RPBA – Hvordan har oppfølgingen vært fra kommunene? Kompetansesamling Year of Soils 25.03.2015 VFK, plansjef Linda Lomeland.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan gjøre veksten bærekraftig?
Advertisements

Hvordan kan økt arealutnyttelse kombineres med gode bokvaliteter?
Spredt utbygging på jordbruksarealer
Regionrådsmøte 28. mai 2013 Hamar kommune v/ Tone Wabakken.
MULIGHETSSTUDIER BYREMO
Generelt om Randaberg Kommunen
Kommunes overordnede arealpolitikk/ utfordringer/ strategier
1. Gran kommune – planstatus:  Kommuneplanens samfunnsdel: – vedtatt i 1989 – vedtatt i 1998 – vedtatt i 2007  Kommuneplanmelding: – vedtatt i 2008.
Regionalt perspektiv på jernbane og knutepunktutvikling Regionrådet
Fibernett i dag Internett Hafslund
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Digital plandialog Felles løsning for 12 kommuner i Vestfold Trøndelagskartdagan Jon Arne Trollvik 12kommunesamarbeidet i Vestfold.
NÆRINGSAREALER Rapport fra 9k arbeidsgruppe 1. NÆRINGSAREALER - mandat 1.Lage oversikt over hvilke områder som –er ferdig opparbeidet (til salgs) –er.
barn og unge med funksjonshemming
12K-STYRET FRA REGIONALE NÆRINGSOMRÅDER TIL BÆREKRAFTIG AREALPOLITIKK
Jonathan Hall1 Historikk 1 Tidligere prosjekter: ”Regionalt samarbeid om vekst, bosettingsmønster og næringsarealer i Tønsbergregionen” (Andebu,
Veien videre for 9K Presentasjon i på Laholmenseminar 14. mars 2003 Harald Haug Andersen.
9-kommunesamarbeidet i Vestfold Hankø Oppsummering gruppearbeid Andebu, Hof, Holmestrand, Horten, Nøtterøy, Re, Stokke, Tjøme, Tønsberg.
Universell utforming og reguleringsbestemmelser
Presidentsamling D2290, Arendal, Jan 2007
Arbeidet med ny kommuneplan Karlsøy kommunestyre
Langsiktig arealstrategi
Planer og pågående prosesser som har betydning for næringsutvikling 1 Kommuneplanens samfunnsdel Kommuneplanens arealdel ATP-plan Buskerudbyen.
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter.
OPPSUMMERING Den offisielle start i går i kommunelokalet Ca. 75 deltakere Opplegg om kommuneplanprosessen og om kommunens framtidige behov 7 bord med debatt.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Overordnet mål og sluttprodukt
Arealplan, innspill, føringer og framdrift
Velkommen til Hobøl !.
> 9-kommunesamarbeidet Vekst og bosettingsmønster 2 Jonathan Hall.
Aktivisering av Vestby sentrum
Levanger kommune, kommunedelplan Sundet - Havna.
Forsøk med samordning av statlige innsigelser til kommunale planer (innsigelsesforsøket)
RMP-tilskudd Oversikt over utbetalinger og omfang av tiltak Gjennomgang av alle tiltakene i RMP med vektlegging av endringer Forvaltningsutfordringer.
Verdiklassekart i RPBA Klasse A (høyproduktive jordbruksarealer): Godt eller svært godt egnet til minst en av produksjonene nedbørsbasert korn, poteter,
Arealregnskap som oppfølging av fylkesplanen  En metode for å fordele den regionale arealpotten i fylkesplanen mellom kommunen i regionen  En metode.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Tilskuddsordninger i skogbruket Nærings og miljøtilskudd (NMSK) Skogsveier Skogbruksplanlegging Aktivitet og forbruk 2015 og tildeling 2016.
Arealplanlegging Kommunestyret Fagområde - Plan Medarbeidere: Wenche Hagestuen Dale, kommuneplanlegger Gunhild Haugum, arealplanlegger - 2.
Dialog i plansaker Bodø 21. april Pbl. § 1-1, andre ledd Planlegging etter loven skal bidra til å samordne statlige, regionale og kommunale oppgaver.
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
09/16 Nyhetsbrev fra Bevegelse Velkommen som leser av vårt splitter nye nyhetsbrev. Vi håper det faller i smak! så ny informasjon.
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Noen tanker rundt etablering av grønn grense Øyvind Dalen med bistand fra Gunnar Berglund og Rune Skeie.
Nyhetsbrev fra Bevegelse Velkommen som leser av andre utgave av vårt nye nyhetsbrev. Vi håper det faller i smak! så ny informasjon. 12/16.
SPR for SBATP og jordvern Olav Malmedal
Revisjon av Asker kommuneplan Offentlig ettersyn
Bærekraftig samfunnsutvikling
Langsiktige utviklingsgrenser i Vestfold – praktisk bruk og erfaring
Presentasjon 14. juni 2017 Rådgiver Magnar Simensen
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk Næringsperspektivet i revideringen av RPBA Verdiskaping Vestfold 6. september 2017 Rådgiver Magnar Simensen.
Tove Hellem Arealalternativ i byutredningen i Trondheim - en orientering til Lillehammer kommune
Kommunemøter RPBA - om RTP
SANDEÅSEN BOLIGUTVIKLING AS
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Utdanningsavdelingen Inntak og fagopplæring
Høringsmøte med regionale myndigheter
Kommuneplanens arealdel
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Bedriftsundersøkelsen næringslivets egne forventninger
Arealregnskap, fortettingspotensial og arealfordeling Nedre Glomma
Gran Ved rådgiver Per Erik Fonkalsrud
Kommunemøter RPBA - om RTP
OMRÅDEREGULERING SEGALSTAD BRU
Høring: Kommuneplanens samfunnsdel
Arealscenarier i byutredningen
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
69 % øp ø. Aktivitet i kommunene 2/19 13/24 20/44 31/47 22/36 20/22
Fritidsbolig - status Status og måloppnåelse
Utskrift av presentasjonen:

RPBA – Hvordan har oppfølgingen vært fra kommunene? Kompetansesamling Year of Soils VFK, plansjef Linda Lomeland

Kort om hensikten med RPBA

Behov Reserve Fortetting Nytt arealbehov Innenfor/utenfor langsiktig utviklingsgrense Rammer for kommunenes arealbruk

Nøtterøy og Tjøme har ikke langsiktig utviklingsgrenser Tjøme: vektlegger utvikling nær sentrum og skole, men legger i tillegg opp til mye spredt arealbruk. Ikke konflikt med jordbruk. Nøtterøy: legger til grunn kommunens utbyggingsmønster hvor konflikt med jordbruksareal unngås. Fører til en spredt utvikling, med mye boligområder i skogsområder. Utbyggingsmønsteret er ikke helt i tråd med RPBA, men inneholder heller ingen store konflikter. Kommuneplanene – en gjennomgang

Holmestrand, Hof og Re har felles planavdeling. Alle kommuneplanene legger RPBA til grunn. Hof: veksler ut noen forhåndsavklarte arealer med nye. Utsetter bruk av jordbruksareal. Holmestrand: velger å legge inn ett jordbruksareal til bolig i første kommuneplan med begrunnelse i knutepunktsutvikling knyttet til heis og jernbane. Re: venter med landbruksareal nær sentrum. Utfordrer utbyggingsmønster ved å legge til rette for mye vekst i Undrumsdal. Kommuneplanene – en gjennomgang

Sande har mye vekst, legger RPBA til grunn. Unngår konflikt med jordbruksareal. Svelvik: Planen ikke på høring enda. Kommunen legger opp til at en større del av utviklingen skjer i nordbygda enn forutsatt i RPBA. Lav vekst er begrunnelsen for at kommunen vil tenke nytt. Tønsberg: legger RPBA til grunn! Har valgt å ikke ta inn jordbruksområde ved Presterød. Kommuneplanene – en gjennomgang

Sandefjord fikk forhåndsavklart store arealer, mye landbruksareal. Kommuneplanen legger RPBA til grunn. Noe jordbruksareal ved Sørby ble vekslet ut med annet areal. Kommuneplanen utfordret RPBA gjennom å ta inn Store Bergan samt gjennom å flytte streken for langsiktig utviklingsgrense slik at flere mindre jordbruksområder ble innlemmet. Etter prosessen, med mekling og vedtak, gjenstår det en gjennomgang for å se hva som er endelig resultat opp mot RPBA. Må gjøres! Kommuneplanene – en gjennomgang

Larvik, 3 planer: Legger RPBA til grunn, men kommuneplanene inneholder mange utfordringer: Kommunedelplan Stavern legger opp til å innlemme mye landbruksareal innenfor ny langsiktig utviklingsgrense. Planene legger inn alt for mye nytt areal, og tydeliggjør ikke at fortettingsandelen skal oppfylles. Planen viser langsiktig utviklingsgrenser rundt små tettsteder hvor det ikke er ønskelig å legge til rette for stor vekst. Kommuneplanene – en gjennomgang

1.Kommuneplanene legger i hovedsak RPBA til grunn. 2.Kommunene legger generelt opp til høyere vekst enn det som vil komme, dermed også mer areal inn i planene enn nødvendig. 3.Regionalt nivå er i en utfordrende posisjon: på den ene siden er konfliktfylte arealer forhåndsavklart for kommuneplanene. På den andre siden har vi nå fått et mindre spillerom for å bruke innsigelse på konfliktfylte arealer som ikke er forhåndsavklart. Oppsummering