Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

ARBEIDSEVNEVURDRING I NAV
Informasjon fra Nasjonalt Utvalg for Teknisk Fagskoleutdanning
1 ORIENTERING OM DISTRIKTSKONTORET FOR SELVHJELP I MIDT-NORGE.
Et program for ungdomsskolen
© Bergen kommune TETT PÅ •Tett individuell oppfølging, et nasjonalt forsøk i perioden 2006 – 2008, knyttet til Handlingsplan mot fattigdom som sikter seg.
ROM-prosjektet: Erfaringer og resultater fra et samarbeid mellom UiS og kommuner i Nord-Rogaland Øystein Lund Johannessen og Dag Husebø.
Samorganisering av sjeldenfeltet- hvilke muligheter gir dette for FOU? FOU- dag Frambu 5.april 2013 Odd Bakken og Terje Rootwelt Kvinne- og barneklinikken.
Hege Rismoen Kort om Elverum kommune  innbyggere  implementerte system for IP 2005  alle fagavdelinger har et ansvar  systemkoordinator.
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse
Hvordan ivareta BRUKERMEDVIRKNING ved rehabiliteringsforløp

”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
Rusmestringsenheter: Hvorfor – For hvem – Hva – Hvordan
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Kompetansekartlegging
PRESENTASJON AV NASJONALT SENTER FOR ERFARINGSKOMPETANSE INNEN PSYKISK HELSE NKLMS
Sosiale ulikheter i helse
På vei mot likevekt! Likevekt!.
Samling for Oppfølgingstjenesten med ledere 6. desember 2010.
Møre & Romsdal fylkeslag  Treffsted siste torsdag hver måned på Oasen Kreative Senter  Ellers etter ønsker fra medlemmene  Setter i gang selvhjelpsgrupper.
Dagskonferanse om selvhjelp, Trondheim - 2. sept Anne Berit Mong-Haug, rådgiver, Norsk Selvhjelpsforum Ta livet tilbake! Selvhjelpsarbeidet – lang.
Kompetansesenter rus Midt-Norge. KoRus Midt-Norge
Den digitale skole - Et prosjekt fra utdanningsdirektoratet.
Jenter i Bil og Elektro Et bedriftsutviklingsprosjekt 1.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Evaluering av Reisverket
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
Innlegg på konferanse, Tromsø,
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Helse Sør Kvalitetsstrategi Ingrid Risland Helse Sør RHF
1 Selvorganisert selvhjelp våre helse – ansvar og muligheter.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
Boligsosialt arbeid Formålet med det boligsosiale arbeidet er å motvirke og bekjempe bostedsløshet ”På vei til egen bolig” er regjeringens strategi for.
Hvordan utvikle kompetanse som bygger både på klinikk og forskning? Prosjektleder Finn Aasheim Opptrappingsplanen for psykisk helse Spesialistprosjektet.
Nasjonalt nettverk for læring og mestring innen feltet psykisk helse og rus Sigrid Bøthun, prosjektleder Oslo, 21. september 2011.
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
Bakgrunn for satsingen  Oppstart 2004  Opplæringsloven § 9A  Samarbeid mellom Barne –og familiedepartementet, Sosial og Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet.
VIP Introduksjon til nye kontaktlærere. Undersøkelser viser at Unge ønsker mer kunnskap om psykisk helse og at opplæringen skal foregå på skolen. Elever.
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Brukerorientering Et praktisk eksempel: Barnehagene i Lunner.
”HVA MENER DU?” FORSTÅ OG BLI FORSTÅTT
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
SELVORGANISERT SELVHJELPSGRUPPER Tilbyr fortløpende etter behov
Hverdagsrehabilitering Del 3 Brukermedvirkning
Det har vist seg at det lønner seg å snakke sammen – Vi har stedet å gjøre det på!
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
selvhjelp.no Selvhjelp Norge, Nasjonalt kompetansesenter for selvorganisert selvhjelp TLF:
Finnmarksnettverket Psykisk helse og rus -et redskap for selvhjelp- Siv Helen Rydheim (Prosjektleder)
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Velkommen til Igangsetteropplæring i Lyngen 27. og 28. november 2008 Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
Selvorganisert selvhjelp
Annonse i Finnmarken.
Temamøte Skole 2. februar 2009 Velkommen !. Skolen og grenda.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Velkommen til et nytt skoleår!
Vi ser Selvhjelp sprer seg! Erfaringer fra pilotfylket Møre og Romsdal.
NAV, Side 1 Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse  2007 – 2012  Bygger på erfaringer fra Vilje Viser Vei satsingen i NAV og opptrappingsplanen.
”Selvhjelp og Vilje” – veien til mer helse av Irene Sørensen Konferansen i Lyngen
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
© Den norske jordmorforening Tollbugata Oslo Tlf: Fax: E-post: Velkommen til kurs for kommunejordmorkontakter.
Har du et problem – har du også kunnskap.
Frisklivssentralen - en kommunal forebyggende, helsefremmende og rehabiliterende tjeneste Notodden Frisklivssentral Fagleder Reidun Kasin Skoje.
Sammen om psykisk helse- og rusarbeid v/avdelingsdirektør Anette Mjelde, Helsedirektoratet Regional nettverkssamling for psykologer i kommunen - Midt-Norge,
 Erkjennelse av at det en har gjort så langt ikke er tilstrekkelig  En kan ikke gjøre mer av det som ikke fungerer  Ønske om bedre samarbeid og samhandling.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.

Møteplassen Link Lyngen Lyngen kommune har gjennom opprettelsen av stiftelsen Link Lyngen lagt til rette for selvhjelpsarbeid i Lyngen. Jfr.” Psykisk helsearbeid for voksne i kommunene” IS 1332 s.49

Stiftelsen Link Lyngen skal: Være en tilgjengelig møteplass for Lyngens befolkning som har problemer i hverdagen sin. Formidle erfaringer ved bruk av selvhjelp i samarbeid med Knutepunkt Selvhjelp Norge Medvirke til etablering av selvhjelpsgrupper

Forankring: Plan for psykisk helsearbeid i Lyngen kommune ( ) Rehabiliteringsplan for Lyngen kommune ( )

Selvhjelpsprosjekt 2008 Prosjekt: ”Selvhjelp i Vilje Viser Vei” - et samarbeid mellom NAV Lyngen, Lyngen kommune og Link Lyngen. Et selvhjelpsprosjekt finansiert av Helsedirektoratet i 2008

Samarbeidsprosjekt Et samarbeidsprosjekt med lokale og nasjonale aktører for å ta i bruk selvhjelp som verktøy i gjennomføringen av målsettingen i nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse og Vilje Viser Vei tiltakene i NAV, og i det psykiske helsearbeidet i Lyngen kommune.

Lyngen som arena. Arbeidet skal utføres i Lyngen, slik at vi tar i bruk ressurser som allerede finnes lokalt i Lyngen og nasjonalt på selvhjelpsfeltet. Utviklingsarbeidet vil være tilgjengelig for andre kommuner i Norge.

Nasjonal plan for selvhjelp ”Selvhjelp er et prioritert område i Opptrappingsplan for psykisk helse.” Jfr. Nasjonal plan for selvhjelp IS 1212

Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse Strategien handler om å forebygge og hindre utstøting fra arbeidslivet …. og legge til rette for at de som ønsker det skal kunne nyttiggjøre seg sin arbeidsevne.... S.11

Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse. ”Selvhjelp som forståelse og arbeidsmåte vil derfor være et viktig bidrag for å skape god praksis på innsatsområdene i strategien” s.19

Folkehelse ”Gjennom deltakelse i selvhjelpsgruppe opplever mange at livsproblemer ikke utvikler seg til belastende psykiske problemer.” s.53 St.meld. nr 16 ”Respet for et sunnere Norge” Folkehelsepolitikken. ( )

Hovedmål Vi vil ta i bruk møteplassen Link Lyngen som arena for selvhjelpsarbeid, og muligheten for deltakelse i selvhjelpsgrupper, som et ledd i rekken av rehabiliterende tiltak i nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse og Vilje Viser Vei tiltakene i NAV Lyngen, og i det forebyggende og rehabiliterende helsearbeidet i Lyngen kommune.

Mål Aktiv deltakelse i eget liv og i arbeidslivet og å gjøre bruk av iboende ressurser.

Selvhjelp som verktøy Vi vil ta i bruk selvhjelp som verktøy i arbeidet slik at menneskene kan sette seg selv i stand til å ta i bruk egne ressurser og gjennom det bli aktive deltakere i eget liv og i arbeidslivet.

Målgruppen i prosjektet: Mennesker med psykiske problemer er en av målgruppene for NAV Lyngen og Vilje Viser Vei tiltakene. Målgruppen er en naturlig del av Lyngens befolkning og dermed også en av målgruppene til stiftelsen Link Lyngen.

Gjennomføring Markedsføring og informasjon - hjemmesider - pressedekning - lokal brosjyre - annonsering

Nettverk og samarbeid: - Arbeidsseminar /konferanser - Åpne møter/fagfolkmøter - Selvhjelpsgrupper - Opplæring av igangsettere

Evaluering - Løpende Rapportering - Tilgjengelig for knutepunktet

De enkelte elementer, strategier og veivalg vil bli utformet og konkretisert i samarbeid med faglig veileder og Knutepunket Selvhjelp Norge.

Planlagt samarbeid Lokale og nasjonale aktører er: - NAV Lyngen - Lyngen kommune - Stiftelsen Link Lyngen - Stiftelsen Norsk selvhjelpsforum - Knutepunkt selvhjelp Norge

Erfaringsbasert kunnskap Stiftelsen Link Lyngen besitter kunnskap om oppstart og drift av selvhjelpsgrupper Knutepunkt Selvhjelp Norge besitter kunnskap om opplæring av igangsettere

Forventede resultater: 1.Igangsetting av prosesser som skal være med på å ivareta målsettingen i Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse & Vilje Viser Vei tiltakene i NAV.

2. Dette er tidkrevende prosesser, nybrotts- og utviklingsarbeid. Dersom det er mulig på den korte tiden vil vi starte opp 2 selvhjelpsgrupper.

3. Legge til rette for opplæring av igangsettere lokalt i Lyngen i samarbeid med Knutepunkt Selvhjelp Norge.

4. Rapporteringen skal være tilgjengelig for det nasjonale knutepunktet Selvhjelp Norge.

5. Utviklingsarbeidet skal være tilgjengelig for andre kommuner i Norge.

Selvhjelpsforståelse En grunnleggende tro på at alle mennesker har iboende ressurser og at bevisstgjøring av seg selv i - samspill med andre - gjør det mulig å ta egne krefter i bruk.

Selvhjelp Selvhjelp er å gripe tak i egen muligheter, finne fram til egen ressurser, ta ansvar for livet sitt og selv styre det i den retning en ønsker. Selvhjelp er å sette i gang en prosess fra passiv mottaker til aktiv deltaker i eget liv.” Nasjonal plan for selvhjelp

4- 8 deltakere, både menn og kvinner. Gruppene møtes en gang i uka i 2 timer. Skriver under på et taushetsløfte. Melder fra hvis du ikke kan komme. Deltar så lenge du vil, men binder deg til 12 uker. Selvhjelpsgrupper i Link Lyngen

Vil du vite mer? Møteplassen Link Lyngen holder ”Åpent Hus” hver tirsdag kl 19 – 21 Alle er hjertelig velkommen!

Kontaktinfo Stiftelsen Link Lyngen Parkveien 21 på Lyngseidet (inngang ved tannklinikken) Telefon: Mobil: E-post: Fax: Kontaktperson: Gunn Anita Vang web: