Hva Er Alkohol(Etanol) og Hvilke Bivirkninger Har Det?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Advertisements

Ta livet og øyeblikket tilbake
ALKOHOL|IDRETT.
Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
4 Bruk øynene riktig.
Gode grunner for å ikke drikke alkohol!
Reaksjonen ved små kutt KvinnerMenn Slutt. ...tenker: „Auuuu“... Kvinner...
Elevenes røst 3 Omar Mekki, IMTEC.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Å opprettholde et godt immunforsvar
Unge & Rus.
STRESSMESTRING- Å TA VARE PÅ DEG SELV
AUDIT (alcohol use disorders identification test)
Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er.
Unge & rus.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Alkohol | fotball.
Barna er de største taperne ……
ORGANSYSTEMENE OG KROPPEN VÅR:
Seksjon psykoser, sykehuset Levanger
Mat, måltider og følelser
Laget Av: Gaute, Sigrid, Mohammed og Ahlam.
Livsstil og sykdommer Av Sara og Marianne.
Islam og Budhismen.
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Oppgaver kap 5. løsninger
Hva er omega-3-fettsyrer – og trenger vi dem?
Rusmisbruk og helseskader
Insekticider - toksikologi
Post 4, sykehuset Levanger
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol - for foreldre med tenåringer
Fest og foredrag for hjertehelse
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Høgskolen i Oslo Digital kompetanse - IKT som pedagogisk verktøy - IKT og grunnleggende ferdigheter Nasjonale planer? Hva sier Kunnskapsløftet? Planer.
Flyktninghelsetjenesten Feb 2012
Eldre med skadelige rusmiddelvaner
ROLLBACK MALARIA’s visjon: en verden fri fra byrden av malaria.
STØY OG HØRSEL: Noen råd for å bevare god hørsel – hele livet! 1.
KARBONATOMETS KJEMI Oppbyggingen til 30 millioner forskjellige stoffer
Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget.
Bruk av alkohol og medikamenter blant eldre (60+) i Norge.
Hjerte- og karsykdom: ”No.1 killer of women”? Til tross for at hjerte-
Laga av:Kamilla,Ivar,Kristian,Madeleine. *Det skader kroppen *Du kan bli avhengig *Vis du byrja tidelig er sjansen større for og byrja med sterkare stoff.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Kulturturisten Derfor er Bergen strategisk riktig
Ungdom og helse Berit Bratholm:
Sykdommer knyttet til livsstil
Behandling! Hva du skal gjøre Få personen ut av kulden. Hvis det ikke er mulig å gå inn, beskytt da personen mot vind, tildekk personens hode og isoler.
Alkohol og helse. Litt fakta om alkohol Vanligste rusmiddelet i Europa Etanol (sprit) Dempende, bedøvende Hjernens hemmede funksjoner bedøves først Humøret,
©TNS X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Kvinner og alkohol Kreftforeningen TNS Gallup.
Alkoholar. Kjemiske kjenneteikn Alkoholar har ei -OH-gruppe, elles er dei bygd opp som alkana Har også namn etter alkana med like mange C- atom samt –ol-ending.
DETTE MÅ JEG KUNNE - gode tjenester til personer med utviklingshemming Del 1 Hva er utviklingshemming? 1.
Læringsmål Fortelje kva holdningar har å seie for bruk av tobakk og rusmiddel, og kjenne til sentrale lover som gjeld bruk av slike stoff Fortelje om kva.
 kva haldningar har å seie for bruk av tobakk og rusmiddel  kjenne til sentrale lover  kva påverknad alkohol har på kroppen  samanheng mellom alkoholbruk.
HVEM DREPTE JESUS? Hvorfor måtte han dø?. IKKE EN LIKNING + = +
Økt 1. festen 1.Norsk drikkemønster. Den norske drikkekulturen er prega av at ein drikk for å bli berusa. Fordi ein drikk på denne måten, vil ein også.
Bukspyttkjertelen og binyremargens hormon. Binyremargen Organ Produserer adrenalin Begynner å svette, nervøs, skriker Adrenalinet slipper stoffer direkte.
Etanol – mer enn et rusmiddel Etanol – rusmiddel, brensel, løsemiddel.
KJÆRLIGHET OG KJØNNSROLLER
Uteseksjonen i Stavanger
Frem.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Nerver og hormoner – kommunikasjon i kroppen
Venner & valg Velkommen.
Eikeli VGS
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Sinne Film:
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Utskrift av presentasjonen:

Hva Er Alkohol(Etanol) og Hvilke Bivirkninger Har Det? Av : Trygve

Etanol Etanol er den mest kjente alkoholen, men i dagligtalen blir den omtalt som alkohol. Den kjemiske formelen for etanol er C2H5OH. Etanol blir brukt i nesten alt av alkoholholdige drikkevarer. Den beste motgiften for metanol er etanol.

Følger som kan forekomme ved for høyt inntak av Alkohol Din evne til å huske og konsentrere deg svekkes kraftig, i tillegg svekkes dømmekraften din betraktelig. Ved for høyt inntak av alkohol kan man bli avhengig, tegn på det er søvnproblemer og rastløshet. Alkoholen suges raskt opp i blodet via magen. Når alkoholen først har nådd blodet spres den raskt rundt i kroppen. Det er ekstremt farlig å drikke alkohol under svangerskapet, fosteret kan bli påført store skader.

Slik virker promillenivået på kroppen vår Når man har ett gram alkohol i ett kilogram i blodet, er promille nivået på en promille. 0,2‰ : Kroppen begynner å reagere på alkoholen og synet blir svekket. Derfor er promillegrensen på 0,2 ‰. 0,5 ‰ : Reaksjonsevnen blir svekket og man får problemer med å konsentrere seg. 0,8 ‰ : Hjernen sliter ved å oppfatte ting. 1,0 ‰ : Balansen svikter og konsentrasjons nivået er nå enda lavere. 1,5 ‰ : Selvkontrollen begynner å svikte og evnen til å snakke er borte. 2,0 ‰ : Hjernen er nå ”off-line” og vi klarer ikke å kontrollere oss. 3,0 ‰ : Alt selvkontroll er borte og bevisstløshet kan forekomme.

Fyllekjøring Den mest alvorlige konsekvensen av for høyt alkohol inntak er kanskje fyllekjøring. En undersøkelse fra Vestfold i 2005 sa at hver fjerde 18 åring har kjørt i beruset tilstand. En annen undersøkelse fra 2008 viser at av totalt 384 ulykker, har alkohol skyllen i 52% av tilfellene. Den høyeste boten man kan få for fyllekjøring i Norge er 700 000 NOK, og i verste fall kan man få fengselstraff.

Alkohol er dødelig Alkohol foresaker mange dødsfall og er verdens tredje største helserisiko. Hvert år dør 600 000 mennesker av alkohol. I følge en undersøkelse utført av WHO ( World Health Organization ) dør totalt 1.8 millioner mennesker på grunn av alkoholrelaterte skader hvert år. Det er flere menn en kvinner som dør på grunn av alkohol.

Kilder www.wikipedia.no www.aftenposten.no www.who.no www.klara-klok.no www.caplex.no www.snl.no