Møte med klassekontaktene

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte 3b – våren 2013 Oppmøte:
Advertisements

ABC FOR KLASSEKONTAKTER
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
FAU ved Sten-Tærud skole
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Salhus Skole Et trygt sted for læring hvor alle opplever mestring og utvikling i et inkluderende fellesskap.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Oslo kommune Utdanningsetaten Årvoll skole FAU FAU er forkortelsen for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre som har barn på skolen, er medlemmer.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Ingjerd, Beate, Kristin, Arne Olav
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
Hva er en foreldrekontakt?
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Årsmøte i foreldrerådet
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Nittedal 19. sept
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Hvorfor foreldremedvirkning?
Kurs for foreldrekontakter Ringshaug ungdomsskole høsten 2014
Foreldrekontaktenes rolle
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Klassekontakter Fire foreldrekontakter på hvert trinn. Det er ønskelig at alle gruppene er representert. To foreldrekontakter er fast i Fau og to er vara.
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Vår, 2013 FAU LASSA SKOLE. Agenda Velkommen Generelt om foreldrearbeidet ved Lassa skole Informasjon om arbeidsgruppene Fordeling på gruppene FAU LASSA.
Buøy skole 17. September 2008 Kommunalt foreldreutvalg i Stavanger
Hjem-skole samarbeid Auglend skole 29. september 2014 Nina Bøhnsdalen
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Visjon for bergensskolen: «Kompetanse for alle i mulighetens skole»
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2010.
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2011.
1 Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4 FAU skal være et bindeledd mellom foreldrene og skolen FAU skal være et forum for erfaringsutveksling.
1 Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4 FAU skal være et bindeledd mellom foreldrene og skolen FAU skal være et forum for erfaringsutveksling.
Hva er KOMFUG? KOMFUG er det kommunale foreldreutvalget for grunnskolen i Kristiansand Representerer foreldrenes interesser i grunnskolen Bindeledd mellom.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
SAMARBEIDSMØTE – KONSTITUERING FAU Onsdag Vestmyra skole.
Inspirasjon, Engasjement og Motivasjon
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
SU – Mortenstua skole skoleåret
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
Foreldreengasjement ved Lassa Skole
Skole/hjem-samarbeid
Velkommen til foreldremøte!
Teinå skoles hjemmeside.
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
Velkommen til foreldremøte 4.trinn
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
ABC FOR FORELDREKONTAKTER
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Samarbeidsmøte – konstituering fau
Foreldrerådets Arbeidsutvalg FAU 2019/2020
Kurs for klassekontakter Rossabø skole
Utskrift av presentasjonen:

Møte med klassekontaktene 16.10.2014

Plan for møtet: Klassekontaktenes rolle FAU sin rolle Arbeid med klassemiljøene

Det er lettere å gjøre en god jobb når man vet hva som forventes. Hvorfor eget møte? Det er lettere å gjøre en god jobb når man vet hva som forventes.

Mål for skole og hjem: - Et godt faglig- og sosialt miljø i klassen/gruppen - Null-toleranse for mobbing - Gode rutiner for samarbeidet mellom hjem og skole - Hensiktsmessig organisering av samarbeidet - Klare retningslinjer for håndtering av uenighet og konflikter Å engasjere seg i hjem-skole-samarbeidet er en investering i barns og unges trivsel og læring!

Hva er en foreldrekontakt? Foreldrekontakten er - representant for foreldrene i en klasse/gruppe - valgt - av og blant foreldre med barn i samme klasse/gruppe - bindeleddet mellom skolen/lærerne og foreldrene i klassen/gruppen

Valg av foreldrekontakter Foreldrekontakter velges av foreldrene i klassen/gruppen. Det bør velges to foreldrekontakter i hver klasse/gruppe. Arbeidet bør komme i gang ved skolestart. Sørg for kontinuitet/overlapping - bare én av foreldrekontaktene på valg av gangen. Valg på foreldremøtet om høsten Vanlig funksjonstid for foreldrekontakter er ett eller to år.

Foreldrekontaktenes oppgaver - Komme med innspill til saker på foreldremøter i samarbeid med kontaktlærerne. - Å ha jevnlige møtepunkt med lærerne om læringsmiljøet (faglig og sosialt). - Å lede klasse-/gruppeforeldremøtene sammen med kontaktlærer. - Å sørge for at det blir skrevet referat fra foreldremøtene. - Å holde kontakt med og hente innspill fra de andre foreldrene. - Ivareta elevers og foreldres interesser når det oppstår saker som gjelder hele gruppen, f. eks. spørsmål om overføring av barn til annen skole, skyss- og trafikkforhold osv. - Sørge for at nye foreldrekontakter blir valgt og at disse blir informert om sine oppgaver.  (Hentet fra FUG)

Flere forslag til oppgaver -Å lage forslag til årsplan for hjem-skole-samarbeidet i gruppen/klassen/trinnet (sosiale aktiviteter, oppgaver i forbindelse med fagene). - Å delegere oppgaver til de andre foreldrene. - Å forberede overgangen til ungdomstrinnet, evt. videregående opplæring. - Å ha kontakt med FAU. - Å ta kontakt med "nye" foreldre. - Å holde kontakt med tillitsvalgte elever, og elevene generelt og vurdere hva foreldrene kan gjøre for å utvikle et godt miljø i gruppen. Trekke elevene mest mulig med i kontakten mellom hjem og skole (Hentet fra FUG)

Taushetsplikt Som foreldrekontakt har du taushetsplikt (Forvaltningsloven § 13). Taushetsplikten gjelder både for de tilsatte i skolen og for foreldre som sitter i råd og utvalg, foreldrekontakter og personer som er frivillige hjelpere på leirskole og arrangement i skolens regi.

FAU sin rolle: Foreldrerådet er alle foreldre ved Eidsvåg skole. Foreldrerådet skal arbeide for å skape godt samhold mellom hjemmet og skolen, legge til rette for trivsel og positiv utvikling hos elevene og skape kontakt mellom skolen og lokalsamfunnet. Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) velges av foreldrerådet.

FAU 2014-15: Kristine Emilie Petersen Kjell Gunnarschjå Per Christian Berntsen Gidske Stark Kristian Fotland

FAU ved skolen Jobber for trygt og godt læringsmiljø Jobber for et mobbefritt skolemiljø Følger opp iverksetting av Olweus Initiativ til samlende nærmiljøaktiviteter etter skoletid – samarbeid med klassekontakter/ foreldre – f.eks. fritidsklubb Samlinger/ kurs for for foreldre og lærere (Tjora, rus- og nettvett o.l.) Samarbeider med skoleledelsen, samarbeidsutvalg og skolemiljøutvalg Ønsker nærmere samarbeid med klassekontaktene

Trinnvis arbeid: Arbeid med klassemiljøene Trinnvise grupper: IGP-modell Individuelt: Hva tenker du at du som klassekontakt kan bidra med inn mot trinnet ditt? Trinnvis: Skissér et årshjul for bidrag inn mot trinnet Plenum: Deling av tanker rundt årshjulet