Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ei dramatisering Maren & Agnete – fritt etter Johan Herman Wessel.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ei dramatisering Maren & Agnete – fritt etter Johan Herman Wessel."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ei dramatisering Maren & Agnete – fritt etter Johan Herman Wessel

2

3

4 Scene 1 Godseier: Hva er det du holder på med, sønn? Bruker opp hele formuen din på kvinnfolk og gaming! Du er jo ikke riktig klok, gutt! (Sint) Sønn: Hva gjør vel det da? Man lever jo bare en gang. Kvinner er deilige og spill er moro. (Smiler et sleskt smil) Godseier: Hva skal vi nå leve av? Nå må jeg begynne å samle inn penger fra de stakkars bøndene slik at vi får råd til alle de godene vi ønsker. De kommer til å bli sint på meg. Du får skjerpe deg, gutt. Begynn å oppfør deg litt mer som en voksen! (Irritert stemme) Sønn: Jada, gud som du maser fatter’n. Jeg skal prøve å holde meg til en dame fra nå av, i alle fall prøve å prute litt på prisen. (Ler høylytt før han går sin vei) Godseier: For en gutt jeg har oppdratt, skulle nesten ikke tro at det var min sønn det der.. (ser bort mot sønnen sin som går mot spillehallen)

5 Scene 2 Godseieren banker på døren hvor bøndene sitter og har møte. Godseier: Jeg skal ha 100 000 kroner fra dere i løpet av dagen! Bønder: Hva i alle dager? Vi har da vel ikke så mye penger å gi. (Spørrende ansikter) Godseier: Dere har ikke noe valg, 100 000 kroner skal i hånden min før midnatt, hvis dere ikke klarer det skal jeg lage et helvete for dere. Noen kommer til å bli drept! (Viser et skummelt blikk, og går ut av døren) Bøndene blir bare sittende og måpe, før de legger en plan.

6 Scene 3 Bonde 1: Vi tar han nå, det blir lett siden han ligger og sover. Per, har du øksa? (Hviskende stemme) Bonde 2: Ja, den er ny slipt og klar til bruk.(Hviskende) Bonde 1: Vær stille så han ikke våkner. Nå hugger jeg han! (Gir kraft med øksa og halshugger godseieren) Bonde 2: Fysj, for noe gris! Håper godseieren havner i helvetet, for det er der slike mennesker hører hjemme. Bonde 1: Han kommer nok dit. (Smiler)

7 Scene 4 Godseier: Hallo!? Er det noen her? (Roper med nervøs stemme) Kusken Jochum: Heihei, det er bare meg! Åh, endelig kommer noen andre hit. Jeg begynte å bli ensom. (Lettet stemme) Godseier: Vent litt. Er ikke du..? Det var du som lå med kona mi? Kusken Jochum: Øh, joo, det var vel det. Men det var ved et uhell, for jeg snublet og ramlet rett oppå henne. (Sender et unnskyldende blikk og hever på skuldrene) (Liten pause, og kusken Jochum holder pusten) Godseier: Jaja, hun var en hore uansett. Lå med de fleste som entret godset vårt. (Likegyldig stemme) Kusken Jochum: Så.. Du er ikke sinna?? Godseier: Nei.. Du havnet her, jeg havnet her, og kona kommer sikkert også snart!

8 Scene 5 Kona til godseier: Å nei, hva er dette for en plass? (Hyler) (Godseier og kusken Jochum gjemmer seg) Godseier: Skal vi skremme henne?? (Ivrig, hviskende stemme) Kusken Jochum: Jaa, vi hopper fram og brøler alt vi kan! (Hvisker) Godseier: 1-2-3! (De hopper fram fra sitt skjulested) Godseier og kusken Jochum: Oææææ! (Roper) (Kona til godseieren faller om og dør av hjertesvikt) Godseier: Hm, lurer på hvor hun havnet nå?! Kusken Jochum: Bryr du deg virkelig?? Godseier: Nei. Hva skal vi finne på nå? (Snur seg og begynner å gå) (De spaserer bortover, og snart hører man bare summingen av stemmene deres)

9

10


Laste ned ppt "Ei dramatisering Maren & Agnete – fritt etter Johan Herman Wessel."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google