Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gode grunner for å ikke drikke alkohol!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gode grunner for å ikke drikke alkohol!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Gode grunner for å ikke drikke alkohol!

2 Hva kan skje med kroppen og deg selv hvis du drikker mye?
Alkohol kan føre til: Skader på hjerneceller slik at evnen til å lære og å huske blir dårligere Sykdommer i hjertemuskelen Mage og tarmsystemet vil bli skadet Ødeleggelse av hormonproduksjonen (mer om dette på neste lysbilde) Skade på leveren slik at vi kan bli alvorlig syke Problemer med å gå og å holde hendene rolig på grunn av at fettlaget som isolerer nervebanene er blitt ødelagt Kroppen er unik, så ta godt vare på den!!

3 Litt mer om ødeleggelse av hormonproduksjonen
Som det ble nevnt på forrige lysbilde kan alkohol ødelegge hormonproduksjonen. Hos ungdom kan dette gjøre stor skade, fordi ungdom ikke er ferdig utviklet.

4 Flere ting som kan skje med kroppen og deg selv ved stort bruk av alkohol
Du kan våkne opp en dag etter en kveld med mye drikking og: Ikke huske noe fra dagen før Ha vond hodepine og å være fyllesyk Ha en tatovering e.l Ha skader etter en slåsskamp

5 Avhengighet Alkohol er et stoff som kan skape avhengighet. Alkoholavhengighet vil gå utover kroppens evne til å fungere. Noen tegn på at en person kan ha blitt avhengig av alkohol: Rastløshet og søvnproblemer i perioder man ikke drikker Man tåler mer og mer alkohol Drikker raskt Glemmer å spise Føler seg uopplagt Drikker for å dempe stress, redsel og tristhet.

6 Hvordan går det utover utseende og hygiene hvis man drikker mye alkohol?
Du lukter alkohol, altså helt forferdelig..

7 Flere ting... MASSE kviser Poser under øynene på grunn av lite søvn

8 For å summere opp.. Den første grunnen for å ikke drikke alkohol er at det kan skade kroppen din Den andre grunnen er at du kan bli avhengig Så kommer det at du kan ende med å angre på ting du har gjort i fylla Den fjerde grunnen er at hygienen din blir dårlig Den siste grunnen er at utseende ditt ikke blir like fint slik som det kunne vært før du begynte å drikke Vi kan også minne om at de fleste som har drukket mye dagen før, står opp uten å vite hva som har skjedd og er veldig fyllesyk... DET ER ALTSÅ IKKE SÅ LURT Å DRIKKE ALKOHOL!!

9 Takk for oppmerksomheten og husk... IKKE DRIKK ALKOHOL!
Av Hanna, Romaisa og Taiba  =


Laste ned ppt "Gode grunner for å ikke drikke alkohol!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google