Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

THAILAND.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "THAILAND."— Utskrift av presentasjonen:

1 THAILAND

2 Fakta om Thailand 66 millioner innbyggere 95% buddhister 4% muslimer
0,7% kristne

3 Thailand, bare sol og sommer?

4 Vårt prosjekt holder til i Mukdahan i Nordøst - Thailand
Fra Mukdahan er det 70 mil til nærmeste strand! Nordøst – Thailand er den fattigste delen av Thailand Nordøst – Thailand er ca det som er innenfor den svarte boksen på kartet. Mukdahan ligger helt på grensen til Laos. Der den hvite boblen peker. I nordøst bor det ca 21 millioner mennesker De aller fleste er fattige risbønder

5 PROSJEKT: Kirkesenteret i Mukdahan
Kirkesenteret i Mukdahan er støttet av Det norske misjonsselskap (NMS). Det eies nå av Den evangelisk lutherske kirken i Thailand. I staben på kirkesenteret jobber det både NMS misjonærer og thaier. På Kirkesenteret (bildet øverst) er det kontorer, undervisningsrom og sovesaler.

6 Hva gjør man på kirkesenteret?
Kirkesenteret driver opplæring av lekledere. Lekledere hva er det? Lekledere er alle de som har ansvar i menigheten og som ikke er ansatt. Det vil si; vanlige folk! Kirkesenteret trener ledere i forskjellige menigheter (du ser kirkene på bildene). Bare en av disse er i Mukdahan (den nede til høyre). De øvrige ligger andre steder i Nordøst-Thailand. Alle menighetene har thai prester eller evangelister. Disse er med og styrer prosjektet.

7 Ledere inviteres til å komme til senteret og delta på ulike seminarer

8 Staben reiser ut og underviser lokalt i menighetene

9 Noen eksempler på ulike seminarer og arrangementer

10 Lokalt seminar for ledere i Fahuan menighet

11 Eirin trener forsangere/lovsangsledere

12 3 dagers seminar ved senteret

13 Kjartan underviser en gruppe cellegruppeledere

14 ”GO ON”ungdomsleder camp i Mukdahan

15 Hvorfor trene ledere???

16 Vi trener ledere fordi:
SAMMEN er vi sterke! Det var aldri meningen at presten skulle gjøre alt i kirken. Gud har skap oss med ulike gaver og evner, og dette gjelder ALLE! Vi er skapt for å være Guds barn. Vi lever her for å ære Gud ved å tjene og elske hverandre. Det er SAMMEN vi kan bringe evangeliet videre!

17 Vi er alle kalt til å være Jesus sine disipler, og til å lede/hjelpe andre!
I misjonsbefalingen (Matt 28, 18-20) kaller Jesus ALLE til å være hans disipler. Vi skal også hjelpe å ”gjøre” nye disipler. Å være Jesus sin disippel betyr å leve sammen med Jesus og lære av han. Alle som deltar på prosjektets seminarer lærer om TREET: Vi som kristne ligner på et tre. Vi trenger solide røtter. Vi må vite og erfare hvor ufattelig høyt Gud elsker oss! Når røttene får næring, så vokser treet! Da kan vi bli mer og mer lik Jesus.

18 Prosjektets visjon er:
Vi vil se vår kirke vokse ved å utruste ledere som igjen kan trene nye ledere. Prosjektets visjon er:

19

20 Prosjektet arrangerer IMPULS-Thailand sammen med IMI-Kirken

21 Litt mere om IMPULS... IMPULS-Thailand er det største ungdomsarrangementet som er arrangert i Den evangelisk lutherske kirken i Thailand (ELCT), ca 300 thai ungdom! Dette er veldig mye siden ELCT totalt bare har ca 3000 medlemmer fordelt på hele Thailand og alle aldersgrupper.

22


Laste ned ppt "THAILAND."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google