Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth

2 Ordspr: 4,23 Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det.

3 Hensikten med å kikke i det historiske bakspeilet, er å få hjelp til å orientere seg mot framtiden…

4 1.Mos 16, 7 ff Herrens engel fant henne ved en vannkilde i ørkenen, ved kilden på veien til Sjur. Han sa: «Hagar, Sarais slavekvinne, hvor kommer du fra, og hvor går du hen?» Hun svarte: «Jeg rømmer fra Sarai, husfruen min.» Og Herrens engel sa til henne: «Vend tilbake til husfruen din og la deg ydmyke under hennes hånd!»

5 Herrens engel sa: «Stor vil jeg gjøre din ætt, så stor at den ikke kan telles.» Så sa Herrens engel til henne: «Se, du er med barn og skal føde en sønn. Du skal gi ham navnet Ismael, for Herren har hørt at du ble ydmyket….Da satte hun dette navnet på Herren som hadde talt til henne: «Du er en gud som ser meg.» For hun sa: «Har jeg her virkelig sett ham som ser meg?»

6 5. Mos 10, 17 -19 For Herren deres Gud er Gud over alle guder og Herre over alle herrer, den store, mektige og skremmende Gud som ikke gjør forskjell og ikke lar seg bestikke. Han gjør rett mot farløse og enker og elsker innflytterne i landet, så han gir dem mat og klær. Dere skal elske innflytterne, for dere var selv innflyttere i Egypt.

7 Jes. 57, 15 Så sier han som er høy og opphøyd, han som troner evig, Den hellige er hans navn: I det høye og hellige bor jeg og hos den som er knust og nedbøyd i ånden. Jeg vil gi ånden liv hos dem som er bøyd ned, gi hjertet liv hos dem som er knust.

8 1. Kor 1, 27 - 29 Men det som i verdens øyne er dårskap, det utvalgte Gud for å gjøre de vise til skamme, og det som i verdens øyne er svakt, det utvalgte Gud for å gjøre det sterke til skamme. Ja, det som i verdens øyne står lavt, det som blir foraktet, det som ikke er noe, det utvalgte Gud for å gjøre til intet det som er noe, for at ingen mennesker skal ha noe å være stolt av overfor Gud.

9 Matt 25. For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.’ Da skal de rettferdige svare: ‘Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg drikke? Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og kledde deg? Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg?’ Og kongen skal svare dem: ‘Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.’

10 Det som hos Jesus var vevd i et stykke tøy, må ikke rives i biter… (Magnus Malm 2006)


Laste ned ppt "Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google