Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Gudstjeneste med Skattejakt.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
Når jeg ser blodet vil jeg gå dere forbi.
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
1. Peters brev Kombinerer det daglige/praktiske med veldige syner og storarta framtidshåp Mange referanser til Skriften (GT): - Mosebøkene.
Klar til tjeneste?.
Nye klær –nytt hus. Forandring Fryder - Klær Klær – synd og tilgivelse Sakarja 3,1-5 Så lot han (engelen) meg se Josva, ypperstepresten, som stod foran.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Guds vrede.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Menigheten Det er oss det….
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
Velkommen til gudstjeneste
Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.
Matteus 17,1-9 ”Forklarelsens berg”
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Velkommen til stabbegudstjeneste. Velkommen til stabbegudstjeneste.
Johannes 16, Om sorg og glede
”Vi vil gjerne se Jesus”
Fellesskap med Gud. Johannes 3,30: Han skal vokse, jeg skal avta. Nåden skal vokse, synden skal avta.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fellesskap med Gud.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Nåde.
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Problemet og løsningen:
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Moses 2 Mos 3,5 Da sa Han: "Kom ikke nær dette stedet! Ta sandalene av føttene dine, for stedet du står på, er hellig grunn."
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Hebr 9,28 slik er også Kristus ofret én gang for å bære syndene for de mange, og siden skal han for annen gang komme til syne, ikke for syndens skyld,
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
1 Peter 2,4-5 Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges.
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
Salme 32, en læresalme 5 S-er
Og.
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
Dommer og Frelser.
Helliggjørelse – Rom 6-8 Misjonshuset 29. okt 2017 Trond Vorhaug
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Evangeliet for dummies
Utskrift av presentasjonen:

Luk 19,10 For Menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt. Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved Meg. Joh 1,14 Og Ordet ble kjød og tok bolig iblant oss, og vi så Hans herlighet, den herlighet som Den enbårne har fra Faderen, full av nåde og sannhet.

Fil 2,5-7 La dette sinn være i dere, som også var i Kristus Jesus Fil 2,5-7 La dette sinn være i dere, som også var i Kristus Jesus. 6 Han som var i Guds skikkelse, holdt det ikke for et tilranet gode å være lik Gud, 7 men Han uttømte Seg Selv, tok på Seg en tjeners skikkelse og kom i menneskers likhet.

Jes 59,2 Men det er deres misgjerninger som har satt skille mellom dere og deres Gud. Deres synder har skjult Hans åsyn for dere, så Han ikke hører. Hebr 4,15 For vi har ikke en Yppersteprest som ikke kan ha medlidenhet med våre skrøpeligheter, men en som i alle ting er blitt prøvd slik som vi, men uten synd.

1 Pet 1,18-19 For dere vet at det ikke var med forgjengelige ting som sølv eller gull dere ble frikjøpt fra det tomme livet dere arvet fra fedrene, 19 men med det dyrebare Kristi blod, som av et lam uten lyte og uten flekk. Rom 5,8 Men Gud viser Sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.

1 Joh 3,4 Hver den som gjør synd, gjør også lovbrudd, og synd er lovløshet. Rom 6,23 For syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.

Hebr 2,9 Men vi ser Jesus, Han som ble gjort lite ringere enn englene, for at Han skulle lide døden, kronet med herlighet og ære, for at Han, ved Guds nåde, skulle smake døden for alle. Jes 53,6 Vi for alle vill som får. Vi vendte oss hver til sin vei. Misgjerningen vi alle var skyld i, la Herren på Ham.

1 Kor 15,3-4 For først av alt overgav jeg til dere det som jeg også tok imot: At Kristus døde for våre synder etter Skriftene, 4 og at Han ble begravet, og at Han stod opp igjen på den tredje dag etter Skriftene, 1 Kor 15,17-18 Og hvis Kristus ikke er oppstått, er troen deres til ingen nytte. Dere er fortsatt i deres synder. 18 Da er også de som er sovnet inn i Kristus, gått fortapt. Joh 14,19 Ennå en liten stund og verden skal ikke se Meg lenger, men dere skal se Meg. For Jeg lever, og dere skal leve.

Joh 20,17 Jesus sier til henne: "Ikke rør Meg, for Jeg er ennå ikke fart opp til Min Far. Men gå til Mine brødre og si til dem: Jeg farer opp til Min Far og deres Far, og til Min Gud og deres Gud." Hebr 8,1-2 Dette er hovedsaken i det vi sier her: Vi har en slik Yppersteprest som satte seg ved høyre side av Majestetens trone i himlene, 2 en Prest i helligdommen og i det sanne tabernaklet som Herren har reist, og ikke et menneske.

Hebr 9,28 slik ble Kristus ofret én gang for å bære manges synder Hebr 9,28 slik ble Kristus ofret én gang for å bære manges synder. For dem som venter på Ham med iver, skal Han vise seg for andre gang, uten å bære synd, til frelse. Åp 6,10 Og de ropte med høy røst og sa: "Hvor lenge, Herre, Du Hellige og Sannferdige, vil Du vente før Du dømmer og hevner blodet vårt på dem som bor på jorden?"

Luk 18,7 Skal ikke Gud skaffe Sine utvalgte deres rett, de som roper til Ham dag og natt? Er Han ikke langmodig med dem? Luk 18,8 Jeg sier dere at Han skal skynde seg å gi dem deres rett. Men når Menneskesønnen kommer, vil Han da finne troen på jorden?"

Matt 25,31-32 Når Menneskesønnen kommer i Sin herlighet og alle de hellige englene med Ham, da skal Han sitte på Sin herlighets trone. 32 Og alle folkeslagene skal bli samlet framfor Ham, og Han skal skille dem fra hverandre, slik som en gjeter skiller sauene fra geitene.

Matt 25,33-34 Og Han skal stille sauene ved Sin høyre side, men geitene ved Sin venstre. 34 Så skal Kongen si til dem ved Sin høyre side: Kom, dere som er velsignet av Min Far. Arv det riket som er gjort ferdig for dere fra verdens grunnvoll ble lagt.