Den miste verdensdelen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
VIETNAMKRIGEN Krigen mellom SØR-VIETNAM og NORD-VIETNAM fra 1963 til USA og Australia støttet Sør-Vietnam - og Kina og Sovjet støttet kommunistiske.
Advertisements

I.
Oppsummering og spørsmål
Midtøsten, Iran, Afghanistan
Jorden sluttet å rotere
Organ- isasjo- nen Wycliffe Bibeloversettere har som mål at alle folkeslag skal få Guds Ord på sitt eget språk. Bible Translators OBS: Man må trykke to.
YORDANOS. Rahel. Hamed. PATTHAWEE
Australia - En presentasjon.
Å være eller å drite i været
Klimasoner.
En reise jorda rundt Livsbetingelser med utgangspunkt i naturressurser: Riktig atmosfære Tempratur Trykk Beskyttelse mot stråling Tilgang på vann Årstider.
(Konf+årstall)-QUIZ (dette er en mal som må tilpasses lokalt, la kreativiteten få fritt spillerom! Tilpass etter tema og opplevelser dere hadde i løpet.
SAMMEN FOR DE FORFULGTE
Globale sirkulasjoner og forskjellige klimatyper
SPANIA!!!.
Aboriginere Et urfolk i Australia.
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
Konflikter som preget verden
Jordoverflata – dannelsen av de store jordformene
REGNSKOGEN MENNESKENE HUGGER NED TRÆRNE I RENGSKOGEN
Her begynte vi NRK Super vi skal være et viktig veksthus for barn
Thailand Flodbølgekatastrofen rammet Thailand
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
VERDENSROMMET Av: Hannah.
845 – Guds sønn steg ned å tjene
Brasil – Rio de Janeiro ”Rio de Janeiro er en av verdens mest berusende storbyer. Her bader og soler du deg midt i en by med flere millioner innbyggere,
INTERNASJONAL UKE AFRIKA.
FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.
Henrik Ibsen Norsk verdensberømt forfatter
Å være eller å drite i været -om å skape et rettferdig klima.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Gulfebervaksinasjon og andre nyheter Preben Aavitsland for FIRM, 10. september 2011.
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Botswana Gruppe 1.
Mount Etna AV ANETTE OG SYNNØVE.
Isen Breer En Isbre Antarktis Isbreer Norge Isbreer
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
De forente stater: USA.
Presentasjon for Framtidens byers nettverkssamling WWF-Norge ved Ina Toften 21. november 2008.
Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
PORTUGAL - Hovedstat: Lisboa - Innbyggertall: 10.5 mill.
Quiz 8 våren mai 2013 Spørsmål m/tema: ”Jorden rundt” © Erik Strømsøe
Smittevern og innvandrere Hans Blystad Avdeling for infeksjonsovervåking Smittevernkonferanse Bodø mars 2015.
Regnskog og klima.
Den kan veie opptil 275 kg. Den kan veie opptil 275 kg. Den kan bli opptil 3,5 m høy. Den kan bli opptil 3,5 m høy. Den legger normalt 2 egg i året. Den.
Fylker, Byer, Elver, Vidder
Andre verdenskrig Bilde: Sovjetisk soldat feirer seieren i slaget ved Stalingrad. Foto: Deutsches Bundesarchiv.
Samoa I. Fakta om landet  29 grader C  km. luftlinje unna Norge (Oslo-Miami-Oslo) ”Stressnivået er lik null, og vi kan vedde på at det ikke finnes.
Islams historie Ørkenlandskap i Saudi-Arabia. Foto: Pedronet.
DUBAI  En av de sju emiratene i UAE på den arabiske halvøya i Vest-Asia ved Persiabukta.  Den nest største byen etter Abu- dhabi.  En vakker, stor.
AMAZONAS. Kart over Amazonas. Amazonas er ei elv i Sør-Amerika. Den er verdens største elv regnet etter nedslagsfelt og vannmengde, med en middelvannføring.
Jordskorpen. Jorden under oss beveger seg hele tiden. Bevegelsene foregår svært sakte. Jordens bevegelser gjør at fjellkjeder blir til, at vulkaner oppstår.
SØR AMERIKA.  Sør Amerika er 7000 km langt fra Colombia til Chile.  Sør Amerika grenser mot Stillehavet i vest og Atlanterhavet i øst.  Mesteparten.
Istid. Vi kjenner til at jorden har vært gjennom fire store istider. 2,7-2,5 milliarder år siden: Første store istid millioner år siden: Andre.
Kapittel 14. Fattigdom og utvikling Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a definere.
Jordas ytre krefter.
Geologiske tidsskalaen
Solsystemet vårt. Jorda sammen med sju andre planeter hører til solsystemet vårt som ligger i galaksen Melkeveien. Planetene befinner seg langt fra hverandre.
New Zealand.
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Jordas ytre krefter.
Kap.11 Istida forma landskapet i Noreg
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
Jordas ytre krefter.
Buddhismen Vokste fram i et hinduistisk miljø.
Kap. 3: Jordkloden Dere husker kanskje litt fra forrige gang vi hadde geografi? Stikkord: Pangea (Alfred Wegener) Platedrift, kontinentalplater Havbunnsspredning.
Kapittel 6 – klima og vegetasjon – del 2
Kap. 4: Landskapet endres
Utskrift av presentasjonen:

Den miste verdensdelen Oseania Den miste verdensdelen

Hvilke land ligger i Oseania? Australia Det er et eget kontinent, og utgjør den klart største delen av Oseania New Zealand Mange tror at det hører til Australia, men det er et eget land Papua Ny Guinea Halve øya tilhører Oseania, mens den andre tilhører Indonesia som ligger i Asia Fiji, Salomonøyene, Vanuatu, og Ny-Caledonia Dette er små øygrupper som ligger i Stillehavet. Noen er nesten helt uutforsket. Øyene kalles ofte koralløyer, eller atoller. Disse tilhører øygruppene, Polynesia, Melanesia, og Mikronesia

Landskap, vær og klima På kysten ved Stillehavet er det mye vulkansk Stikkord: - Det er mye vulkansk aktivitet New Zealands nordlige del og Papua Ny-Guinea har aktive vulkaner Sør New Zealand ar daler og fjorder etter isbreene Australia er gammelt, og slipt ned av vær og vind På kysten ved Stillehavet er det mye vulkansk aktivitet. Dette bærer landskapet preg av, men det gjør også kysten utsatt for tsunamier. Vulkanen Rabaul i Papua Ny-Guinea hadde sitt 6. utbrudd på 200 år i 1994. Hele byen ble dekket av en meter med aske Nordøya i New Zealand er vulkansk. Den har vært rolig i mer enn 1800 år (siste utbrudd i 186 e. kr.) men den regnes fortsatt som aktiv. Sørøya er preget av isbreer som har gravd ut daler og fjorder. Dette landskapet kan minne om Norge. Lord of the Rings er spilt inn her.

Landskap, vær og klima Selve kontinentet Australia er flatt og tørt. Det er svært gammelt, og det er flere hundre millioner siden de indre kreftene var aktive her (vulkaner, plateforskyvninger, fjellkjedefolder, jordskjelv, osv.) Dette er grunnen til at det er så flatt. Australia har blitt slipt ned av vær og vind i millioner av år. Oseania ligger i treklimasoner De nordligste delene (Ny-Guinea og de fleste stillehavsøyene) ligger i den tropiske sonen. Disse områdene har regnskog, og det er varmt og fuktig hele året. Mesteparten av Australia ligger sør i den subtropiske sonen. I denne sonen finner vi mesteparten av verdens ørken. Det finnes også store gresskledde sletter som kalles savanner eller stepper. New Zealand og Tasmania ligger i den sørlige tempererte sonen. De har årstider som minner mer om Europeiske forhold. Australia har mye vinproduksjon. Disse områdene lider nå under klimaendringene. Enkelte steder har det ikke regnet de siste 6 årene. Stikkord: Australia er gammelt, og slipt ned av vær og vind Tre kliasoner: Den Tropiske sonen Den Subtropiske sonen Den sørlige tempererte sonen Området Oseania er sterkt berørt av klimaendrinene

Les om språk på side 66. Les om Tikopia på side 67. Gjør Husker du oppgavene på side 65 og 67