Nasjonale mål og hovudprioriteringar for 2010 Koordinatorsamling 02.03.2010 Skei Hotell.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om folkehelsearbeid
Advertisements

Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
Elsie Brenne, prosjektleder, kst. folkehelsesjef
VELKOMMEN TIL KURS | |.
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Dahlgren & Whitehead 1991.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
Planer, ideer og visjoner
FYLKESMANNEN I AUST-AGDER Fylkesmannens rolle i folkehelsearbeidet i lys av ”Nasjonale mål og hovedprioriteringer” Kristiansand Sidsel Birkeland.
Universell utforming og folkehelse. Helse i plan som verktøy •Femårig utprøvingsprosjekt i samarbeid mellom MD og Sosial og helsedirektoratet –oppfølging.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Helse i Plan. Bruk av kommuneplan som verktøy i folkehelsearbeidet 11. april 2008 Tromsø INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Folkehelsemeldingen - hovedtema og strategier
Fylkeskommunens rolle og innretning på folkehelsefeltet
FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE RUSFØREBYGGING Forankring: Programmet ”Folkehelse og helsesamarbeid” Målsetting: Målsettinga er å redusere alkoholbruken.
Skole helsetjeneste Helsestasjon og skolehelse tjenesten har som mål å nå alle foreldre, barn og unge fra 0 –20 år individuelle og grupperettede tiltak,
Partnerskap om folkehelse i Møre og Romsdal
Folkehelsestatistikk – muligheter, hensyn, begrensninger
Folkehelsearbeid Nasjonale mål og prioriteringer for kommunene i 2010 Kristiansand
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, strategi Av Vigdis Heimly.
1 RESSURSGRUPPER NETTVERKSSAMLING mars 2009 Toril Skoglund.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Folkehelsearbeid i Lier kommune
Regional transportplan Agder
Skole helsetjeneste Helsestasjon og skolehelse tjenesten har som mål å nå alle foreldre, barn og unge fra 0 –20 år individuelle og grupperettede tiltak,
TEMADAG OM ERNÆRING OG TANNHELSE I ELDRE ÅR
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Østfoldhelsa og Østfold analyse Tanker rundt Samhandlingsreformen Kjell Rennesund.
FRISKLIVSSENTRALEN I STRYN
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
TILSYN FOLKEHELSE  Brev frå fylkesmann  Praktisk tilrettelegging og rykte går…  Møte med rådmann og kommunalsjef  Innsending av dokumentasjon.
EN DRIVKRAFT FOR UTVIKLING 1 Hva gjør fylkeskommunen som folkehelseaktør ? Thore Westermoen Fylkesordfører Vest-Agder.
Folkehelseoversikter – Én for alle – alle for én!.
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
Regional planstrategi
Mulighetenes Oppland Oversikt over helsetilstanden og påvirkningsfaktorer som grunnlag Folkehelseloven stiller krav til fylkeskommuner og kommuner om å.
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
Folkehelseinstituttet som støttespiller for kommuner og fylkeskommuner innen helseovervåking – hva tilbys? Else-Karin Grøholt Avdelingsdirektør Folkehelseinstituttet.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Planstrategitorg 21. september 2011 fylkesvaraordfører Svein Christoffersen Styringsutfordringer, prioriteringer og samhandling.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Frå regional organisering til lokal handling i Sogn og Fjordane.
Kyrre Kvistad Folkehelsekoordinator Nord-Trøndelag fylkeskommune
Bærekraftig samfunnsutvikling
Arbeidsgruppemøte 2.desember 2010
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
I hierarkiets skygge? Nye dialogbaserte styringsordninger mellom regjeringen og fylkeskommunene Resultater fra et utviklingsprosjekt om samhandling mellom.
Nye spørsmål i skjema 1 ”Personell og verksemd i kommunehelsetenesta”
Fagdag om evaluering innen folkehelsearbeid i kommunene Sted: Scandic Stavanger City Tid: 5. desember 2017 kl Påmeldingsfrist: 21. november.
Ungdata i folkehelsearbeidet i Vestfold
I hierarkiets skygge? Nye dialogbaserte styringsordninger mellom regjeringen og fylkeskommunene Resultater fra et utviklingsprosjekt om samhandling mellom.
Hvordan støtte kommunene med å få oversikt over folkehelsen – og kommer vi videre fra oversikt til handling? Sigri Spjelkavik – rådgivar folkehelse.
Implementering av kompetanseplaner/strategier
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Folkehelsetiltak i regi av Hordaland fylkeskommune
Folkehelse - et felles ansvar
Lokalt og regionalt folkehelsearbeid
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Nasjonale mål og hovudprioriteringar for 2010 Koordinatorsamling Skei Hotell

Prioriterte område nasjonalt Reduksjon av sosiale helseskilnader Fysisk aktivitet Kosthald, tobakk og rus Astma og allergi, radon Diabetes, støy, psykisk helse Universell utforming Førebygging av uønska svangerskap og abort HIV-førebygging Ulykker som medfører personskade

Det førebyggande arbeidet i kommunane skal styrkast Midlar i rammene for 2010 –Oversikt over helsetilstand og påverknadsfaktorar –Styrke helsestasjon og skulehelseteneste –Etablere og utvikle lågterskeltilbod Vidareutvikle det breie tverrsektorielle folkehelsearbeidet, og at kommunehelsetenesta deltek

Fylkeskommunen Fylkeskommunane skal vere pådrivar for og samordne det sektorovergripande folkehelsearbeidet Skal understøtte kommunane i deira arbeid Ha nødvendig oversikt over helsetilstand i fylket og faktorar som påverkar denne Regional planstrategi som arena for forankring og prioriteringar Forpliktande samarbeid i gjennomføring av planar og handlingsretta tiltak Vidareutvikle samarbeidet med tannhelsetenesta

Samarbeid med Fylkesmannen om folkehelse Aktivitetsmidlane til fysisk aktivitet, ernæring og tobakk er overført til fylkeskommunane si ramme Sikre at innarbeidde tiltaksområde vert vidareført Drift av ressursgrupper og aktivitet som vert generert av desse Partnarskap for folkehelse – fylkesmannen skal delta

Staten utarbeider Rettleiar for kommunane sitt sektorovergripande folkehelsearbeid Notat om fylkeskommunane si rolle i folkehelsearbeidet Felles indikatorar for helseopplysning slik at ein kan samanlikne på tvers av fylke