Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Unge & rus.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Unge & rus."— Utskrift av presentasjonen:

1 Unge & rus

2 Alkohol Alkohol er det vanligste rusmiddelet i Europa og er både skadelig for helsen og påvirker kroppen på mange negative måter. Alkohol øker sjansen for brystkreft og andre farlige sykdommer. Allerede i alderen år har 98 % drukket. Mellom og mennesker er avhengige av alkohol i Norge. Hvis man drikker alkohol under svangerskap får også barnet i seg alkoholen. DET ER EN GRUNN TIL AT DET ER 18-ÅRS GRENSE PÅ KJØP AV ALKOHOL!!

3 Røyk Etter den første røyken er løpet kjørt. Da øker sjansen veldig for å bli avhengig, og når man er avhengig er det nesten umulig å slutte. Undersøkelser viser faktisk bare at 10 prosent av de som prøver greier det. Røykeloven er en lov som går ut på å stoppe passiv røyking. Hvis man røyker kan dette skje: Du kan få kols, kreft, huden og tennene dine gulner og du får fortere rynker. I 2005 røykte rundt 24 prosent av unge i alderen år daglig. Over 85 prosent av voksne som røyker begynte i tenårene. RØYKING ER UT!!

4 Snus Snus innholder mer enn 2500 kjemiske stoffer, deriblant nikotin.
57% av de som går på ungdomskolen har prøvd å snuse og av disse snuser 10% daglig. 18% snuser av og til, også det er flest jenter. 7% menn, utenom ungdomskolen snuser daglig /av og til, mens det tallet er tre ganger så høyt i Sverige. Det er veldig få kvinner som snuser fra 16 år og utover. Andelen av de som snuser i denne alderen har blitt doblet siden 1985. Etter at røykeforbudet på norske spisesteder ble innført har flere og flere startet med snus. SNUS ER EKKELT!

5 Laget av: Thea, Elen, Henrik og Jørgen, 8d, på KG.


Laste ned ppt "Unge & rus."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google