Skoleinformasjon.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tariffavtale – vi? Informasjon til medlemmer i barnehager som ikke har tariffavtale Utdanningsforbundet februar 2011.
Advertisements

bortsetting av arbeid og innleie av arbeidstakere
Rettigheter og plikter i arbeidslivet
Ferieloven Turid Hatland.
Nytt regelverk for innleie - og kampen for et seriøst arbeidsliv
Språkpraksis Hvor har du språkpraksis?
Thor Åge Christiansen - organisasjonsarbeider
1 Et ungt og moderne fagforbund med nærhet til våre medlemmer... …sammen er JEG sterkere! Forbundet for Ledelse og Teknikk.
Norsk Skolelederforbund Samling – Troms 24. november 2009
• Ungdom, arbeid, skatt • Svart økonomi
Informasjon desember 2008 Forskrift om delvis allmenngjøring av Verkstedsoverenskomsten for skips- og verftsindustrien i Norge Fastsatt av Tariffnemnda.
Hovedavtalen HSH.
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Hvorfor bli medlem.
Arbeidslivskurs og språkpraksisoppgaver tilpasset B-løpselever
Oppgaver for tillitsvalgte
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Rettigheter og plikter i arbeidslivet
RETTIGHETER OG PLIKTER - ansettelsesforhold i Bærum kommune

Allmenngjøring av tariffavtale for byggeplasser
Lokale lønnsforhandlinger Hva er nytt etter tariffoppgjøret? Klubbinitiativet 21/5.
Velkommen! Bonusfilmen laget av Tromsø vgs - medialinja.
Hvem / hva er ? Norges største organisasjon for de som jobber!
Heltid – hvorfor det? Det store heltidsvalget Stokmarknes 2.april.
Forsøksordning i barnehage Hmmm Hvordan gå fram for å inngå lokale forsøksordninger?
11Jeg i arbeidslivet.
Oppgavehefte.
Velkommen til Fagforbundet
FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Arbeidstid. Definisjon Arbeidstid er den tiden du står til disposisjon for din arbeidsgiver. Arbeidsfri er den tid arbeidstaker.
Presentasjon av NTL NAV
Informasjon om oss stiftet februar Ut på tur..
Stipendiaters rettigheter
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Arbeidslivet må organiseres
 Hva gjør du om bedriften vil leie inn?  Hva gjør du om du finner ut at bedriften har leid inn uten at du har visst noe om det?  Hva gjør du om bedriften.
Oslofjordkonferansen juni 2012 Tiltakspakken - hva har vi fått og hva har vi ikke fått? Likebehandlingskravet og hvordan det vil bli forsøkt omgått.
1 Oslofjordkonferansen 18. juni 2012 Likebehandling av innleide – om de nye tariffbestemmelsene og forutsetningene for at de skal fungere forbundssekretær.
Hva koster medlemsskapet i Industri Energi? Noen sier at medlemskapet koster svært mye. Noen sier at en får mye for pengene. Noen sier at det skal koste.
Er avløseryrket noe for deg?
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Samfunnsviterne - hvem er vi?
Dine rettigheter og plikter som lærling
Politisk streik den 28.januar Forsvar arbeidsmiljøloven!!
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
Kapittel 12 Lønn, levestandard og livskvalitet
I ET HISTORISK PERSPEKTIV 1.1.3

Om lokallaget og skoleringstilbudet til arbeidsplasstillitsvalgte Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2014.
Den norske tannlegeforening Å være arbeidsgiver / ansatt Advokat Elisabeth Scarpello NTFs sekretariat NTFs landmøte 2008, fagdag for årskandidater og studenter.
FAGFORBUNDET Oppland Organisert? Hvorfor det?. Hva forsikrer du i livet ditt?
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 HTV – Samling 25. februar 14 Endringer i Arbeidsmiljøloven Vikar (Innleie) Og Midlertidig/Deltids ansettelser.
Bistand i arbeidsforholdet Parat bistår deg gjennom hele ditt yrkesaktive liv Du kan være medlem selv om du bytter jobb eller det skjer endringer på arbeidsgiversiden.
1 Kaffekurs omarbeidsmiljøloven VALGKAMP FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Valgkamp Tema: Arbeidsmiljøloven og retten til heltid.
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 Samling for plasstillitsvalgte og verneombud i bydel Østensjø  Ny som tillitsvalgt  Roller og oppgaver  Samarbeid.
Spilleregler i arbeidslivet. Arbeidslivet består av arbeidstakere og arbeidsgivere Arbeidstakere: er ansatt og får betalt for arbeidet de gjør Arbeidsgivere:
Avtalen/Hovedtariffavtalen ● En tariffavtale mellom et fagforbund og en arbeidsgiverorganisasjon omfatter: ● Lønn ● Arbeidstid ● ferie og andre forhold.
Lover og avtaler i arbeidslivet 1. Arbeidsmiljøloven 2.
Verdien av et organisert arbeidsliv Parats flaggsak 2016.
Et ungt og moderne fagforbund med nærhet til våre medlemmer...
► For deg som er vernepleierstudent MED ET FANTASTISK YRKESVALG!
Hvorfor skal jeg være med
► For deg som skal bli helsesekretær
Intern opplæring for nye tillitsvalgte i bedriften
Svart arbeid – stjeler fra deg!
Facebook: Pro Opplæringskontoret
Verving Thorbjørnrud
TARIFFOMRÅDER SPEKTER, OSLO KOMMUNE, VIRKE, NHO
Et ungt og moderne fagforbund med nærhet til våre medlemmer...
Facebook: Pro Opplæringskontoret
Utskrift av presentasjonen:

Skoleinformasjon

• • • Oslo

Landsorganisasjonen i Norge

Landsorganisasjonen i Norge LO - paraplyorganisasjon: 24 forbund 850 000 medlemmer Hovedkontor i Oslo 19 distriktskontorer - distriktssekretærer og ungdomssekretærer

Hvem er medlemmer i Fagforbundet? Studenter Lærlinger Pensjonister Ungdom Elever Arbeidstakere Helsefagarbeidere Frisører IKT-personell Rådmenn Feiere Brannmenn Sykepleiere Elevassistenter Renholdere Kontorfagarbeidere Førskolelærere Vaktmestere Fysioterapeuter Tannpleiere Miljøarbeidere Ambulansepersonell Aktivitører Barne- og ungdomsarbdeiere Bibliotekarer

Hva jobber vi med? Vår hovedoppgave er å jobbe for at våre medlemmer har gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Vi deltar aktivt i samfunnsdebatten og er med å legger premisser for utviklingen av denne.

Rettigheter og plikter i arbeidslivet Arbeidskontrakt Opplæring Lønn/lønnslipp Overtid/tillegg Ferie/feriepenger Pauser/fritid Oppsigelse Sluttattest

Plikter Møt opp i rett og avtalt tid! Utfør den jobben du er ansatt til å gjøre! Bruk påbudt verneutstyr og følg verneinstruksene! Meld fra tidlig dersom du blir borte fra jobben! Bidra til et godt og sosial arbeidsmiljø! Hold orden på arbeidsplassen din!

Organisert - Uorganisert Tittel: Uorganisert uten tariffavtale: Norsk Lov: LO organisert: Tariffavtale: Lønn: Ingen regler Tariffestet lønn, med minstelønn Arbeidstid: 9 t. om dagen og 40 t. i uka 7,5 t. dagen og 37,5 t. uka Overtidsbetaling: 40 % 50% til 100% + mer Helg og natt tillegg: Ingen Tariffestet Helligdagstillegg: Lønn kun for 1. og 17. mai Betaling for alle helligdager Arbeidstøy: Nei Følger med i de fleste avtaler. Diverse ubekvems-tillegg: (smuss-, høyde- og lignende tillegg) Ja, med i alle avtaler

Organisert - Uorganisert forts. Innflytelse over bedriften: Kun i henhold til aksjeloven Avtaler med regler for medbestemmelse Oppsigelser: I henhold til AML, ingen hjelp, må kjøpe egen advokat. I henhold til AML, i tillegg hjelp til forhandllinger. Gratis juridisk hjelp av tillitsvalgte og LO Ferie: I henhold til ferieloven, 4 uker og 1 dag. (10,2% feriepenger) Vi har nå forhandlet oss til 5 ukers avtalefestet ferie fra 2002. (12% f.p.) Arbeidskontrakt: AML krever at alle skal ha skriftlig arbeidskontrakt AML har heldigvis endret seg. Alle organiserte med avtale har hatt krav på dette lenge. Pensjon: Kan gå av ved fylte 67 år Avtalefestet pensjon fra fylte 62 år Påvirkning:   Er med å påvirke og jobbe for bedre lønns- og arbeidsforhold. Påvirkning av lover, utvikling og bedring. Streik / lockout: Ingen støtte Støtte ved streik og lockout. Utdanning: Ingen Støtte og egen opplæringsorganisasjon.

Elevmedlemsskap i Fagforbundet/LO Introduksjonsmedlemsskap For elver i vgs under 20 år Råd og veiledning LOFavør fordelene Fagbladet Gratis medlemsskap

Studentmedlemsskap i Fagforbundet/LO Råd, veiledning og juridisk bistand Kurs/konferanser LOFavør fordelene Fagbladet Innboforsikring inkl. i medlemsskapet Anbefales også elever i vgs som har jobb ved siden av skolen Koster kr 250,- pr. halvår

Velkommen! - som medlem i Fagforbundet/LO står du aldri naken når det blåser kaldt i arbeidslivet" For mer informasjon, se: www.jobberdunaken.no www.fagforbundet.no/ungdom