Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
God morgen! Tanker etter i går?
Advertisements

Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Hvordan kan vi arbeide med innovasjonsarbeid i egen kommune?
Kulpen har 40 barn i alderen 3-6 år. De er delt i 3 prosjektgrupper(Rosa-Grønn og Orange.Her er utdrag fra PowerPoint-dokumentasjonene som er grunnlaget.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
Hvordan kan vi hjelpe barna våre med matematikk?.
1. runde Bli enig om hvem som starter. Den første som starter MÅ begynne FØRSTE ORD på A. Når dere hører denne lyden…. er det nestemann sin tur til å.
Joanna Haynes Barn som filosofer Å lære gjennom spørsmål og dialog i førskole og skole.
LÆRINGSSTRATEGIER Holte skole, 9. trinn 2016/17.
Norskfaget i 1. klasse.
Sokrates.
En faktor i utvikling av teori om sinnet og sosial kompetanse
Multiplikasjon - Leksjon 2: Hoderegningsstrategier store multiplikasjonsstykker Lekse til tirsdag.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
3 STRESSMESTRINGSTIPS FOR LEDERE
Plan for økten - Forklare hva det vil si at skolen er med i Dembra
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
x x x La barna ta portrettbilder av hverandre.
Meg.
Undervisningen begynner
Gang.
Synlighet og oppslutning
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Statistikk 2 Sentral- og spredningsmål
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
En gang skal det bli min tur
Kapittel 25 Othilie i barnehagen
Eskalering – intervensjoner - læring – omsorg og grenser
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Velkommen til Newtonrommet
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
WeDo Milo utforsker vekt og friksjon
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Den matematiske samtalen
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Matematikk på ungdomstrinnet
MAI MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Juliusklubb klokken 09.30
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Oppslutning & Verving Forrige gang, på uke 7 i januar… der var de aller fleste av dere…, jobbet vi også med hvordan være synlige, hvordan vise frem forbundet.
Mensutfordringen.no MENSEN a.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Vold og overgrep Hvordan avdekke og følge opp vold og overgrep på helsestasjonen – hvordan kommunisere med barneverntjenesten? Hvordan er vår praksis i.
Kapittel 12 Melissa og Petter gifter seg
j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 1, oppgave a) Sett inn riktig form av substantivene
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Sokrates.
Sesonginformasjon til alle lagledere og trenere – aldersbestemt fotball
Velkommen til foreldremøte
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Eine og Andri på viktig oppdrag
«Å være sin egen bestevenn»
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Pendelforsøk Hvor høyt kommer kula når den slippes?
Hvordan er et atom bygd opp?
Utskrift av presentasjonen:

Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med kroppen gjør vi bevegelsene. Vi henter en matte og barna gjør litt forskjellige bevegelser. De prøver seg og vi tar bilder.

Isak: Jeg har lært noe nytt med kroppen. Han viser til oss en øvelse han er lært. Julian: Det betyr at han tar den ene foten nederst og andre foten opp. Gjermund: Det er hjernen som sier det hva du skal gjøre? Elvira: Hva mener du med det? Gjermund: Hjernen tenker og vi finner på. Hjernen kan tenke noe trist og glad.

Isak sin bevegelse

Vi tar Isak sin bilde videre for å jobbe med bevegelsen I neste samlingen viser vi barna bildet. De forteller hva de ser på bildet. Barn: Vi ser bare et øre, ene foten opp og andre bøyd under kroppen, han støtte seg med hendene, den ene hånden er bøyd og han løftet kroppen fra matta. Nesten alle barna vil prøve samme øvelse. Etterpå delt vi oss i to grupper. En gruppe skulle tegne og andre skulle lage Isak sin bilde i leire.

Gjermund

Thea viser oss at hun klarer å stå på hendene

Vi diskuterer og velger å lage Thea sitt bilde i leire

Barna prater om kroppsstillingen som Thea har på bilde. De forteller: Thea holder seg på gulvet med hendene, hode er i mellom hender, føtter er opp og hun støtte seg mot vegen.

Barna måler og sammenligne kroppsdelene med selve bilde.

Det var greit å få god veiledning fra voksne

HVA TENKER DERE NÅR JEG SIER BEVEGELSE Sara: bevegelse med kroppen Viljar: skjelettet gjør til at vi kan gå og røre oss Aron: det er ikke skjelettet men det foran (musklene) Georg: æ kjenne hjerte hompe, og når vi slår oss blir huden til blod. Kroppen blir til jord når det er begravelse. Viljar: huden blir svart hvis vi ikke drikker. Min begynner å bli litt svart.

TEGNER HVORDAN DE BRUKER KROPPEN NÅR DE KLATRER

Neste prosjekt? Starte med et felles spørsmål i samling igjen. Hva er et godt spørsmål å gå videre på? Utfordre Viljar og Aron videre. Gå i dybden med bevegelsen klatring. Bruke trefiguren til å vise hvordan kroppen brukes når man klatrer. Tegne en skisse av det.

Sammling Vi snakker og viser fra bildene som Aron og Viljar har tegnet av seg selv i bevegelse når de klatret. De viser fram og Aron forteller at når han blir sliten i hendene så bruker han tennene for og holde seg fast, Viljar viser fram at viss ikke mister han balansen. Så utfordrer vi Linus og Georg.

Prosjektsamling Synger kinesisk sang. Viljar kjenner den litt igjen. Georg begynner å prate om Thailand. Vi skal ha prosjekt om bevegelse, så Bente spør om hvilke bevegelser de gjør i Thailand. Georg: morfar bare sitt på rompa på en gammel stol. Det er fordi det er mye mygg der. Viljar: i Kina gjør de det samme som oss. De kan velge.

Balansering Hvorfor har du hendene på hver side av kroppen når du balanserer? Ida: vet ikke. Kommer akkurat på at i stedet for å tegne hvordan kroppen brukes, vil vi gå tilbake til tumlerommet å se nærmere på hvordan vi bruker kroppen og hvorfor vi gjør det vi gjør med ulike kroppsdeler. Kan vi gjøre bevegelsene på andre måter?

Hvordan bruker du kroppen når du balanserer? Jeg går med føttene og jeg holder meg med hendene. Kan du balansere med hendene på hodet? Er det lettere eller vanskeligere? Vanskeligere. Hvorfor?

Etter teori skal vi nå over på praksis - tegning og leire Alle på gruppa har nå vært med på å lage ulike bevegelser på tumlerommet og fått reflektert rundt hvilke kroppsdeler vi bruker. De har også blitt utfordret på å gjøre samme bevegelser på en annen måte. Er det da den samme bevegelsen? Tigre skal nå få tegne kroppen og Løver og Haier skal få lage bevegelser i leire.

Veileder litt hvor kroppsdelene skal være

Aron måler og skjærer av så føttene blir like lange Hva skal vi begynne med? Georg: hode Viljar: æ må ha pinne inni for å sett fast hode og til beina….det burde holde. Georg: sitter og venter på hjelp for han får ikke til og sette på armene…Bente æ gjør ingen ting. Bente: Aron kan du tegne på ansikt. Aron går og henter tusj, nei se på hva de andre gjør. A: å!! pinne kan æ lag med, han gir også pinne til Georg så han kan lage ansikt.

Linus og Sara lager Sara som balanserer Hvilken kroppsdel er det lurt å begynne med først? - Hodet, så kroppen.

To utgaver av Sara