DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
THAILAND.
Advertisements

Å plante et håp Offer til ADRA, 9. februar. Hun har mange barn. Mannen ser hun sjelden noe til. Skuret, der hun bor, er laget av pinner, litt bølgeblikk,
Av: Kjetil Johnsen 3 venner.
Nasjonal dugnadskampanje 2012 – En veskeholder som gleder.
Hvorfor det ikke er så lurt at pengene følger eleven
Gjennomføring i videregående opplæring høst 2013 Foto: Bjarne Eriksen.
Inkludering i skole og fritid – en utfordring
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Praktisk (1): •Torsdag 27. oktober 2011 er innsamlingsdagen da elevene skal finne seg arbeid for å tjene penger til Siyakhula Educare Centre. •Det vil.
Skolelederundersøkelsen 2008
Skole.
NY GIV FOR SKOLEBIBLIOTEKET STEINKJER 1. DESEMBER 2004 Jeg har en drøm I have a dream (Martin Luther King) Biblioteket skal være hjertet på skolen.
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Marirosa Seu Stokkmo og Assad Nasir
Fra grunnskole til videregående.
Diakoni og trosopplæring
Velkommen til konfirmasjon i Røa og Sørkedalen
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
GOD MORGEN!. HVORDAN HAR DU DET I DAG? HVA HAR DU GJORT I FERIEN? HVOR HAR DU VÆRT? HVEM HAR DU VÆRT SAMMEN MED? HVA HAR DU SPIST OG DRUKKET I FERIEN?
Lag leddsetninger med som
Borre ungdomsskole
Bakgrunn for satsingen  Oppstart 2004  Opplæringsloven § 9A  Samarbeid mellom Barne –og familiedepartementet, Sosial og Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet.
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Videregående opplæring -NYE VEGER -NYE MULIGHETER NYE UTFORDRINGER.
Tanzania NLM startet arbeidet i Tanzania i Mye av NLMs arbeid er integrert i den lutherske kirke i landet, og de nasjonale kirkene har ansvaret selv.
Problemet og løsningen:
Utvekslingsår En del av din videregående opplæring.
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Manglerud skole ga aksjonspengene oktober 2014 til
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
REISEN TIL MUSIKALIA. MUSIKAL En musikal er et skuespill eller en film der man synger mer enn man snakker.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Drop-in Vennesla Kommune 3/ v=imKh51Ur3e8.
Velkommen til et nytt skoleår!
Velkommen til foreldremøte Ål vidaregåande skole
Nasjonalt råd for lærerutdanning Frafall fra videregående skole Hva gjør Drammen kommune? Tore Isaksen Utdanningsdirektør Drammen 22. sept
Båtsfjord 2100 innbyggere, alle kan fisk Alle bor på et sted, 90 km til neste sted med 1000 innbyggere Tette bånd mellom industri og det offentlige Utdanning.
Forkurs, TRES og Y-veien
Evangelical Christian Church, ECC En inspirerende misjonsstasjon i jungelen i Bangladesh.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Velkommen til konfirmasjon i Røa og Sørkedalen
Fattigdommen ingen ser
Samfunnsfaglig vinkling på slavehandel og slaverutene.
Bibelen til Kina 1. Bibler til Kina 2 Bibelen: Tidligere en forbudt bok 3.
De nye slaverutene jenter blir solgt hvert år, fra Nepal til andre land, som India.
BISTAND DET VOKSER AV (i dobbelt forstand) Kristen Fløgstad 21. november 2012.
Pietismen og konfirmasjonen ”Å vekke folket” Pietisme kaller vi den retningen som kom til Norge på begynnelsen av 1700-tallet. Pietistene.
Kampen om kompetansen – rekruttering av arbeidskraft Karrieresentrenes rolle Karriereveiledning i skolen og tilbud til voksne Nina Tande Hansen og Gry.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt i sept. 2011, redigert sept Justert 2015/2016 av stab og eldsteråd.
De nye slaverutene.
UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca påmeldte i Norge.
Internasjonalisering
Internasjopnalisering
sos-barnebyer barn på flukt
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Ohg’s INNSAMLINGsaksjon med impande
Dette er en presentasjon av skolen Cristiania i Lima, Peru.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !
Madagaskarkveld tirsdag 10. april.
HÅP I NORD-KOREA.
SKOLEUTVIKLING GJENNOM ERASMUS+
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre
Venner & valg Velkommen.
Kapittel 26 Å søke lån i banken
Videregående skole i Frankrike.
Utskrift av presentasjonen:

DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !

Mål: Å bygge en kristen skole som gir ALLE en mulighet! Minoritsgrupper og ”unprivileged” er prioritert

Det er ”admision” hver vår i mai og juni. Alle som har bestått SSC eksamen (10årig grunnskole) kan søke

EN VIDEREGÅENDE SKOLE MED PLASS TIL 700 UNGDOMMER – KLASSE 11 OG 12 LINJER FOR HUMANITÆRE OG ØKONOMI FAG – MED NATURVITENSKAP FRA 2013 UTVEKSLING MED KG (KRISTELIG GYMNASIUM, OSLO) FOR LÆRERE OG ELEVER! BYGGE FRAMTIDENS LEDERE I BANGLADESH! Hva drømmer vi om?

Internat og stipend til fattige kristne studenter som del av skolen Internater for gutter og jenter med plass til 20 gutter og 20 jenter.

Hvorfor et ”KG” i Bangladesh? Utdanning er nøkkel til utvikling. I Bangladesh kan bare 47,5% lese (nr 164 av 177 land) (iflg FN 2007/08) – Norge: 99% Bangladesh har ca 155 millioner innbyggere (Norge 5 mill) 1,6 millioner begynner i 1.klasse (nesten alle) 50 % er med går så langt som til 6. klasse Kun 10% går videregående (10 %) 1% kan ha håp om plass på et offentlige universitet (alle tall i flg Statistical Pocket book, Bangladesh 2007) ET SKRIKENDE BEHOV FOR SKOLEPLASSER ETTER GRUNNSKOLEN

Vi vil prioritere JENTER!!

BANGLADESH SLITER MED HØY KORRUPSJON PÅ ALLE NIVÅRER. LANDET TRENGER VERDIBASERT UTDANNING BEHOV FOR LEDERE MED INTEGRITET OG SOM KAN STÅ FOR DET SOM ER RETT UANSETT DE KRISTNE KIRKENE HAR BEHOV FOR DEDIKERTE LEDERE MED SOLID UTDANNING VI ØNSKER Å SE LEDERE VOKSE FRAM I ALLE YRKER SOM HAR MED SEG EN SOLID VERDI FORANKRING Hvorfor en skole med et kristent verdisyn?

VI ØNSKER Å FORME ENKELTMENNESKER

Alternativet til utdanning? Stor arbeidsledighet gjør at mange må overleve som dagarbeidere på landsbygda (tjener 15 kr pr dag) Mange trekker inn til tekstil industri i storbyene – (tjener kr i mnd – nok til seg selv, men ikke stifte familie på) Prostitusjon for jenter – trafficking er et økende problem (jenter selges til sexindustri i India bl.a.) Mange velger å dra til araberstatene og jobbe der og sende penger hjem

Felles løft av KG,Oslo og Normisjon KG (Kristelig Gymnasium) vil fortsette med innsamlinger til Martin Luther College. KG ønsker å bidra pedagogisk gjennom elev- og lærer utvekslinger. Normisjon tar ansvar for internatdrift for elever utenfra Dhaka og stipend for fattige elever. Normisjon ønsker at en misjonær er knyttet til Martin Luther College.

Vi kan gjøre mange ungdommers drøm til virkelig! 4000 kroner sikrer subisidert skoleplass for en student i et helt år! – 350 kr pr mnd! kroner sikrer internatplass for en student i et helt år! – 400 kr pr mnd! For 750 kr pr mnd i 2 år kan DU hjelpe en ungdom et stykke på vei slik at hun kan nå sin drøm! Vårt mål er internatplass til 40 og skolestipend til 100. Vi er i gang og vi klare dette!

Rut drømmer om å gå videre ! Jenta på forrige side heter Rut Besra, er santal og bor utenfor byen Dinajur. Hun er akkurat ferdig med første skoleår ved MLC (våren -12). Hennes far er uten jobb og mor er dagarbeider, vasker og koker for andre. Uten hjelp vil ikke Rut kunne gå på Martin Luther College.

KLASSE 11 OG 12 FRAM TIL 2014 SCIENCE – NATURFAGLINJE FRA 2013 BYGGE VÅR EGEN SKOLE – SÅ VI KAN SPARE DYR HUSLEIE OG KAN BLI HERRE I EGET HUS. MYNDIGHETENE PLANLEGGER EN REFORM SOM GJØR AT ÅRSTRINNENE 9 OG 10 BLIR INKLUDERT I VÅRT SKOLESLAG RUNDT 2014 SEINERE ØNSKER VI OGSÅ Å UTVIDE OPPOVER TIL KL 13 OG 14 EN DAG DRØMMER VI OM ET KRISTENT UNIVERSITET! Videre planer for Martin Luther College (MLC):