Ilhaugen barnehage Årsplan 2011/2012 Finnmyrveien 7350 BUVIKA Ilhaugen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
Advertisements

VELKOMMEN TIL ROGNAN BARNEHAGE
RAMSJØ GÅRDSBARNEHAGE A/S
Rammeplan for Aktivitetsskolen (AKS)
Samarbeidsutvalgets rolle og oppgaver
Rolighetsmoen barnehage
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 24 SEPTEMBER 2008
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 21 OKTOBER 2008
Månedsbrev Smørblomst
VELKOMMEN Vedtektene sier blant annet:
Månedsbrev fra Blåklokka
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Oslo kommune Bydel Bjerke Barnehageområdet
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
O F S kole ritids rdningen Vikingen Vikingen Hårek Gyda.
Velkommen til foreldremøte. SAMU og valg  Samarbeidsutvalget oppgaver er å holde juleverksted, felles tur og blir forelagt dokumenter som årsplan og.
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
FORELDREMØTE STALSBERG SKOLE
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Lek og Læring i barnehagen
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Barnehagens samfunnsmandat
Velkommen til første foreldremøte på 1. trinn
Grunnleggende verdier for oss:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
TLF: –
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Velkommen til foreldremøte. Stavangerbarnehagen  kompetanse heving av alle ansatte i stavanger kommune sine barnehager.  En felles kompetanse plattform.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
VELKOMMEN Vedtektene sier blant annet: Endring av oppholdstid etter søknad,  3 mnd oppsigelsestid, - via kommunen sine sider Permisjon kan gis etter.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
April på Pytten Tiden som gikk:
Velkommen til foreldremøte!
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
August UKE Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
FORELDRERÅDET, FAU OG SAMARBEIDSUTVALG
«Saman set me spor» Fleksibilitet Respekt Omsorg Glede
Hva har vi gjort i oktober?
Årshjul rødbasen
Læringsverkstedet Nøstodden
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til foreldremøte!
Mestring for alle – fordi vi våger!
Referat foreldremøte 11. september 2018
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Periodeplan for februar 2019
Oppstart i barnehagen.
Danning og voksenrollen i barnehagen
ÅRSHJUL RØYSING BARNEHAGE
Læringsverkstedet Åmot
Foreldremøte Odderøya barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Ilhaugen barnehage Årsplan 2011/2012 Finnmyrveien 7350 BUVIKA Ilhaugen Overgang barnehage-skole: De eldste barna danner barnehagens førskoleklubb. I førskoleklubben vektlegger vi selvstendighet og samarbeid. Her forbereder vi barna på overgangen til skolen og samarbeider med skolen slik at overgangen blir best mulig for det enkelte barnet. Avdelingene: Ilhaugen barnehage består av to småbarnsavdelinger, Bringebæra og Solbæra. Vi har også en storbarnsavdeling, Rognbæra. Telefon: 72865511 Epost: charlotte.linn.aunet@skaun.kommune.no Åpningstider: Mandag-fredag: 7.00-17.00 Planleggingsdager og feriestenging: 2011: 26. august, 17. oktober 2012: 2. januar, 17. februar, 18.mai Barnehagen er stengt julaften, nyttårsaften og onsdag før påske (etter vedtekter) Sommeren 2012 vil Ilhaugen bhg være åpen, mens vi stenger Pundslia bhg 2 mulig 3 uker. I disse ukene kommer Pundslia oppover, og vi samarbeider med dem. Samarbeidsutvalg (SU): Samarbeidsutvalget er et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ for barnehagen og består av to representanter fra foreldrene, en representant fra hver avdeling fra ansatte og to representanter fra eier. Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU): Skal bestå av to representanter fra hver avdeling. Disse er valgt av foreldrene på høstens første foreldremøte. FAU arrangerer f.eks: juletrefest, sommerfest med mer. Avdelingenes telefonnummer: Bringbæra/Solbæra: 40415511 Rognbæra: 72865511 Årsplan 2011/2012

Barnehagens satsningsområder Planlegging, dokumentasjon og vurdering: De detaljerte planene vises gjennom månedsplan, aktivitetsplan og ikke minst gjennom daglig dokumentasjon. Personalet deltar i veiledningsgrupper. Dette for å sikre faglig utvikling. Vi har stort fokus på kompetanseheving, der vi også leier inn eksterne foredragsholdere fra ulike fagfelt. Vi er et personale I endring Se også: Lov om barnehager Rammeplan for barnehager Barnehagevedtekter, gjeldende fra 1. august 2011  Skaun kommunes hjemmesider   Vi har nå valgt å ha lek som vårt satsningsåmråde. Vi skal gi barna mulighet for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter. Leken er en sentral kraft i vår undring, og hjelper barna å forstå verden. Lek er viktig for barns språklige og sosiale utvikling. Det er også viktig i utviklingen av kreativitet, humor og det å bli bevisst seg selv . Vi vil fremme danning som grunnlag for allsidig utvikling. I begrepet Danning legger vi vekt på å utvikle evne til å reflektere over egne handlinger og væremåter. Danning skjer i samspill med omgivelsene og andre. Ut ifra dette bestreber vi oss på å legge til rette for at alle barna i barnehagen har rett til medvirkning. Primærkontaktsystemet: Vi ønsker å ha en nær voksen-barn relasjon. Målet vårt er å se det enkelte barnet med det gode blikket, og samtidig se hele barnegruppen som helhet. Barna skal ha voksne som er oppmerksomme, omsorgsfulle og kjærlige. For å sikre dette har barna sin primærkontakt. Barnehagen vår skal være et godt sted å være og et godt sted å lære! Vi har et godt, kreativt personale som alltid ser muligheter sammen med barna. Velkommen til oss! Styrer i barnehagen: Charlotte Linn Aunet Barns medvirkning: Barna skal kunne delta, formidle seg og bli hørt i barnehagen. Barna skal gjennom undring, tanker og samtaler ha mulighet til å delta i planleggingen og vurderingen av sin egen hverdag ut i fra sin alder og modenhet.