Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb."— Utskrift av presentasjonen:

1 Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb

2 hvordan fungerer det? • jo, ved at klubbens/sitens administrator oppretter en bruker/redigerer eksisterende bruker og gir denne rettigheter til å redigere innhold (på et begrenset område) • det må opprettes en tilgangsgruppe som knyttes mot brukeren(om den ikke eksisterer fra før)

3 først – opprett brukergruppen I menyen til venstre klikk “UAM” Manage user user groups 1 2 3 4 5 6 1.Legg til gruppenavn 2. Legg til beskrivelse (valgfritt) 3. Sett lese access status (alle/medlemmer) -> Bør settes til “all” med mindre gruppen er lukket og skal bare kunne leses av medlemmer, posts/pages/categories vil ikke kunne leses av uregistrerte brukere/brukere som ikke tilhører gruppen dersom “only group members” er valgt 4. Sett skrive access -> Bør settes til “only group members” – alle brukere som er tilknyttet gruppen – se slide 6 5. Og velg hvilken rolle som skal tildeles (editor har etter administrator flest rettigheter) Ikke huk av for noen rolle, dersom det kun skal være enkelte brukere som skal knyttes til (Hukes det av for en rolle, har alle med brukere tilgang, som er registrert med denne rollen.) 6. Husk å lagre!

4 under users, velg “add new” Du kan legge til brukerer som allerede eksisterer i systemet til en site eller legge til en helt ny bruker. Her kreves det unike e-postadresser og brukernavn Dersom denne hukes av for, vil ikke den nye brukeren få bekreftelsesmail. Da må passord legges inn manuelt. Fordelen med dette er at bruker kan redigeres med det samme.

5 Bekreftelsesmail bruker • bruker får tilsendt e-post fra systemet, med URL til påloggingsside og påloggingsinformasjon • bruker blir aktiv etter første innlogging • det er lurt å bytte automatisk generert passord – se videre for redigering av bruker

6 klikk på brukeren for å redigere

7 knytt bruker opp mot brukergruppe 1. Scroll ned på siden Dersom brukeren ble opprettet uten bekreftelsesmail: 2. Lag et passord og gjenta 3. Send passordet med brukerinfo til den nye brukeren 4. Huk av for brukergruppen (f. eks. Klubbjournalist) 5. Klikk Update User nederst 1. Scroll ned på siden Dersom brukeren ble opprettet uten bekreftelsesmail: 2. Lag et passord og gjenta 3. Send passordet med brukerinfo til den nye brukeren 4. Huk av for brukergruppen (f. eks. Klubbjournalist) 5. Klikk Update User nederst 2 4 5

8 gå til Posts/Categories Dersom du oppretter en ny kategori, Kan du huke av direkte før du velger “Add” Skal du knytte til brukergrupper til eksisterende kaegori, klikker du deg inn i kategorien ved å klikke på navnet og huker av for gruppen og velger update Fordelen å knytte en hel category opp mot en brukergruppe er, at alle Posts som hører til denne blir “låst” til brukerne I brukergruppen.

9 Media (Ressurser) • NB: Man får tilgang til ressurser (bilder etc). Det er derfor av den aller største betydning at administrator sørger for at det gjøres avtale med den enkelte klubbjournalist om at det ikke er tillatt å fjerne ressurser (bilder). • Når de laster opp egne bilder er siten det redigeres i standard. Det betyr at alle kan benytte bildene i systemet.


Laste ned ppt "Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google