NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Finansieringsordninger
Advertisements

Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Del 2: Personlig økonomi.
Intro til INTRO Andreas Wefring Charlotte Engelmark
Leir-genial trosopplæring
Hurtiglading Petter R. Øyn Dette presenterer jeg •Hva er Transnova •Bakgrunn om ladestasjoner i Norge •Hvordan vi tenker rundt utbygging •Hvordan.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Gauldalskonferansen 2. november 2011 Lars E. Onsøyen.
Samlokaliserte boliger og store bofellesskap
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Om barn og unges mulighet for medvirkning
«Bedriftsutvikling tradisjonelt landbruk»
Forstandere i trossamfunn
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
Bymiljøavtaler Bård Norheim.
Helse og Rehabilitering Prosjekter som gir helse og livsglede
50 millioner til etablering av ladestasjoner i 2009 Camilla Nørbech
Del 2: Personlig økonomi.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Tilsettinger Januar 2014.
Hvordan lykkes med et prosjekt?
Royal Ministry of Culture and Church Affairs idrettsanlegg.no Seniorrådgiver Morten Roa Kultur- og kirkedepartementet, Idrettsavdelingen E-post:
Enova og industrien Sarpsborg 24. oktober 2013
Sikring av friluftslivsområder Seniorrådgiver Morten Thaulow Molde, 17 juni 2011.
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Høgskolen i Telemark 1.Studentopptak 2.Tre strategiske satsinger på tvers – status nå: 1.E-læring 2.Entreprenørskap 3.HiT sin miljø- og verdibaserte plattform.
Spillemiddelseminar 2011 – fallgruver i søknadene.
Avfallsplan Erfaringer fra en kommune
Innovasjon Norge – bygdeutviklingsmidler Gartnerdagene, Gjennestad 23
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Lierne II - en ekstraordinær satsing på næringsutvikling og bolyst Lierne II - fremtidens Lierne.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk rådgiver,
RADON BE – dagene 23. – 24. april 2003 Inger Vold Zapffe
Den anbefalte banken! Presentasjon på RAFF Seminar V Erik M Throndsen.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Oslo – flest utfordringer – størst oppmerksomhet
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
ETABLERING NAV Tromsø. NAV, Side 2 Etablering – NAVs oppgaver  Informere om regelverket  Dele ut søknader  Veilede i forbindelse med søknader.
Utbygging av infrastruktur for hurtiglading Miniseminar Gardermoen Asbjørn Johnsen.
Det norske velferdssamfunnet
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
SOSIALE MEDIA OG WEB Norges bryteforbund Inger Wold.
Asle Bogen, Orientering om skrotnisseprosjektet i Lenvik Plan og utvikling.
Innovasjon Norge – hvem er det ? Innovasjon - hva er det ?
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Norgesuniversitetets prosjektmidler Vigdis, Janne og Eva
Utfordring, skaperkraft og læring i trivsel og harmoni i pakt med natur og miljø Utfordring, skaperkraft og læring i trivsel og harmoni i pakt med natur.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Lansering av nytt tilbud! Kartleggingsstøtte til eksisterende bygg Kundeseminar 28. januar 2015 Håvard Solem, Programansvarlig.
Utviklingsfondet for skogbruket Skogprogrammet Bidrag til FoU – fokus på fremtiden Kristin Danielsen Avdelingssjef Landbruk og marin virksomhet Norges.
Regionale forskningsfond
TEMAMØTE FISKE SOM NÆRING. Innovasjon Norge –Gårdbrukere/grunneiere som har etablert seg som næringsfiskere har fått støtte hos Innovasjon Norge. Det.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Verdensdagen for psykisk helse
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Forretningsplan Oppbygging - Hensikt
Årets norske Leanvirksomhet Lean Forum Norge ønsker å kåre Årets norske Leanvirksomhet. Målet er å sette et fokus på virksomheter som kan være forbilder.
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
Havbruksnæringa sitt miljøfond Pengene skal stilles til disposisjon for prosjekter knyttet til fangst av oppdrettslaks til beste for villaksen, i en periode.
Sammen om digitalisering - kort om KS’ satsing
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
Pål Vegar Storeheier Forskningsdirektør, dr.scient.
Finansiering.
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Utskrift av presentasjonen:

NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012

NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. KOMMUNENES VIRKEMIDLER Bedriftsworkshop 22. november 2012

UTVIKLING OG SAMARBEID: Forretningsmodell. Forskning: Kundefokus i bedrifter: &feature=relmfu &feature=relmfu

KOMMUNALT UTVIKLINGSFOND Retningslinjer fra EØS reglement, RUP for Troms og egne planer. Årlig bevilgning fra Troms Fylkeskommune. Vi rapporterer på pengebruken til staten årlig. Hvordan er mitt prosjekt/ utviklingen målbar? Ramme 2012: Nordreisa Skjervøy

KOMMUNALT UTVIKLINGSFOND Noen kommuner har retningslinjer for å sikre god fordeling av midlene: -Gjennom beløpsbegrensing -Gjennom næringsstrategier Sett deg inn i kommunens, fylkets og statens satsinger -Verktøy :Nettsidene til kommunen din.

NÆRINGSPLANARBEID Nordreisa Nord-Troms Troms Hva vil du? Hvor skal vi? Hva er viktig for DEG? Følg med, ha en stemme!

KOMMUNALT UTVIKLINGSFOND STØTTER IKKE Drift Gjeldssanering Prosjekter som avsluttes / tilnærmet avsluttet i søknadsperioden Etableringer som vil konkurrere med etablerte virksomheter, Konkurransevridning. Fysiske investeringer som vei, energi og offentlige bygg Drift eller investeringer i offentlig tjenesteproduksjon og bedrifter Hva er Drift?

SKRIVE SØKNAD: 1. Søkers navn, virksomhet, organisasjons nr, bankkonto og fullstendig adresse 2. Formål med søknaden (Hva skal gjøres, hvem vil nyte godt av det og hvorfor bør vi støtte det) 3. Bakgrunn for prosjektet (Hva er problemet/ utfordringen som skal løses.)

SKRIVE SØKNAD: 4. Kostnadsplan ( Hva koster hele prosjektet, og hva koster delene; arbeidene, tjenestene, materialer etc) 5. Finansieringsplan (Hvem skal betale? Hvor er det søkt lån, tilskudd, egenkapital)

SKRIVE SØKNAD: 6. Organisering ( Hvem har ansvaret for gjennomføringen, hvem skal delta og hva er deres ansvar) 7. Tidsplan (Når begynner dere og når er dette ferdig)

SKRIVE SØKNAD: 8. Samarbeidsparter og faglig bistand 9. Forventede resultater ( hvordan måle resultat) 10. Vedlegg som for eksempel tilleggsdokumenter, selvangivelse, skatteattest.

SAKSBEHANDLING: Saker behandles fortløpende Saker med søknadsbeløp over kr skal til politisk behandling i Nordreisa. Ellers, næringsutvikler sammen med Ordfører eller leder av Nærings - og Kulturutvalget. Skjervøy har maks støttebeløp på kr