Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dette er en presentasjon av skolen Cristiania i Lima, Peru.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dette er en presentasjon av skolen Cristiania i Lima, Peru."— Utskrift av presentasjonen:

1 Dette er en presentasjon av skolen Cristiania i Lima, Peru.
Det er Foreningen Svalene som samler inn penger for å drive denne skolen. *** Utenfor storbyen Lima er det enorme slumområder med små, spinkle hus uten elektrisk lys eller innlagt vann.

2 De fleste av elevene på Cristiania bor
i et slikt hus. Vi er ventet, og blir bedt inn.

3 En av elevene forteller:
”Der vi bor har vi verken elektrisitet eller vann. Vi må leie strøm av en nabo. Vi kan kjøpe vann to ganger i uka fra en motor der vi kobler til en slange og henter vann i baljer og bøtter. Vi har bare ett rom, som er både stue og soverom. Vi har et bord med fire krakker. På den ene siden er det en etasjeseng der jeg sover nede og brødrene mine oppe. I en annen seng sover mor og far. Vi har også en liten TV og en kokeplate. Det er også et avlukke som er bad og do, men der er det verken vann eller avløp. Vi har en stor plastikkbalje som vi bruker til å bade i, og heller vann med et spann og en øse.”

4

5 Mange av jentene her har ikke mulighet for å komme på skole, det koster å kjøpe bøker, ta buss og kjøpe skoleuniform som alle må ha. Det viktigste for familiene er at guttene får gå på skole. Jentene kan arbeide hjemme eller passe mindre søsken. Derfor gir Cristiania gratis skole til jenter fra disse fattigstrøkene. På denne skolen går de fra 6. til 10. klasse. I tillegg til vanlig undervisning får de praktiske fag, heimkunnskap, data, frisørfag m.m. De får også middag på skolen, hjelp til skoleuniform og kan dusje og vaske klær der. 150 elever går på Cristiania, og har etter endt skolegang sjanse til å få seg et arbeid eller kan jobbe og studere videre.

6 Dette er Cristiania, som gir muligheten til jenter fra fattigstrøkene at de kan få en sjanse til en bedre framtid

7 Elevene må stille fint opp på geledd
før de går inn til undervisningen.

8

9 Vi besøker elevene i klasserommet, læreren bakerst.

10

11 Elevene på skolekjøkkenet tar oppstilling!

12 Tenk å få lære og lage mat på et ordentlig kjøkken!

13 Hjemme er det vanskelig, særlig uten vann…

14 Med kunnskaper i data …

15 …blir det lettere å få jobb!

16 Cristiania ha også et internat med plass til 24
elever, elever med store problemer.

17 Alle elevene får middag på skolen hver dag, for som regel er det ikke så mye mat hjemme…

18

19 Alle hjelpe til !

20 På spesielle dager er elevene stolte over å
representere skolen sin under paraden!

21 I utgangspunktet ville Cristianias elever hatt små muligheter til å få seg en skikkelig jobb som voksne, og et liv der de kunne forbedre sin situasjon – komme seg ut av fattigdommen. Etter at jentene har gjennomført 5 års utdannelse på skolen, har de gode sjanser til å få et bedre liv. De kan få et arbeid der de oppnår respekt, og barna deres vil også få bedre sjanser til å lykkes i livet.

22 Det meste av pengene vi får inn på SOS-festen går til Foreningen Svalene, som igjen sender dette til Lima. Der blir pengene brukt for å drive skolen Cristiania – kjøpe mat, betale lærerne ved skolen, kjøpe undervisnings- og kontormateriell og mye mer. For en ”normal” månedslønn i Norge kan vi lønne de fleste av lærerne på Cristiania! Ved innsatsen på SOS-festen gir vi mange fattige jenter en sjanse til å komme seg ut av fattigdom! Tusen takk for innsatsen!


Laste ned ppt "Dette er en presentasjon av skolen Cristiania i Lima, Peru."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google