Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika"— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika
Du skal planlegge en reise til landet og skal finne informasjon på internett om: klima og vegetasjon, religion, hovedstad, kultur, turistmål og kjente byer m.m. Oppgaven skal presenteres i PowerPoint med tekst, bilder, video og eller lyd Den skal og leveres skriftlig via fronter Den skal fremføres for klassen

2 Sør Amerika Er en av de sju verdensdelene
Er den fjerde største verdensdelen Kartet: På venstre side av verdensdelen finner vi Stillehavet, mens på høyre side har vi Atlanterhavet.

3 Land i Sør Amerika Chile Argentina Peru Bolivia Brasil Uruguay
Paraguay Ecuador Colombia Venezuela Guyana Suriname Fransk Guyana

4 Brasil

5 Klimaet og vegetasjonen i Brasil
I nord er regnskogsområdet Amazonas som består av et tropisk klima. I sør er deler av landet dekket av fjell og savanneområder med en del skog. Temperaturen er veldig varierende , og minsker gradvis fra nord mot sør Brasil blir regnet for å ha den mest frodige vegetasjonen i hele verden. Film fra Brasil

6 Befolkning og utvikling
Brasil var en portugisisk koloni Trukket til seg tusenvis av innvandrere. Befolkningen består derfor av hvite, svarte, blandede raser, indianere og andre. Det offisielle språket er portugisisk. Brasil er det eneste landet i Sør Amerika hvor dette språket snakkes.

7 Kultur Dreier seg mest om dans, musikk og fotball.
Kulturen i Brasil er påvirket av portugisisk kultur Landet har blitt påvirket av slavene som var i landet for lenge siden og andre innvandrere. Har en spennende matkultur. Mye av maten de bruker er ris, svarte bønner og krydder i sammen med kjøtt, kylling eller fisk.

8 Religion Ca. 80 % er katolikker
Den katolske kirke bekjenner seg til den kristne tro Tror på helgener (hellige personer som etter sin død kom rett til himmelen) eks. jomfru Maria Lærer at helgener går i forbønn for de levende Ca. 20 % er protestanter Protestanter er en samle betegnelse for ulike kirkesamfunn, eks. den norske kirke.


Laste ned ppt "Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google