Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Om et øyeblikk kommer Du inn i en magisk verden!
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
”The Downwind Turn” Mange piloter har sterke meninger om dette med å svinge inn i medvind !
Music: Nightengale Serenade
Livsfilosofi for moden alder
Fra ord til liv April 2009.
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
Fra ord til liv Mars 2011.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
“Tenk over dette...” Klikk med mus eller piltaster for neste bilde...
Kvinner Ser seg i speilet..
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Les meilleures photos de L'année 2005 D'après NBC Livet fortjener virkelig en kjærlig omtale, slik at vi strekker oss mot himmelen, ser hvor godt vi har.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Ei dramatisering Maren & Agnete – fritt etter Johan Herman Wessel.
Vår tids paradoks Klikk for neste side .
Spøken som gir deg lykke!
Skaper eller tilfeldigheter? Problemer med å tro?
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
Da er du rikere enn 75% av verdens befolkning Om du har mat i fryseren, klær til å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i...
Da er du rikere enn 75% av verdens folk. Om du har mat i kjøleskapet, Klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i...
Om du har mat i kjøleskapet, klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i ... Da er du rikere enn 75% av jordens befolkning.
Velkommen til skolegudstjeneste
Fra ord til liv Juli 2009.
Med sekken full av penger!
Om du har mat i kjøleskapet, klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i ... Da er du rikere enn 75% av verdens befolkning……
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Kildesortering! La tingene gå i.
Velkommen til gudstjeneste
Utdanning for utvikling Utdanning gir mange ringvirkninger Her følger noen: Send ADRA til 2468.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Befolkningsutviklingen i verden.
Mangfold og det flerkulturelle samfunn
”Vi vil gjerne se Jesus”
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Kapittel 39 Samlivsformer.
Prøv å sette setningene riktig sammen. Du finner oppgaven på www
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Forandring fryder.
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Fra ord til liv April 2010.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Familie og hverdagsliv
100 lure ord å lære.
HIV/AIDS Merk: Flere svar kan være riktige - En quiz om hiv og aids
Innbyggerundersøkelsen Forutsetninger 2012 antall svar % 2010 antall svar 39513,4% Samme fordeling kjønn 59 % kvinner – 41% menn Høyere andel.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
Innvandring og migrasjon - Nøkkeltall -
Kjærlighet – mellom søsken
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Kapittel 13 I begravelse.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Hva har Jesus med dette å gjøre?.
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Utskrift av presentasjonen:

Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville det i denne landsbyen bo... 57 Asiater 21 Europeere 14 Amerikaner (nord, sentral og sør) 8 Afrikanere

Det ville være: 52 kvinner og 48 menn 30 hvite og 70 med annen hudfarge 30 kristne og 70 med andre religioner 89 heteroseksuelle and 11 homoseksuelle

6 av dem ville eie 59% av verdiene og alle ville være fra USA 80 av dem ville leve i fattigdom  70 av dem ville være analfabeter 50 av dem ville lide av hungersnød og underernæring 1 av dem ville være døende 1 av dem ville være i ferd med å bli født 1 av dem ville eie en PC og 1 ville – ja, faktisk bare en av dem – ville ha en universitetseksamen

Dersom vi så på verden på denne måten, ville betydningen av aksept og forståelse være åpenbar. Så reflekter igjen over følgende:

Dersom du våknet opp ved god helse i dag morges, så er du heldigere enn en million mennesker som ikke engang vil klare seg gjennom resten av uken med livet i behold.

Hvis du aldri har erfart krigens redsler, fengselets ensomhet, torturens helvete eller har vært døden nær p.g.a. sult, så er du bedre stilt enn 500 millioner mennesker.

Dersom du kan bevege deg fritt uten frykt for at noen overfaller eller dreper deg, da er du heldigere enn 3 milliarder mennesker (jo da, det stemmer faktisk). Dersom du har en fryseboks full av mat, klær på kroppen, tak over hodet og et sted å sove, så er du rikere enn 75% av jordens befolkning.

Dersom du har penger i banken, i lommeboka og noen slanter i lomma, da er du 1 av 8 privilegerte blant de 100 i den globale landsbyen.

Dersom foreldrene dine fortsatt lever og fortsatt er gift med hverandre, er du et sjeldent individ. Dersom noen sendte deg dette budskapet, er du ekstremt heldig fordi det betyr at noen tenker på deg og at du ikke omfattes av de 2 milliarder menneskene som ikke kan lese.

OG SÅ?

Arbeid som om du ikke trenger pengene Arbeid som om du ikke trenger pengene. Elsk som om noen aldri har såret deg. Dans som om ingen ser deg. Syng som om du var alene. Lev som om dette er Paradis på jord.

Send dette til dine venner. Utelat dem som vil se på dette som barnslig fordi de bare evner å skue verden gjennom sine egosentriske øyne. Hvis du ikke sender det til noen, vil intet skje. Sender du det derimot, kan det hende at du lokker fram et smil hos noen som leser dette – og et smil er en vidunderlig hendelse…

OG BORTSETT FRA DET; HA EN FORTREFFELIG DAG