Nesoddtangen Vel Årsmøte 03.03.2015 Pkt. 8 – Oppgaver for styret i neste periode Utbygging.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvorfor det - hva snakker vi om?
Advertisements

UU og Fylkesmannens rolle
Tore Mauseth, plan- og miljørådgiver Årsmøte Støyforeningen 15.mars 2012 Støyhåndtering etter plan- og bygningsloven.
Forelesning mars 2008 LAA 234 Landskapsanalysemetoder 2008
Hvordan kan økt arealutnyttelse kombineres med gode bokvaliteter?
Hovedstrategi for Statsbygg
SNØSCOOTERLØYPER FORSØKSORDNING. Bakgrunn • Strategisk næringsplan vedtatt 2012 – ønsker snøscooterløyper. • MD inviterte til deltakelse i forsøksordning.
Cicignon – Fra gammelt sykehus til ung bydel i Fredrikstad
Landskapstilpasning og krav til teknisk infrastruktur
MULIGHETSSTUDIER BYREMO
PLANFORUM SØR-ODAL KOMMUNE
Vest-Agder fylkeskommune Seminar Bokvalitet – etterlyses! Kommunens syn Er planene gode nok? Blir resultatet kvalitetsmessig bra? Foredrag 15. november.
GRUPPE 14 Bygging i 100-metersbeltetGruppe F
”Blåbærskogen / Togskogen”
Maria Wirkola Plansjef
Fradeling av boligtomt Jacob Sæthres veg 4 – Klage på avslag
5. oktober 2010 Kjetil Helland ByBo AS
KMBY sak 365/11 Fjellveien 40 A 8. Desember 2011
BEHANDLING AV BYGGESØKNADER I MARKA
Forsøksordning med snøscooterløyper Gjennom arealplanlegging etter plan- og bygningsloven.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Universell utforming i Mandal kommune.
Reguleringsplaner.
Levanger kommune Orientering til Plan- og utviklingskomiteen – Johannes Bremer, Innherred samkommune BAKKEN REGULERINGSPLAN.
ISA-ene kan bli forskrifter - hva er utfordringene? ISA-ene kan bli forskrifter - hva er utfordringene? v/ avdelingsdirektør Anne Merethe Bellamy DnR-dagen.
Planbestemmelser.
Begrensninger og muligheter
KOMMUNEPLANLEGGING OG BIOENERGI. ET EKSEMPEL FRA HAMAR KOMMUNE Plan- og utviklingsavdelingen.
OBOS sin rolle i utvikling av drabantbyene
Kommuneplanen Del av en planstrategi (fra 2012) Samfunnsdel Arealdel Handlingsdel (fra 2012)
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
nye boliger innen 2015.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Enhet plan- og samfunnsutvikling Hege Hornnæs Alexander Mysen
Felles informasjonsmøte for befolkningen i Hallenskog
Kommunenes tilrettelegging for boligbygging
Forslag kommuneplanens arealdel Januar 2015.
Innledning til: Tilsyn, hva finner vi av avvik og hvordan lukke disse avvikene? Regelverk og veileder; § 3a og rapport fra ROS.
Utbyggingsavtaler - strategi
 Utbyggingsavtale er helt nødvendig for å avklare kostnadsfordeling mellom privat offentlig.  Kommunen må være flikere til å bidra med kostandstilførsel.
Reguleringsplan - planprosess
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og administrasjonsavdelingen Kommuneplanens arealdel Kommunen skal ha en arealplan for hele kommunen som viser.
EIDET VELFORENING Årsmøte / Generalforsamling Tirsdag 13.mars 2012 kl
Hvorfor ha en plan? Virksomhetsplan = tydelighet og fokus Tydelighet
Boligbygging i planperioden (antall boliger) Kommuneplan for Asker
DES – klubben i Skedsmo Ble stiftet i DES-klubben er en organisasjon som arbeider for å skaffe godt voksne mennesker en trygg, funksjonell, rimelig.
Forslag til reguleringsplan for Tømtebakken 5 Gjeldende regulering – fra 1922.
Grendene Fokusgruppemøte 9. mai 016. Utfordringer Lite strukturerte grender Vansker med å nå frem til beslutninger. Vansker med innsikt og påvirkning.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
TEMAMØTE 22. OKTOBER Reiseliv, fritidsbebyggelse, skiløyper/brøyting, landbruk, miljø og utmark. «Bakgrunnsteppe» for arbeidet med kommuneplanens.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Landbruk i utvikling – en utfordring for kommuneplanleggeren.
Boligpolitisk strategi - prosess > Kommuneplan 2014 > Utfordringsdokument 2014 > 1. gangs behandling i FSK/ PSN juni 2015 > Høring juni –
Boligpolitisk strategi - prosess > Kommuneplan 2014 > Utfordringsdokument 2014 > 1. gangs behandling i FSK/ PSN juni 2015 > Høring juni –
Befolkningsutvikling Lierne Innovativt næringsliv i vekst Mange nyetableringer Pessimisme snudd til optimisme.
Allemannsretten i strandsonen Vestby kommune Lars Grimsgaard Plansjef.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
Vann og avløp Seterveien - Dalbo. Tekst 2 Vedtatt av kommunestyret 2009 Revidert tiltaksplan vedtatt av kommunestyret 2014 Hovedplan for drikkevann og.
SENTRUMSKONFERANSEN 15. SEPTEMBER 2016 BO i – ARBEIDE i – HANDLE i – og OPPLEVE BYEN.
Kommuneplanen – samfunnsdel og økonomi
Undergrunnsløsninger for renovasjon i Asker
Planprogrammet skal sette rammen for rulleringen av kommuneplanens arealdel, og er en del av oppstart for kommuneplanarbeidet. Planprogrammet skal gjøre.
Områderegulering for Øvre Sem
Samfunnssikkerhet og ROS!
Strategiplan 2019 – 2022 For et bedre miljø og en grønnere hverdag
Fornebuseminar 3. mai Ove Ellingsen.
Ambisjoner for utvikling i Alta
UU og Fylkesmannens rolle
Detaljregulering Bertramjordet Borettslag
Utskrift av presentasjonen:

Nesoddtangen Vel Årsmøte Pkt. 8 – Oppgaver for styret i neste periode Utbygging

Styrets prinsipielle holdninger vedr utbygging Hovedmål: Bevare områdets karakter og kvalitet I dag er området preget av: -Frittliggende boligbebyggelse -Primært en- og tomannsboliger -Tomtestørrelser på minimum 750 kvm -Grønne lunger -Begrenset gjennomgangstrafikk i boligveiene -Gangsoner -Friluftsområder, eks. Kystkulturstien, strender

Områdeplan for Nesoddtangen, pågående regulering

Områdeplan for Nesoddtangen, forts. Høringsuttalelsen fra Vel’et påpeker følgende: -Tomtestørrelse minimum 750 kvm. -Må ta hensyn til strøkets verdi som gangsone, herunder adkomstvei for gående til/fra Tangen-området og Nesoddtangen brygge. -Sikre at biltrafikken sluses korteste vei ut til Tangenveien fra boligområdet, dvs minimere gjennomgangstrafikk på småveiene.

Nesoddtangen Vel – Øvre Utsiktsvei 29

Utbygging av Øvre Utsiktsvei 29, forts Området er regulert for 3 frittstående boliger. Deler av tomten er regulert som LNF* område. Utbygger presenterte plan for bygging av: -30 boenheter -45 parkeringsplasser i underjordisk garasjeanlegg Utbygger hevder kommuneadm. oppfordret til bygging av leiligheter. *LNF = Landbruks, natur- og friluftsområde

Utbygging av Øvre Utsiktsvei 29, forts. Styret stiller seg kritisk til foreslått plan fordi: -I strid med gjeldende reguleringsplan/ kommuneplan og byggeforbud i LNF-område. -Endre områdets karakter og bomiljø i negativ retning. -Vesentlig økt trafikkbelastning i et område som i stor grad benyttes av myke trafikanter (gangsone). -Forringelse av kulturmiljø og friluftsområder (Kyststien). -Kan skape uønsket presedens for fremtidig eiendomsutvikling i området.

Utbygging av Øvre Utsiktsvei 29, forts. Andre problemstillinger: -Tillit til vedtatte reguleringsplaner -> Varighet og krav ved evt omregulering -Demokratiske prosesser på Nesodden -> Hvem styrer utviklingen -Mangler helhetlig plan -> Tilfeldighetene råder (utbygger kjøper opp tomter) -> Dersom økt fortetting ønskes, må dette inn i planverket og konsekvens for off. områder, infrastruktur mm må kartlegges og hensyntas.