram i en ny masteroppgave. Kilde:

PKF - konferansen 2012 Publisert (VG) «Hver dag raner, voldtar og dreper innvandrere nordmenn, hver dag blir vårt folk og land plyndret og ødelagt av jødene som suger vårt land tomt for rikdom og erstatter det med umoral og unorske tanker... når vi står her i dag så viser vi at vi ikke gir oss, uansett om vi mister jobben, familien eller blir kastet i fengsel.» Terje Sjølie sin tale som ble holdt under Rudolf Hess - marsjen i Askim 19. august ANGRER: Terje Sjølie (29) vil skjerme sønnen for den ondskapen han selv var involvert i mange år. - Jeg vil beskytte ham mot nynazisme. Han får lære av mine feil, sier han.

PKF - konferansen 2012

Aftenposten 8. november 2002

PKF - konferansen 2012

Adressa.no – 12. mars 2012

Rapport fra seminar – mai 2002: ”Av verksamhetsplanen för och utvärderingen av Trygg Bydel-projektet framgår att samhällsarbete för att lyckas förutsätter ett nära samarbete mellan olika myndigheter, engagemang, en klar arbetsfördelning och klara ansvarsförhållanden samt detaljerade tidsplaner. I samhällsarbetet arbetar man överraskande intensivt och med en omfattande arsenal. Resultatet av Trygg Bydel – prosjektet bedömts som goda: antalet störninger i området minskade betydelig, rekryteringen til en kriminell miljö kunde stoppas, man lyckades forbättra det individcenttrerade arbetet och samarbetet mellom skola, polis och familjer förbättrades. Dessutom minskade den graffitien som satt sin prägel på stadsdelen.” (Professor Tapio Kurre) PKF - konferansen 2012